Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

2 Απριλίου παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον Αυτισμό

Η φετινή αφιερωμένη στον αυτισμό παγκόσμια εορταστική (κατ’ ευφημισμόν) ημέρα 2 Απριλίου, συμπίπτει με την Μεγάλη Παρασκευή.
Ούτε κατά παραγγελία η σύμπτωση, δεδομένων των παθών που 60.000 περίπου οικογένειες με αυτιστικό μέλος επί χρόνια βιώνουν. Με μιά σημαντική διαφορά. Οι καλλιεργηθείσες επί χρόνια προσδοκίες, το όραμα της ανάστασης που με αγοραία χυδαιότητα τους προσφέρθηκε ταγμένο να διαψευστεί, έχουν πλέον μεταλλαχτεί σε καθημερινό εφιάλτη.
“Χιλιάδες οικογένειες ζουν καθημερινά την διάψευση των προσδοκιών, ακροβατούν στην κόκκινη γραμμή μεταξύ απογοήτευσης και απόγνωσης”
αξιολογεί πικρά η ελληνική εταιρία προστασίας αυτιστικών ατόμων.

Νύχτα Μεγάλης Παρασκευής που επί χρόνια δεν λέει να ξημερώσει ...

Κλασσικότερο παράδειγμα του κύκλου του χυδαίου παιχνιδιού(της) εξουσίας έναντι στίς λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικες ομάδες , από την πολιτική αντιμετώπιση των χιλιάδων οικογενειών που έχουν στους κόλπους τους παιδί ή παιδιά με αυτισμό, στην νεοελληνική μεταπολιτευτική περίοδο δεν υπάρχει.
Ο κύκλος του παιχνιδιού ξεκίνησε προ δεκαπενταετίας όταν κατόπιν ενεργειών της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) εγκρίθηκε στα πλαίσια του Γ.ΚΠΣ η δημιουργία έξι κέντρων για τον αυτισμό ανά την Ελλάδα γεννώντας την βεβαιότητα – τότε – στους επί χρόνια καταπονημένους γονείς ότι η ανάσταση για τα παιδιά τους επιτέλους έρχεται.
Τα κέντρα θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και να προσφέρουν υπηρεσίες εδώ και τουλάχιστον μιά δεκαετία. Στην πράξη τίποτε!
Το ίδιο “τίποτε” σε ότι αφορά και τους 110 εξειδικευμένους επιστήμονες για τον αυτισμό που με θυσίες ανέλαβε η ΕΕΠΑΑ να καταρτίσει το 2000 οργανώνοντας τα πρώτα στην χώρα μας πλήρη σεμινάρια για τον αυτισμό.
Θα έπρεπε από τότε να απορροφηθούν βάσει σχεδίου σε σχολεία της χώρας και να προσφέρουν τις γνώσεις τους, αντ’ αυτού παραμένουν πεισματικά αναξιοποίητοι με γνώσεις πεταμένες – κυριολεκτικά – στα αζήτητα. Η ίδια πολιτεία που χρηματοδότησε την εξειδίκευσή τους, μόλις την ολοκλήρωσαν την απαξίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: