Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ << ευαισθησια οπως μας λενε ...οι ανικανοι >>

εμεις συνεχιζουμε να επιμενουμε ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΩΡΑ


Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου τον Σεπτέμβρη 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : « Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου τον Σεπτέμβρη 2009 ».

Κύριε Δήμαρχε,

με αφορμή το γεγονός ότι έχουν περάσει 10 μήνες από την ψήφιση του Νόμου 3699/2008 « Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες » και η κατάσταση των μαθητών με αναπηρία στη χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει υποβαθμισμένη, αναξιοπρεπείς και στάσιμη,

η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ( Ε.Σ.Α.μεΑ.) οργανώνει εκστρατεία με σύνθημα « Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου το Σεπτέμβρη 2009 » .

Κύριε Δήμαρχε

το Σωματείο μας συνοδοιπόρος στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια της Ε.Σ.Α.μεΑ., προσπαθεί να εκτιμήσει την κατάσταση των μαθητών με αναπηρία στο νησί μας.

Προσπαθούμε να καταγράψουμε πόσοι μαθητές με αναπηρία, είναι αποκλεισμένοι από το δικαίωμά τους να φοιτήσουν στο Ειδικό σχολείο ή στο σχολείο της Α΄θμιας ή Β΄θμιας Εκπαίδευσης της περιοχής τους !!! και ειδικότερα ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι μαθητές και οι οικογένειές τους !!!!

Κύριε Δήμαρχε

ζητάμε τη συμβολή σας στην συγκεκριμένη εκστρατεία με το να καταγράψετε βάση του Δημοτολογίου και με τη υποστήριξη και υπόδειξη του προγράμματος

΄΄ Βοήθεια στο σπίτι ΄΄, με τους Πρόεδρους των τοπικών Συμβουλίων και των ιερέων των ναών , των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου σας,

τους μαθητές με αναπηρία 4 – 18 ετών, που για διάφορους λόγους παραμένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι τους και στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση !!!

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο μείζον αυτό ζήτημα, θεωρώντας τη συνεργασία μας δεδομένη και αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα της έρευνά σας, έως το τέλος Αυγούστου 2009.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κοντόσταυλος Δημήτρης Γρέκας Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: