Κυριακή 22 Μαρτίου 2009


παγκοσμια μερα για τους ανθρωπους με συνδρομο " down "

αλλη μια μερα στις τοσες που υποκριτηκα τα κρατη εχουν θεσμοθετηση για αυτους που ολο τον υπολοιπο χρονο δεν του ς δινουν καμμια σημασια.
21 μαρτη παγκοσμια μερα για το συνδρομο down

ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Το σύνδρομο Down είναι η πιο κοινή αναγνωρίσιμn αιτία τnς νοητικής καθυστέρησης.

Το σύνδρομο εμφανίζεται με τnν ίδια συχνότητα (1:800 γεννήσεις) σε όλες τις φυλές. Το σύνδρομο Down περιγράφτηκε το 1860 από το γιατρό J.L. Down, o οποίος πρόσεξε σε μια ομάδα ιδρυματικών ατόμων, άσχετων μεταξύ τους, την ύπαρξη παρόμοιων φυσιογνωμικών γνωρισμάτων. Ατυχώς, ο γιατρός J.L. Down για να περιγράψει αυτήν τnν ομάδα ατόμων χρησιμοποίησε την ορολογία “μογγολοειδής ιδιωτεία”. Με τα δεδομένα εκείνης της εποχής η ορολογία αυτή είχε νόημα, καθώς θεωρούσαν ότι όσο πιο μακριά ήταν η καταγωγή κάποιου από την Ευρώπη, σε χώρες μακρινές και ανεξερεύνητες, τόσο μικρότερη ήταν η νοημοσύvη του.

Αυτή ορολογία που χρnσιμοποιήθηκε για εκατό και παραπάνω χρόνια είχε ως συνέπεια να μην παρέχεται καμία βοήθεια σ΄ αυτά τα άτομα -πέρα από “φροντίδα και προσοχή”- γιατί πίστευαν, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι οικογένειές τους, ότι τα άτομα αυτά όταν όλα ίδια (μία κατώτερn φυλή) και δεν μπορούσαν να μάθουν.

Το 1959 ανακαλύφτηκε από τον Lejeune ότι η αιτιολογία του συνδρόμου Down οφείλεται στην παρουσία ενός παραπανίσιου χρωμοσώματος στο 21ο ζεύγος. Η γνώση της αιτιολογίας δεν άλλαξε αυτόματα τη στάσn και αντίληψη τnς κοινωνίας απέναντι σ’ αυτά τα άτομα. Εδώ και τριάντα χρόνια περίπου έχει αρχίσει μία σταδιακή αλλαγή, φτάνοντας σήμερα, όπου έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν ικανότητες, τις οποίες όμως πρέπει να βοηθηθούν κατάλληλα για να τις αναπτύξουν.

αξιολογες προσπαθειες γινονται κυριως απο αυτους που βιωνουν το συνδρομο αυτο μεσα στην οικογενεια

http://www.down.gr



δειτε στο . http://www.frosinis.gr
την ιστορια του Ιωακειμ. ( στη φωτογραφια πανω ειναι ο ιωακειμ)
δειτε το site . http://www.iliaktida.gr
του συλλογου γονεων και φιλων παιδιων με συνδρομο down
και τα λεμε ξανα

μην κοιμηθητε ομως ησυχοι................

Δεν υπάρχουν σχόλια: