Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ"


Για μια ακόμη φορά οι αντιεξουσιαστές της Θεσσαλονίκης τάσσονται στο πλευρό της 74χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου που το περιπτερό της κάηκε στις 2 Νοεμβρίου 2008,κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τα ΜΑΤ έξω απο την παλιά Φιλοσοφική του ΑΠΘ.
Οι ομάδες "Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης" στόν νότο και "Αναρχική /Αντιεξουσιαστική πρωτοβουλία απο Αθήνα,Κορινθία και Αχαϊα", που είχαν συγκεντρώσει 12.800 ευρώ για να ξαναστηθεί το καμμένο περίπτερο, τώρα στρέφονται κατά του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου! Κι αυτό, γιατί ο Δήμος απαιτεί από την ηλικιωμένη γυναίκα 4.199,34 ευρώ για να της δώσει φορολογική ενημερότητα!
Όμως, όταν κάηκε το περίπτερό της, η Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών του δήμουαποφάσισε να δείξει "κοινωνικό πρόσωπο" και της ανακοίνωσε πως της "χαρίζονται ολες οι οφειλές"!Τώρα, όμως, που πέρασε ο καιρός, επανήλθε απαιτώντας την καταβολή του χρέους και λέγοντας στη γριούλα πως "αν θέλει να βγάλει φορολογική ενημερότητα πρέπει να πληρώσει"!
Οι δύο αναρχικές ομάδες καλούν το νομάρχη και το δήμαρχο να διαγράψουν οριστικά το χρέος και ανακοινώνουν ότι, αν αυτό δεν γίνει, θα πάρουν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους πληρώνοντας εκείνοι το χρέος της ηλικιωμένης:
"Στην περίπτωση που δεν θα κάνουν αυτο που πρέπει να κάνουν,θα ξεκινήσουμε άλλη μια φορά οικονομική αλληλεγγύη για τα 4.199,34 ευρώ και θα τους παραδώσουμε άλλη μια φορά,όπως τους αξίζει,στην στην κριτική της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί..." γράφουν σε ανακοίνωσή τους.

Κύριε νομάρχα, κύριε δήμαρχε, ελπίζουμε να λάβατε αυτό το μάθημα ηθικής από αυτούς που εσείς αποκαλείτε "κουκουλοφόρους"!

ΠΗΓΗ: NEWS@MME.blogspot.com

1 σχόλιο:

Lalù είπε...

Δεν είναι τραγική ειρωνεία, ότι μονο οι αντιεξουσιαστές (που η κυβέρνηση τους κυνηγάει και πολύς κόσμος τους φοβάται) έχουν κοινωνική συνείδηση?
Αν έδινε η κοινωνία μας άλλες διόδους έκφρασης ίσος να ζούσαμε και σε μια πολύ καλύτερη Ελλάδα...