Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

για να αρχισει ο κοσμος να γελα

πρεπει να χυθει πολυ δακρυ ακομη

Αϊσα - Ένα εντεκάχρονο κορίτσι που μάχεται . . . . .

Αϊσα - Με τα δικά της λόγια:
«Το όνομά μου είναι Αϊσα. Είμαι 11 χρονών.
Ζω στο χωριό Κόμπα στο Νίγηρα.
Μου έκαναν κλειτοριδεκτομή όταν ήμουν 5 ετών. Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά ξέρω ότι έγινε εδώ στο χωριό μας.
Αυτό που θυμάμαι, είναι όταν στη μικρή μου αδελφή, τη Φατιμά έκαναν το ίδιο.

Ήταν πριν από 3 χρόνια. Την ξεγέλασαν μετά το σχολείο να πάει στα λαγκάδια, μακριά από το χωριό. Όταν γύρισε, έκλαιγε. Έτρεχε αίμα στα πόδια της. Ήμουν πολύ λυπημένη.
Κατάλαβα τι είχε συμβεί.

Ρώτησα τη μητέρα μου γιατί το έκαναν αυτό στη Φατιμά. Της είπα πως ήταν κακό για τα κορίτσια.


Μου είπε "Ήταν πάντα στις παραδόσεις μας, ακόμα και πριν να γεννηθώ εγώ."
Αμέσως μετά τη Φατιμά ήταν η σειρά της ξαδέλφης μου Αλίμα. Και αυτή ήταν 7 χρονών.

Ήξερε τι ήθελαν να της κάνουν. Προσπάθησε να ξεφύγει, να τρέξει. Αλλά την έπιασαν έτσι και αλλιώς. Δε σταμάτησε να αιμορραγεί όλη τη μέρα.

Το ίδιο βράδυ λιποθύμησε. Αναγκάστηκαν να την πάνε σε ένα νοσοκομείο. Έμεινε εκεί για 5 ημέρες.

Ακόμα αναγκάζεται να πηγαίνει πίσω στο νοσοκομείο κάθε λίγο. Συνεχώς πονάει, ακόμα και τώρα. Αλλά μετά την Αλίμα δεν ακρωτηρίασαν άλλα κορίτσια στο χωριό.

Μάθαμε στο σχολείο γιατί αυτό είναι κακό για την υγεία των κοριτσιών. Και τώρα οι γονείς μας, οι δάσκαλοι και ο αρχηγός του χωριού ξέρουν ότι αυτό είναι κακό και αυτοί.

Η γυναίκα που με ακρωτηρίασε σταμάτησε να το κάνει. Ακόμα, εξακολουθώ να λέω στη μητέρα μου πως δεν θα αφήσω τη πιο μικρή αδελφή μου, τη Χαντίζα, να ακρωτηριαστεί όπως η Φατιμά και εγώ.

Η Χαντίζα είναι 5 χρονών. Ο πατέρας μου λέει πως έχω δίκιο. Τώρα, η μητέρα μου συμφώνησε πως η Χαντίζα δεν θα ακρωτηριαστεί.»


Το πρόβλημα - Ο Ακρωτηριασμός των Γυναικείων Γεννητικών ΟργάνωνΧιλιάδες κορίτσια στο Νίγηρα συνεχίζουν να είναι θύματα της αναχρονιστικής πρακτικής του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων.

Η πρακτική αυτή κυμαίνεται από την απλή αποκοπή της κλειτορίδας μέχρι την ολοκληρωτική αφαίρεση όλου του εξωτερικού μέρους των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Μελέτες υπολογίζουν πως από 5% έως 30% των γυναικών στη Νιγηρία υπόκεινται στην πρακτική αυτή, ανάλογα με την περιοχή: για παράδειγμα η 1 στις 3 γυναίκες πέφτουν θύματα στις περιοχές Tillaberi και Diffa.

Η έλλειψη αποστείρωσης των λεπίδων και αναισθησίας, μπορεί να προκαλέσουν - εκτός από τον πόνο, τον τραυματισμό και την έκθεση στον κίνδυνο του AIDS από το βίαιο αυτό ακρωτηριασμό - μακροπρόθεσμες επιπλοκές στην υγεία που συμπεριλαμβάνουν:

Μολύνσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε στειρότητα, αιμορραγίες, επώδυνη εμμηνόρροια και επιπλοκές κατά τον τοκετό που θέτουν τη ζωή των κοριτσιών σε μεγάλο κίνδυνο μακροπρόθεσμα.
απο το blog το ημερολογιο ενος πατερα
(το αντιγραφω οπως ακριβως ειναι )

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009

Η "Ξένη" και το κρεοπωλείο του Καρατζαφέρη


...Μου ειχαν μιλήσει για το νέο πρόσωπο της "Αυγής" και έτσι είπα αυτή την Κυριακή να την προτιμήσω... Πήγα λοιπόν στο ψιλικατζίδικο και αφού παραμέρισα τους τόμους με τα DVD και τις προσφορές, βρήκα την ταπεινή εφημερίδα, που δεν είχε να προσφέρει τίποτε άλλο παρά μόνο την ύλη της!
Σιχαίνομαι τα Free Press που με το άλλοθι 2-3 άρθρων τη φορά σου παλσάρουν κάθε είδους ιλουστρασιόν αηδία και κοροϊδεύουν τις εφημερίδες που πωλούνται για τις προσφορές τους...
Απεχθάνομαι και τα τεράστια πακέτα των προσφορών και σκέφτομαι πως θα ήθελα να απαγορεύσει κάποιος νόμος και τη δωρεάν διανομή εντύπων που έχουν ως σκοπό το κέρδος, αλλά και τις προσφορές.
Τότε θα ήθελα να δω ποιά εφημερίδα θα προτιμούσε ο κόσμος. Βγήκα όμως εκτός θέματος...

Αφού πήρα την εφημερίδα, κάθισα έξω από το ψιλικατζίδικο και χάζευα τους τίτλους των εφημερίδων... Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από το 72,3% που ζητάει την απέλαση των "λαθρομεταναστών". Κατά τ' άλλα οι "Έλληνες δεν είναι ρατσιστές"...
Το αυγό του φιδιού που εκκολαπτουν όλοι μαζί, καθώς φαίενται έσπασε και το τέρας ξεπρόβαλλε... Μέσα στη Βουλή το άθλιο φασιστικό μόρφωμα του ΛΑΟΣ με τον Φύρερ του νιώθουν δικαιωμένοι: "... Εμείς είμαστε το κρεοπωλείο, που σας τροφοδοτούμε κρέας για να είσαστε ζωντανοί..." είπε ο "Χέρι- χέρι" με περισσή έπαρση...
Η Κοινωνία ως Χασάπικο...
Γύρισα στο σπίτι και άνοιξα την "Αυγή"... Δυστυχώς πολλές οι σελίδες "κομματικού καθήκοντος" (αδυνατώ να κατανοήσω γιατί έπρεπε να υπάρχει συνέντευξη Αλαβάνου και σειρά "λιβανωτών" για Τσίπρα), όμως όταν έφτανες στα ένθετα, ή αν διάβαζες την εφημερίδα... ανάποδα (από το τέλος στην αρχή) έπεφτες σε εξαιρετικά θέματα και κείμενα, όπως αυτό του Δημήτρη Δημητρόπουλου για τους "Μεγάλους Έλληνες".

Όμως θα σταθώ στη μεγάλη αντίστιξη στα άθλια γκαλοπ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε η blogger "Ξένη" στον Nίκο Ago (odromos.wordpress.com).
Επιλέγω να την αναδημοσιεύσω ολόκληρη, θεωρώντας πως δεν περισσεύει ούτε μια λέξη:

«Πατρίδα μου είναι οι παιδικές μου αναμνήσεις. Αυτές θυμάμαι και σε αυτές γυρνάω πάντα».

Αυτές είναι οι λίγες λέξεις με τις οποίες αυτοπροσδιορίζεται η «ΞΕΝΗ» στο προσωπικό της blog. Νέο κορίτσι, που ζει με τους γονείς της. Την ημέρα που συναντηθήκαμε για τη συζήτησή μας, την απόλυσαν κιόλας.

Άρα, εκτός από ξένη -μου λέει με πικραμένο χιούμορ-, πλέον είμαι και άνεργη. Ελπίζω να ήταν σύμπτωση -της είπα- και να μην είμαι εγώ η μαύρη γάτα. Και την άφησα να εξιστορεί την περιπέτειά της ανάμεσα στις δυο της πατρίδες. Διότι η ξένη μας, είναι ξένη σε κάθε πατρίδα της.

"Είναι πολύ οδυνηρό για έναν άνθρωπο που αναζητάει εναγωνίως την χαμένη του πατρίδα, την ημέρα που τη συναντά να διαπιστώνει πως η πατρίδα του δεν είναι όπως την έχει ονειρευτεί. Είναι σαν να έχει ξεχάσει την ύπαρξή σου η ίδια σου η μάνα. Εγώ βρέθηκα στην Ελλάδα την εποχή που ήρθε και η μεγαλύτερη μάζα των μεταναστών από την Αλβανία. Ουσιαστικά με φέρανε, διότι ήμουν ακόμα μικρή για να επιλέξω. Η μητέρα μου, που είναι ελληνικής καταγωγής, και ο πατέρας μου, που είναι αλβανικής, παντρεύτηκαν και φέρανε στη ζωή εμένα και την αδελφή μου. Όπως κι εσύ γνωρίζεις, αν ένα πράγμα ήταν και είναι καλό στην Αλβανία, είναι η απουσία αγκυλώσεων σε ό,τι αφορά τους μεικτούς γάμους. Είναι σχεδόν φυσιολογικό να παντρεύεται ένας ορθόδοξος μια μουσουλμάνα, ένας καθολικός μια μπεκτασή και μια Σλάβα έναν εβραίο. Σε αυτό, ακόμα δεν έχουμε γίνει Ελλάδα.
Αποφάσισαν οι γονείς μου πως εμείς θα σωθούμε και θα προκόψουμε μόνο αν έρθουμε στην πατρίδα. Αλλά φαίνεται πως τελικά πατρίδα είναι οι αναμνήσεις μας, οι εικόνες της παιδικής μας ηλικίας, οι φίλοι μας και τα όνειρα που εμείς πλάθουμε για το μέλλον μας. Πατρίδα, τελικά, δεν είναι αυτή που εσύ θέλεις να σε αγκαλιάσει και να σε ζεστάνει σαν μάνα όταν κρυώνεις, αλλά αυτή που σε βλέπει να κρυώνεις και σου γυρίζει την πλάτη, διότι η αγκαλιά της είναι απασχολημένη με άλλα.

Όταν πρωτοήρθαμε στην Ελλάδα -κι εμείς ήρθαμε με σχέδιο να μείνουμε, δεν ήρθαμε κουτουρού κι όπου μας βγάλει, όπως όλοι οι μετανάστες- αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε σε ένα χωριό της Εύβοιας. Για ένα διάστημα, μέχρι να ισορροπήσουμε, να μάθουμε πού βρισκόμαστε και να ταχτοποιηθούν οι γονείς σε δουλειές, νιώθαμε περισσότερο ξένοι ανάμεσα σε ξένους. Εδώ γειτονιά αλλάζεις και σου παίρνει καιρό μέχρι να μάθεις τα κατατόπια. Για εμένα πάντως, αυτά ήταν και τα δυσκολότερα χρόνια. Μαθήτρια τότε του γυμνασίου, είχα απόλυτη ανάγκη από τη βοήθεια των γονέων μου. Και ακριβώς τότε ήταν που οι γονείς δεν είχαν καθόλου χρόνο να μου δώσουν σημασία. Πάλευαν να σταθούνε στα πόδια τους. Με το που ταχτοποιηθήκαμε λιγάκι, μια μέρα δεχτήκαμε στο σπίτι μια επίσκεψη. Από αυτές που για τους μετανάστες είναι οι εφιάλτες τους. Δυο εύσωμοι αστυνομικοί ήρθαν να ελέγξουν τα χαρτιά του πατέρα μας. Βλέπεις, πολύ άτυχος αυτός. Παντρεύτηκε μεν ελληνικής καταγωγής γυναίκα, αλλά δεν ήταν ο ίδιος Έλληνας. Από τον έλεγχο προέκυψε πως δεν είχε ανανεώσει εκείνο το χαρτί που του είχαν δώσει και που έλεγε πως κάποια στιγμή θα του δώσουν και άδεια διαμονής. Τους παρακάλεσε η μαμά ανάμεσα σε κλάματα να τον αφήσουν, εγώ με την αδελφή μου είχαμε τρομάξει εντελώς, διότι νομίζαμε πως θα τον πάρουν για πάντα, αλλά αυτοί εκτελούσαν πιστά τις εντολές και τον πήραν με χειροπέδες σαν εγκληματία και τον έστειλαν στην Αλβανία. Η πατρίδα των παιδιών και της γυναίκας του τον γύρισε στην δική του πατρίδα. Αυτές ήταν οι πρώτες μου εικόνες από το επίσημο κράτος της πατρίδας μου.

Μετά από αυτό, καταλάβαμε πως πλέον θα είμαστε κανονικά ξένοι. Δηλαδή ξένοι και με χαρτιά.

Εμείς μεγαλώσαμε όμως και πηγαίνοντας στο σχολείο καταλάβαμε από πρώτο χέρι ότι ξένες είμαστε και σε αυτή την πατρίδα, όπως ξένες ήμασταν και στην άλλη που αφήσαμε πίσω. Όταν ήμουν Δευτέρα Λυκείου, είχα πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό διηγήματος και είχα πάρει βραβείο τρίτης θέσης μάλιστα. Το θέμα ήταν κάτι που ξεπερνούσε τις συμπληγάδες της καθημερινότητας κι έφτανε να ακουμπά σχεδόν την ουτοπία. Και ποιο παιδί άραγε δεν έχει ταξιδέψει με το μυαλό του σε ουτοπικούς δρόμους; Είχα γράψει, θυμάμαι, ένα εντελώς φανταστικό σενάριο για μια πλούσια Ελληνίδα που χάνει το φως της και η μόνη που την βοηθά και την προσέχει είναι μια ξένη. Μια Αλβανίδα που είναι δίχως χαρτιά, κρύβεται και δεν θέλει να την πιάσουν, διότι δεν μπορεί να αφήσει να υποφέρει η γυναίκα που την έχει ανάγκη. Η φιλόλογός μου ενθουσιάστηκε και μου ζήτησε να το διαβάσει και σε άλλες τάξεις. Ήταν κακή η σκέψη της. Διότι αντιμετώπισα πολλές επιθέσεις από διάφορους, θέλοντας να με πείσουν πως, ακόμα και στη φαντασία μου, δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η περίπτωση.

Αλλά πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για ηλικιωμένους που έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί στα χέρια ξένων γυναικών μεταναστριών από τα παιδιά τους; Και μπορεί αυτά τα παιδιά, που έχουν αφήσει τη μάνα και τον πατέρα τους να τους φροντίζει μια Βουλγάρα, μια Ουκρανή ή μια Αλβανίδα, να είναι και οι σκληρότεροι ρατσιστές και θιασώτες της άποψης της ποινικοποίησης των ξένων. Διότι θα έχεις καταλάβει κι εσύ, που ζεις τόσα χρόνια στην Ελλάδα σαν μετανάστης, πως καλός είναι μόνο «ο δικός μας ξένος». Αυτός που γνωρίζουμε και αυτή που προσέχει τη μάνα μας. Οι άλλοι ξένοι είναι όλοι τους «πουλημένα τομάρια που πρέπει να επιστρέψουν από κει που ήρθαν». Και για το κράτος μας, αυτό που έχω καταλάβει είναι πως, είτε είσαι ελληνικής καταγωγής είτε Αλβανός, το ίδιο θα σου συμπεριφερθεί. Και μιλάω για εμάς τους Έλληνες που ήρθαμε μετά το ενενήντα.

Το επίσημο κράτος μάς έχει τσουβαλιάσει και απλά βάζει το χέρι μέσα στο σακί, τραβάει ό,τι πιάνει το χέρι του και αποφασίζει να του δώσει την ελληνική υπηκοότητα. Όλοι οι άλλοι, είναι απλά οι ξένοι. Και βέβαια, κατά καιρούς πολύς θόρυβος γίνεται για τους Έλληνες της μειονότητας, αλλά είναι προφανές πως δεν εννοούν εμάς που είμαστε εδώ στην Ελλάδα. Είναι προφανές πως το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη τους ξεπερνά το μέσο νου του ανθρώπου. Εμείς δεν έχουμε καμία ελπίδα να μας κατατάξει η πατρίδα μας στα κιτάπια της. Εμάς μας έχει εφοδιάσει με ένα ροζ χαρτί κι απλά περιμένουμε πότε θα μας δώσει ένα άλλο χαρτί. Και αναγράφεται πάνω στο ροζ χαρτί «Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς». Αλλά δεν είναι ταυτότητα. Η αδελφή μου, που είναι φοιτήτρια τώρα και πήγε να πάρει ένα επίδομα που παίρνουν οι φοιτητές που δεν μένουν σε φοιτητική εστία, δεν μπόρεσε, διότι δεν είναι Ελληνίδα! Είναι μεν Ελληνίδα, αφού το λέει και το ροζ χαρτί που έχουμε όλοι μας στην οικογένεια, αλλά όχι όσο πρέπει για να δικαιούται το επίδομα..."

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα και το blog της http://imerologiomiasksenis.blogspot.com/, όπου με γλαφυρό τρόπο μιλά για το πρόσφατο ταξίδι της στην Αλβανία.
Οι μόνοι που χρειάζονται απέλαση είναι οι ρατσιστές. Δεν καταλβαίνω γιατί ο κάθε Βορίδης, ο κάθε Πλευρης και ο κάθε Άδωνις έχουν θέση εδώ. Προτιμώ τον τελευταίο λαθρομετανάστη από αυτούς τους... κρεοπώλες που βρωμίζουν τον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία... (την οποία με περισσό θράσος επικαλούνται)

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ"


Για μια ακόμη φορά οι αντιεξουσιαστές της Θεσσαλονίκης τάσσονται στο πλευρό της 74χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου που το περιπτερό της κάηκε στις 2 Νοεμβρίου 2008,κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τα ΜΑΤ έξω απο την παλιά Φιλοσοφική του ΑΠΘ.
Οι ομάδες "Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης" στόν νότο και "Αναρχική /Αντιεξουσιαστική πρωτοβουλία απο Αθήνα,Κορινθία και Αχαϊα", που είχαν συγκεντρώσει 12.800 ευρώ για να ξαναστηθεί το καμμένο περίπτερο, τώρα στρέφονται κατά του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου! Κι αυτό, γιατί ο Δήμος απαιτεί από την ηλικιωμένη γυναίκα 4.199,34 ευρώ για να της δώσει φορολογική ενημερότητα!
Όμως, όταν κάηκε το περίπτερό της, η Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών του δήμουαποφάσισε να δείξει "κοινωνικό πρόσωπο" και της ανακοίνωσε πως της "χαρίζονται ολες οι οφειλές"!Τώρα, όμως, που πέρασε ο καιρός, επανήλθε απαιτώντας την καταβολή του χρέους και λέγοντας στη γριούλα πως "αν θέλει να βγάλει φορολογική ενημερότητα πρέπει να πληρώσει"!
Οι δύο αναρχικές ομάδες καλούν το νομάρχη και το δήμαρχο να διαγράψουν οριστικά το χρέος και ανακοινώνουν ότι, αν αυτό δεν γίνει, θα πάρουν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους πληρώνοντας εκείνοι το χρέος της ηλικιωμένης:
"Στην περίπτωση που δεν θα κάνουν αυτο που πρέπει να κάνουν,θα ξεκινήσουμε άλλη μια φορά οικονομική αλληλεγγύη για τα 4.199,34 ευρώ και θα τους παραδώσουμε άλλη μια φορά,όπως τους αξίζει,στην στην κριτική της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί..." γράφουν σε ανακοίνωσή τους.

Κύριε νομάρχα, κύριε δήμαρχε, ελπίζουμε να λάβατε αυτό το μάθημα ηθικής από αυτούς που εσείς αποκαλείτε "κουκουλοφόρους"!

ΠΗΓΗ: NEWS@MME.blogspot.com

παγκοσμια μερα για τους ανθρωπους με συνδρομο " down "

αλλη μια μερα στις τοσες που υποκριτηκα τα κρατη εχουν θεσμοθετηση για αυτους που ολο τον υπολοιπο χρονο δεν του ς δινουν καμμια σημασια.
21 μαρτη παγκοσμια μερα για το συνδρομο down

ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Το σύνδρομο Down είναι η πιο κοινή αναγνωρίσιμn αιτία τnς νοητικής καθυστέρησης.

Το σύνδρομο εμφανίζεται με τnν ίδια συχνότητα (1:800 γεννήσεις) σε όλες τις φυλές. Το σύνδρομο Down περιγράφτηκε το 1860 από το γιατρό J.L. Down, o οποίος πρόσεξε σε μια ομάδα ιδρυματικών ατόμων, άσχετων μεταξύ τους, την ύπαρξη παρόμοιων φυσιογνωμικών γνωρισμάτων. Ατυχώς, ο γιατρός J.L. Down για να περιγράψει αυτήν τnν ομάδα ατόμων χρησιμοποίησε την ορολογία “μογγολοειδής ιδιωτεία”. Με τα δεδομένα εκείνης της εποχής η ορολογία αυτή είχε νόημα, καθώς θεωρούσαν ότι όσο πιο μακριά ήταν η καταγωγή κάποιου από την Ευρώπη, σε χώρες μακρινές και ανεξερεύνητες, τόσο μικρότερη ήταν η νοημοσύvη του.

Αυτή ορολογία που χρnσιμοποιήθηκε για εκατό και παραπάνω χρόνια είχε ως συνέπεια να μην παρέχεται καμία βοήθεια σ΄ αυτά τα άτομα -πέρα από “φροντίδα και προσοχή”- γιατί πίστευαν, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι οικογένειές τους, ότι τα άτομα αυτά όταν όλα ίδια (μία κατώτερn φυλή) και δεν μπορούσαν να μάθουν.

Το 1959 ανακαλύφτηκε από τον Lejeune ότι η αιτιολογία του συνδρόμου Down οφείλεται στην παρουσία ενός παραπανίσιου χρωμοσώματος στο 21ο ζεύγος. Η γνώση της αιτιολογίας δεν άλλαξε αυτόματα τη στάσn και αντίληψη τnς κοινωνίας απέναντι σ’ αυτά τα άτομα. Εδώ και τριάντα χρόνια περίπου έχει αρχίσει μία σταδιακή αλλαγή, φτάνοντας σήμερα, όπου έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν ικανότητες, τις οποίες όμως πρέπει να βοηθηθούν κατάλληλα για να τις αναπτύξουν.

αξιολογες προσπαθειες γινονται κυριως απο αυτους που βιωνουν το συνδρομο αυτο μεσα στην οικογενεια

http://www.down.gr



δειτε στο . http://www.frosinis.gr
την ιστορια του Ιωακειμ. ( στη φωτογραφια πανω ειναι ο ιωακειμ)
δειτε το site . http://www.iliaktida.gr
του συλλογου γονεων και φιλων παιδιων με συνδρομο down
και τα λεμε ξανα

μην κοιμηθητε ομως ησυχοι................

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009


" κλεινουμε τους δρομους για να ανοιξουμε σχολειο "
στη Νικαια οι γονεις των σχολειοων της Νεαπολης με τη συμμετοχη και κατοικων και φορεων της πολης μετα απο πρωτοβουλια που πηραν η ενωση συλλογων γονεων Νικαιας και η δημοτικη αρχη εκλεισαν συμβολικα την γρηγορη λαμπρακη στο υψος της νεαπολης , αντιδρωντας ετσι στην προσπαθεια που κανει ο Λογοθετης με δικαστικα μεσα να εμποδιση την ανεγερση του 19 ου δημοτικου σχολειο στον χωρο του πρωην νεκροταφειου της νεαπολης ,
η ανεγερση του σχολειου ειναι μετα απο πολλες κινητοποιησεις των γονιων κυριως, σε φαση να αρχισει να χτιζεται ( εχει βγει η οικοδομικη αδεια ) εχουν σταματησει η εργασιες λογω ασφαλιστικων μετρων που κατεθεσε ο Λογοθετης ( πρωην δημαρχος νικαιας που αυτος το 1983 ειχε παρει αποφαση να γινει το σχολειο σε αυτη τη θεση ) αλλα τωρα ειναι αλλο το σκηνικο και αλλα πρεσβευει

μετα απο τον αποκλεισμο του δρομου υπηρχε στο διοικητικο εφετειο του πειραια η εκδικαση της καταγγελιας Λογοθετη οπου η εισηγητρια τις υποθεσης εισηγηθηκε υπερ της ανεγερσης του σχολειου στον συγκεκριμενο χωρο, και κατεριψε ενα ενα τα επιχειρηματα του Λογοθετη , περιμενουμε την αποφαση το επομενο 10ημερο .
για αλλη μια φορα οι γονεις συντονισμενα αντιδρουν και ο κοινος αγωνας φερνει αποτελεσματα
δεν ησυχαζουμε.. δεν μας περνει ο υπνος ....
τιποτα δεν τελειωσε ...
αγωνιζομαστε
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 19 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ &
ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
















Κυριακή 15 Μαρτίου 2009



Μου λενε αν φυγω απο τον κυκλο θα χαθω,
στα ορια του μοναχα να γυροφερνω,
και πως ο κοσμος ειναι ανημερο θεριο,
που οταν δαγκωνει εγω καλα ειναι να σωπαινω,

Κι οταν φοβουνται πως μπορει να τρελαθω,
μου λενε να παω κρυφα καπου να κλαψω,
και να θυμαμαι πως αυτο το σκηνικο,
ειμαι μικρος , πολυ μικρος για να το αλλαξω,

Μα εγω μ εναν αγριο περηφανο χορο,
σαν αετος πανω απ τις λυπες θα πεταξω,
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ
θα παω να χτισω μια φωλια στον ουρανο ,
θα κατεβαινω μονο αν θελω να γελασω......

γιαννης αγγελακας

αφιερωμενο................
κατι εχουν παθει οι δημαρχοι με τα δεντρα......



στην οδο Ιουστινιανου 5 στη Νικαια σημερα το πρωι κοπηκαν απο την υπηρεσια πρασινου του δημου Νικαιας τρια μεγαλα καταπρασινα δεντρα
απο οτι ρωτησαμε και μας ειπαν μετα απο αιτημα του κατοικου που τον ενοχλουσαν !!!!!!
ΡΩΤΑΜΕ ΞΑΝΑκαι ερωτημαπου θα γινει και στην υπηρεσια πρασινου και στο Δημαρχο αλλα και στο δημοτικο συμβουλιο αμα μας που οτι ενοχλουν ολα τα δεντρα της Νικαιας θα πανε ετσι στην ψυχρα να τα κοψουν ?
ποιος εδωσε την αδεια και ποιος προισταμενος του συνεργειου ειπε στους κηπουρους οτι ετσι << κλαδευουν >> τα δεντρα που τα κλαδια τους ενοχλουν?
Α ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ << ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ>>
ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!

και δεν ειναι μονο αυτο εχεται δει πως εχουν κανει το κρατικο της Νικαιας?
εχουν κοψει αντι να κλαδεψουν ολα τα δεντρα περιμετρικα του νοσοκομειου , τεραστιες λευκες , πευκα και αλλα δεντρα κοπηκαν
δεντρα που τωρα το καλοκαιρι θα προσφεραν στους ασθενεις και τους γυρω απο το κρατικο κατοικους.....
βλεπει κανεις τι γινεται σε αυτη την πολη
αμα εχεται βαρεθει ..
πειτε το .. θα βρουμε εμεις αλλη λυση
1 σχόλια

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009


<< ΝΟΜΙΜΕΣ >> ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ

Κυριολεκτικα μεσα στην αυλη του 4ου λυκειου Νικαιας εχουν , απεναντι ακριβως απο το κρατικο νοσοκομειο Νικαιας και διπλα στο 6ο γυμνασιο Νικαιας , οι εταιρειες κινητης τηλεφωνιας .
αδιαφοροντας για την επιβαρυνση στην υγεια των μαθητων εκπαιδευτικων αλλα και των κατοικων της περιοχης,
τις επομενες ημερες μετα απο προτοβουλια της ενωσης συλλογων γονεων Νικαιας του συλλογου των ασπρων χωματων " ΜΕΡΙΜΝΑ" των συλλογων γονεων των σχολειων της περιοχης και την συμπαρασταση αλλα και την βοηθεια του Δημου Νικαιας οι κεραιες με την κοινητοποιηση των κατοικων θα κατεβουν
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ


14/3/2009

σαββατοκυριακο στην Αγορά της Κυψέλης

συναυλιες,παιχνίδια,συζητησεις με λογοτέχνες και αλλα πολλα
αυτο το Σαββατοκύριακο στην Αγορά της Κυψέλης
περισσοτερα ΕΔΩ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Καλό ταξίδι Χρήστο

By Factorx | March 9, 2009

Έφυγε χθες για το μεγάλο ταξίδι, σε ηλικία 75 ετών και ύστερα από μακρόχρονη ασθένεια ο Χρήστος Παπουτσάκης, εκδότης του περιοδικού «Αντί».

Θα τον αποχαιρετίσουμε την Παρασκευή στις 2μμ από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα | 52 Σχόλια

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Όταν Άγγελοι κλαίνε...

Όταν Άγγελοι κλαίνε το χάραμα,
είναι που ξυπνούν παιδιά για τη δουλειά,
(σκλάβοι - παιδιά, εκατομμύρια τέσσερα)
και εμείς αδιαφορούμε.

Όταν Άγγελοι κλαίνε την αυγή
είναι που παιδιά δε θα παίξουν και σήμερα,
δε θα πάνε σχολιό,
δε θα γελάσουν αμέριμνα.

Πέτρες θα σπάσουν,
χαλιά θα υφάνουν,
καφέ θα μαζέψουν,
μπάλες και ό,τι άλλο
θα κατασκευάσουν,
παιδάκια - σκλάβοι του 2008,
όνειδος και απέραντη αισχύνη μας.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009


ρατσισμος , ανοησια , υποκρισια ,
γονεις , που δεν βλεπουν περα απο τη μυτη τους
περιμενουμε απαντηση απο τον υπουργο
συμφωνει απο οτι βλεπουμε και ο δημαρχος !!!
αφιερωμενο
ο φασισμος δεν ερχεται
απο το μελλον καινουργιο
κατι ταχα να μας φερει
τι κρυβει μες τα νυχια του το ξερω
και την περισια νιοτη μας την ξερει



για τις γυναικες του σπιτιου
.... για σημερα
..... για αυριο
.....για παντα



Κάτω τα χέρια από τους μαθητές

Περισσότερα στο blog "Αντίσταση στις γειτονιές"


Τη Δευτέρα 9/3 πραγματοποιείται στον Πειραιά η δίκη δύο μαθητών που είχαν συλληφθεί στα γεγονότα έξω από το κτίριο της Αστυνομίας Πειραιά στις 11 Δεκέμβρη. Στα γεγονότα προσήχθησαν δεκάδες μαθητές και άλλοι νέοι από τους οποίους κρατήθηκαν οχτώ.
Οι δύο από αυτούς δικάστηκαν αμέσως (σε έξι συν έξι μήνες ο καθένας), οι άλλοι δύο ενήλικοι δικάζονται τη Δευτέρα και έχουν κληθεί σε προανάκριση οι γονείς των τεσσάρων ανήλικων για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».
Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη διαδήλωση και οι προσαγωγές σημαδεύτηκαν από τις γνωστές αστυνομικές μεθόδους: ξυλοδαρμοί, απειλές, κατασκευή κατηγοριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι δάρθηκαν οι πάντες: από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά μέχρι νέα παιδιά με σοβαρά (και εμφανή) προβλήματα υγείας. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε μαθητή για γεγονότα που είχαν γίνει ενώ αυτός ήταν ακόμα σχολείο του!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με στάση εργασίας τη Δευτέρα 9/3 11-2 καλεί σε συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά για να εκδηλωθεί η συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές και για να απαιτηθεί να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

.....δεν νομιζω οτι δεν θα ειμαστε εκεινα υπερασπιστουμε τα παιδια μας
εκεινα υπερασπιστικαν και με το παραπανω τη δικη μας << κουραση>>
.... οπως σε ολες τις κοινητοποιησεις τους
ειμαστε μαζι τους, ετσι και τωρα πρεπει να βοηθησουμε ολοι μας

(αληθεια η ομοσπονδια γονεων του πειραια που ειναι ?)
..τι?
..δεν ειναι οι μαθητες αυτοι μελη της ΚΝΕ?
....αλοιμονο πηγαινουν σε κοινητοποιησεις και αλλοι χωρις να ρωτησουν ?
...Α ΡΕ ΑΛΕΚΑ κριμα..ΚΡΙΜΑ ..........

ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ .......
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ....

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009


ανοιχτος κοινωνικος χωρος " ΠΥΞΙΔΑ"
στην Π.Τσαλδαρη & Καισαρειας ( εισοδος απο την Καισαρειας ) στον 1ο οροφο
απο τις 6.30 και μετα καθε μερα.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

αυτη την εικονα την βλεπω οποτε δεν ειμαι και πολλη με τα καλα μου
οι γιατροι κανουν επεμβαση σε ενα εμβρυο μεσα στην κοιλια της μανας του και το παιδι βγαζει το χερι του και κραταει το χερι του γιατρου!!
σαν να του λεει ευχαριστω γιατι του εσωσε τη ζωη.......
εχω αρχισει μαλλον να γερναω επικυνδυνα
δακρυζω ευκολα ....
στεναχωριεμαι για ξενες εννοιες ( που ελεγε και η μανα μου)
εχω αρχισει και γραφω σε blogs (αυτο ειναι το χειροτερο)
και ξυπναω απο τα μαυρα χαραματα

γιατρε μου θα ζησω ?

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την Ψυχική Υγεία


Ημερομηνία: 4 Μαρτίου 2009
Ώρα: Από τις 7 το πρωί και για όσο χρειαστεί
Τόπος: έξω από το Υπουργείο Υγείας
Τρόπος: Με αντίσκηνα, καρέκλες, φαγητό, μουσική, πανό, τηλεβόες και ό,τι άλλο σκεφτεί το κάθε σωματείο εργαζομένων, ο κάθε εργαζόμενος...

```````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Η κατάσταση των προνοιακών δομών στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι πλέον ανεξέλεγκτη .Η μία Δομή μετά την άλλη κλείνει και τ' αντανακλαστικά της Κυβέρνησης σε νεκρό σημείο. Θεατές αυτής της πρωτόγνωρης για τα Ελληνικά δεδομένα κατάστασης είναι μια κοινωνία σε πλήρη σύγχιση από τον βομβαρδισμό των κακών ειδήσεων που δέχεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ,οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής . foto1.jpg

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δομές, εκ των οποίων άλλοι έχουν να πληρωθούν κάτι μήνες, άλλοι απολύονται σταδιακά και άλλοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, αφού δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι,σε αθλία ψυχολογική κατάσταση,καταχρεωμένοι, δεν μπορούν να κάνουν τιποτ' άλλο από το να εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σαν άνθρωποι πλέον σε ανθρώπους.

περισσοτερα στο.

http://ligery.pblogs.gr/2009/03/diapseyste-me-dhmosia.html

βρηκα που θα σας παω διακοπες που ολο μου γρινιαζεται

Διακοπές στο Στρασβούργο;

Για όσους ενδιαφέρονται, 2-5 Απριλίου θα γίνει στο Στρασβούργο η σύνοδος για τα 60 χρόνια του ΝΑΤΟ. Μιλάμε για μεγάλο γλέντι. Επί της ευκαιρίας, θα μαζευτεί πάρα πολύς κόσμος απ' όλο τον κόσμο για να διαδηλώσει ενάντια στον πολεμοχαρή οργανισμό και όχι μόνο. Θα υπάρχουν ομιλίες, ενημέρωση, μουσικές κ.α.Και στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και ήδη έχει βγει πρόγραμμα για μεταφορά με αεροπλάνο και διαμονή, το οποίο κοστίζει 265 Euro. Αξίζει τον κόπο να δείχνουμε με κάθε ευκαιρία ότι δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατρακύλα, δε θέλουμε αμερικανικούς πυραύλους στη γειτονιά μας, ούτε ασκήσεις, ούτε κανένα μπάτσο πάνω απ' το κεφάλι μας.
Αν τώρα πάτε και στη μέση βαρεθείτε ή πέφτουν πολλά δακρυγόνα, πάτε μια ώρα δρόμο σ' ένα σαλέ στις Άλπεις κι αφήνετε τους άλλους να κάνουν επανάσταση. Ενδείκνειται και για τον Αγωνιστή του καναπέ.