Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΕΙΑΣ!!!!!!!

60 παιδιά με αναπηρία χάνουν το "Στέκι" τους


Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα με αναπηρία έφτασαν στις οικογένειες 60 παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες τα, όχι και τόσο ευχάριστα, νέα πως το "Στέκι" που φιλοξενεί τα παιδιά στον Τύρναβο Λάρισας, κλείνει λόγω κρίσης.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το "Στέκι", όπως είναι γνωστό στην περιοχή, έχει διακριθεί παγκοσμίως ως ένα σχολικό περιβάλλον προς μίμηση και συγκεκριμένα, βραβεύτηκε στο Λονδίνο ως μία τις 44 καλύτερες εκπαιδευτικές δράσεις στον πλανήτη. Μάλιστα, το βραβείο είχε απονείμει στον υπεύθυνο του προγράμματος, Δημήτρη Χουλιαρό, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στα πλαίσια εκδήλωσης για την "Αριστεία και την καινοτομία στην εκπαίδευση".

Όλα αυτά τα χρόνια, το "Στέκι" βρισκόταν υπό την οικονομική αιγίδα του Δήμου Τυρνάβου και λόγω των περικοπών που έχουν δρομολογηθεί για τις κοινωνικές παροχές, η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συμβουλίου αποφάσισε να μην εγκρίνει τις λειτουργικές δαπάνες για το ξεχωριστό αυτό ίδρυμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί των παιδαγωγών και να μπει λουκέτο σε ένα από τα ελάχιστα διακριθέντα ελληνικά σχολεία.

Οι πρώτες συνέπειες απο την εφαρμογή του μνημόνιου έχουν αρχίσει να φαίνονται σε όλες τις δομές πρόνειας , με την εφαρμογή απο 1/1/2011 και του Καλλικράτη στους δήμους όλα αυτά θα είναι παρελθόν .


Δεν υπάρχουν σχόλια: