Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Πρωτοποριακή εταιρεία για στελέχη με αυτισμό στη Δανία

Μια πρωτοποριακή εταιρεία στη Δανία προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με αυτισμό να εφαρμόσουν τις ικανότητές τους σε δουλειές που σχετίζονται με τεχνολογίες επικοινωνίας, λογισμικά συστήματα υπολογιστών και αξιολόγηση προϊόντων. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη επιτυχία που σύντομα θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Ο ιδρυτής της εταιρείας, ο Δανός Thorkil Sonne, με αφορμή τη διάγνωση του γιού του με αυτισμό, πήρε την απόφαση να ιδρύσει αυτή την εταιρεία, δίνοντας ευκαιρία σε ανθρώπους με αυτισμό να αξιοποιήσουν τα προσόντα τους.

Ο Thorkil Sonne, μετά τη διάγνωση του γιού του Lars σε ηλικία 2,5 ετών, έγινε ενεργό μέλος της τοπικής οργάνωσης για ανθρώπους με αυτισμό και σύνδρομο Ασπέργκερ. Ο ίδιος διαπίστωσε ότι παρόλο που τα παιδιά είχαν δυσκολίες προσαρμογής και στην επικοινωνία τους με τρίτους, ήταν εκπληκτικά στη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Πιστεύοντας ότι τα άτομα με αυτισμό μπορούν να κάνουν πολλά εφόσον δημιουργηθεί το κατάλληλο γι’ αυτούς περιβάλλον, ο Sonne το 2004 παραιτήθηκε από τη θέση του σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, και ίδρυσε την εταιρεία «Specialisterne» («Οι σπεσιαλίστες»).

Η εταιρεία ειδικεύεται στον έλεγχο προϊόντων νέας τεχνολογίας, λογισμικών και συστημάτων υπολογιστών, και στελεχώνεται αποκλειστικά με άτομα με αυτισμό. Έχει 60 εργαζόμενους, και πελάτες όπως η Microsoft.

«Οι σπεσιαλίστες», έχουν κερδίσει πολλά επιχειρηματικά βραβεία, και επεκτείνονται έχοντας ανοίξει δεύτερο γραφείο στη Δανία, ενώ ετοιμάζουν γραφεία και στη Μ. Βρετανία. Σημαντικό είναι επίσης ότι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες από 50 χώρες του κόσμου έχουν προσεγγίσει τον Sonne για να ενημερωθούν και ίσως να ξεκινήσουν αντίστοιχα εγχειρήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
url: http://www.specialisterne.dk/

4/6/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: