Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ξεκινα σημερα την νεα σχολικη χρονια το ανοιχτο σχολειο μεταναστων πειραια

τους ευχομαστε καλα κουραγια
ειμαστε διπλα τους στην καθημερινοτητα και στους αγωνες τους



Ξεκινάμε με εγγραφές... Καλή μας Χρονιά!!!!

.

Τα μαθήματα του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά ξεκινούν την Κυριακή 20/9/2009, στις 17.00.
Οι εγγραφές καινούργιων μαθητών, όμως, θα ξεκινήσουν από τις 13/9/2009, 17.00-19.00. Την ίδια μέρα 13/9, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των διδασκόντων του σχολείου με θέμα τον προγραμματισμό εν όψη της έναρξης των μαθημάτων.

Το Δ.Σ.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

μπα τι μας λετε τωρα καλε !!!!!!!
ανακαλυψατε οτι στη ελλαδα μας τα πραγματα στο τομεα αυτο ειναι ετσι οπως μας περιγραφετε........μπα!!!!!!

Μεσαίωνας στα ελληνικά ιδρύματα για παιδιά με αναπηρίες

Δημοσίευση: 11-09-2009 12:42 από Ομάδα TVXS


Συνθήκες άλλης εποχής αντίκρισε ο Συνήγορος του Παιδιού σε επισκέψεις του στα ιδρύματα Σκαραμαγκά και Λεχαινών, όπου η εξαιρετικά ελλιπής στελέχωση τους οδηγεί αναγκαστικά τους λιγοστούς εργαζόμενους σε αυτά να κάνουν χρήση μεθόδων κάθε άλλο παρά σύγχρονων και ανθρώπινων.

Στα κρατικά κέντρα περίθαλψης και χρόνιων παθήσεων κατά κανόνα φιλοξενούνται παιδιά –πολλές περιπτώσεις και εφ όρου ζωής- που πάσχουν από νοητική υστέρηση και σωματικές αναπηρίες καθώς και άτομα που παρουσιάζουν διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.

Ο Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, με συνεργάτες του από τον Συνήγορο του Παιδιού αλλά και τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Μαίη Παπούλια, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Χρονίων Παθήσεων Παίδων Αθηνών στον Σκαραμαγκά και στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών Ηλείας και αποκαλύπτει τα προβλήματα που επικρατούν σε αυτά.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, οι τεράστιες ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα κέντρα οδηγούν τους εργαζόμενους στο να υιοθετούν, παρά τη θέλησή τους, «σκληρά» μέτρα προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Πρόκειται για πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, όπως το δέσιμο στο κρεβάτι, αλλά ακόμα και ο περιορισμός σε ξύλινα κουβούκλια ώστε να αποφεύγεται η πιθανότητα αυτοτραυματισμού τους. Πολύ κοινή είναι επίσης η χρήση κάμερας στους θαλάμους, καθώς το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να παρακολουθεί επαρκώς τους «φιλοξενούμενους».

Στο κέντρο των Λεχαινών, για παράδειγμα, εργάζονται 8 βοηθοί νοσηλευτές από τους οποίους κανένας δεν είναι επιστημονικά εξειδικευμένος σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Οι 8 αυτοί νοσηλευτές είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση των 77 νοσηλευόμενων ενώ, όπως επισημαίνει ο κ. Μόσχος, θα έπρεπε να αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής σε κάθε έναν ή δύο φιλοξενούμενους. Αυτή τη στιγμή, κανένας φυσιοθεραπευτής δεν απασχολείται στο κέντρο, ενώ τις υπηρεσίες της προσφέρει μόνο μια εργοθεραπεύτρια. Παρόλα αυτά, στα χαρτιά εμφανίζονται 80 εργαζόμενοι στο Ίδρυμα: 17 υπάλληλοι καθαριότητας, 4 φύλακες, 12 εργάτες, 2 υδραυλικοί, 2 ηλεκτρολόγοι , 21 άτομα βοηθητικό προσωπικό και άλλοι διοικητικοί υπάλληλοι.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών, τα παιδιά που εισέρχονται στο ίδρυμα για να προστατευτούν και να βελτιώσουν την υγεία τους, όχι μόνο δεν λαμβάνουν την κατάλληλη στήριξη και προστασία αλλά βρίσκονται και εκτεθειμένα σε ατυχήματα και σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

Παρέμβαση του κ. Γ. Μόσχου, Συνήγορου του Παιδιού

«Θα πρέπει οπωσδήποτε παιδιά και ενήλικοι με τόσο σοβαρές παθήσεις να πάψουν να βρίσκονται στον κοινωνικό αποκλεισμό. Να μη διακινδυνεύεται η ζωή και η αξιοπρέπειά τους συνεχώς και να μην απουσιάζει η προσωπική φροντίδα για την κάλυψη των αναγκών τους. Θα πρέπει οπωσδήποτε η χώρα μας να βρει τρόπους να φροντίζει περισσότερο και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρίες και όχι να τα παραμελεί και να τα αποκρύπτει από την υπόλοιπη κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στα κέντρα περίθαλψης είναι άνθρωποι πολύ καλών προθέσεων που παλεύουν όσο μπορούν, αισθάνονται όμως και οι ίδιοι περιθωριοποιημένοι, έχουν χάσει το ηθικό τους εξαιτίας της εγκατάλειψης. Εκείνοι δίνουν τον αγώνα τους, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς που είμαστε απ έξω. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, πολιτικές αλλά και κοινωνικές. Αφορούν και όλους μας τους πολίτες
» τονίζει ο κ. Μόσχος.

Ο Συνήγορος του Παιδιού συνεχίζει τις επισκέψεις του σε αντίστοιχα κέντρα (10 συνολικά για παιδιά) προκειμένου να διατυπώσει σε πόρισμα τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του για την επίλυση του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος.

ολα αυτα γινονται με αποκλειστικη ευθυνη του κρατους και των τοπικων "αρχοντων " εχετε δει κανενα τους να διαμαρτυρετε για τις συνθηκες ου επικρατουν στα γκετο αυτα που ειναι στιος πολεις τους ......ολοι αλλου κοιτανε αδιαφορα , αν ομως ειχαν φροντισει και υπηρχαν υποδομες , ειδικα σχολεια , κεντρα ημερησιας φροντιδας , καπου τελως παντων οπου μια μανα που εχει αναπηρο παιδι θα μπορουσε να παει να το αφησει μια ωρα , για να παει στο γιατρο η οπου αλλου θελει τετοια φαινομενα εγκαταληψεις παιδιων σε γκετο αυτου του τυπου θα ηταν περιορισμενα .
μια προταση ολοι οι υποψηφιοι δημαρχοι να υποχρεονονται πριν να καταθεσουν την υποψηφιοτητα τους να πανε να περασουν μια μερα σε ενα τετοιο κολαστηριοκαι μετα θα τα πουμε γιατι οσο γαιδουρι και να εισαι ( και να με συγχωρεσουν τα γαιδουρακια ) κατι θα κανει μεσα σου

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

με ανακοινωση της η Ε.Σ.Α.με.Α για την εναρξη της νεας σχολικης χρονιας βαζει ζητηματα για τον αποκλεισμο των αναπηρων παιδιων απο την εκπαιδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όχι στον αποκλεισμό και την άνιση μεταχείριση στην εκπαίδευση»

Συνεχίζεται η εκστρατεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς προβλήματα για τους μαθητές με αναπηρία

Λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συνεχίζει δυναμικά την εκστρατεία της προκειμένου να μην μείνει κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολικής αίθουσας τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου 2009.

Μετά από μια σειρά δυναμικών παρεμβάσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η συνάντηση με τους Διευθυντές Ειδικών Σχολείων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών, παρουσία και του Νομάρχη κ. Σγουρού, η κατάθεση προτάσεων επί του Σχεδίου Νόμου ‘Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις’ αναφορικά με το ζήτημα των μετακινήσεων των μαθητών με αναπηρία, τις μετεγγραφές των φοιτητών και της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, η επιστολή στο Συνήγορο του Πολίτη για τις ελλείψεις που καταστρατηγούν τη θεσμικά κατοχυρωμένη υποχρεωτικότητα της Εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία, η επιστολή στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση, η συμμετοχή στις συναντήσεις του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Συστήματος και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η Συνομοσπονδία καλεί για μια ακόμα φορά όλους τους φορείς – μέλη της και τα μέλη αυτών να συνεχίσουν την άσκηση πίεσης, ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι της σημαντικής αυτής εκστρατείας.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητεί από κάθε φορέα, να αναδείξει στην εκάστοτε Περιφέρεια, Νομό, Δήμο τα προβλήματα αναφορικά με την λειτουργία των Ειδικών Σχολείων, των Τμημάτων Ένταξης και των σχολείων του γενικού πληθυσμού στα οποία φοιτούν μαθητές με αναπηρία, μέσω της αποστολής Δελτίων Τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ και της διεξαγωγής Συνεντεύξεων Τύπου, καθώς επίσης και μέσω της πραγματοποίησης κινητοποιήσεων κατά το δέον.

Επιπλέον, ζητεί, να υποβληθούν τα τυχόν προβλήματα που θα εντοπιστούν στους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις Δ/νσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στους Δημάρχους και στους Διευθυντές των Ειδικών Σχολείων, καθώς επίσης και στην Ε.Σ.Α.μεΑ, αλλά και να καταγραφούν όλα τα παιδιά με αναπηρία που δεν εγγράφηκαν στα Ειδικά Σχολεία.

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας λέει ένα ηχηρό «όχι» στον αποκλεισμό και στην άνιση μεταχείριση στην εκπαίδευση.

Η σχολική χρονιά πρέπει και θα αρχίσει την ίδια μέρα για όλους τους μαθητές.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157193

θελουμε και εμπρακτα να δουμε τη στηριξη με ανακοινωσεις μονο δεν κανουμε δουλεια
επιμενουμε και συνεχιζουμε

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΗΝΑ
Σεπτεμβρης με ζεστη , συννεφια , πολλη νεφος
και ξανα στα ιδια . οχι οτι καναμε και κατι διαφορετικο αλλα παντα το καλοκαιρι εχεις την ψευδαισθηση οτι κατι αλλο θα γινει αλλα .........