Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΙΑ








Yπάρχει μία λύση για να μην πετάμε τίποτα από τα ρουχαλάκια και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πια τα παιδιά μας και που είναι φυσικά σε καλή κατάσταση.
*"Τα παιδιά του Δρόμου"* είναι ένα σπίτι που φιλοξενεί και "χρηματοδοτεί" φτωχά παιδιά και οικογένειες απ' όλο τον κόσμο που "δεν έχουν στον ήλιο μοίρα". Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές.

Δέχονται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα, παιχνίδια, μικροέπιπλα, καρότσια, κλπ) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη. Γι' αυτό το λόγο, εάν θέλεις, μπορείς να συμβάλλεις κι εσύ βοηθώντας αυτά τα παιδάκια δίνοντάς τους λίγη χαρά.

*"Τα παιδιά του δρόμου"* βρίσκονται στη διεύθυνση
Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165 Μεταξουργείο, Κολωνός
Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα Μυρτώ Λαιμού
Τηλέφωνο : *210.5239.402* και *210.5221.149
*Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά

Αν δεν έχεις κάτι να προσφέρεις, απλά Προώθησε αυτό το μήνυμα σε όσα περισσότερα άτομα μπορείς.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Gaza - Closed Zone / Γάζα - «Κλειστή Ζώνη»:
Μια ιστορία γραμμένη με κινούμενα σχέδια

Αξίζει τον κόπο να δείτε το φιλμάκι κινούμενων σχεδίων με την ονομασία «Κλειστή Ζώνη» που τελευταία άρχισε να διακινείται στο internet.


Το φιλμ φέρει τη σφραγίδα του βραβευμένου Ισραηλινού σκηνοθέτη Γιόνι Γκούντμαν και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη σκοπός του φιλμ είναι να αλλάξουν οι παγιωμένες πεποιθήσεις περί καλού και κακού που κυριαρχούν στην πατρίδα του.
Όπως δήλωσε και ο ίδιος στην Jerusalem Post «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούν ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πραγματικοί άνθρωποι. Προτιμούν να τους θεωρούν κάτι κακό. Ότι όλοι είναι όπως τα μέλη της Χαμάς. Είναι εύκολο να λες “ας τους τιμωρήσουμε, ας τους σκοτώσουμε όλους” και πιο δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις σαν καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά».
Ας έχουμε υπόψιν ότι ο Γκούντμαν ξεκίνησε την δημιουργία του φιλμ πριν την ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας στην οποία 1.300 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, έχασαν τότε τη ζωή τους.

Αντγράψαμε την αναρτηση απο το hamomilaki

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ανακάλυψαν για αλλη μια φορά την Αμερική ...

ΤΡΕΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ.....

Ανακάλυψαν ανάπηρους "μαιμού" που έπερναν το επίδομα τυφλότητας .... από την Νομαρχία Πειραιά.

Σωπάτε καλέ γίνονται τέτοια πράγματα?.............?

Για άλλη μια φορά παιχνίδια με τις" διευκολύνσεις των αναπήρων "


“Στον εισαγγελέα μαϊμού δικαιούχοι επιδόματος τυφλότητας” ήταν ο τίτλος που επέλεξε η νομαρχία Πειραιά, για να ανακοινώσει με δελτίο τύπου της τον...εντοπισμό μερικών δεκάδων “περιπτώσεων” που λάμβαναν το επίδομα έχοντας προσκομίσει ψευδή πιστοποιητικά. Σε πρώτη ανάγνωση, η ανακοίνωση μοιάζει να υποδηλώνει την αποτελεσματικότητα των νομαρχιακών ελεγκτικών υπηρεσιών έναντι φαινομένων διαφθοράς, κατά συνέπεια μόνο ως 100% δικαιωματική μπορεί να εκληφθεί. Επί της ουσίας, όμως, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Η στοχοποίηση “περιπτώσεων” φτωχοδιαβόλων που λαμβάνουν καταχρηστικά τα μικρο-επιδόματα αναπηρίας ιδιαίτερα με τον τρόπο που γίνεται, προσβάλλει βάναυσα τους εκατοντάδες χιλιάδες “αληθινούς” ανθρώπους με αναπηρία σε τούτη δω την χώρα ...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ επι ισοις οροις

Μαιμού ανάπηροι λοιπόν ...για να περάσουν βέβαια στον κόσμο που κτυπιεται απο την ανεργία την αναδουλειά στα καταστήματα και τις απολύσεις οτι ... Να βλεπεται τι κάνουν κλέβουν τα επιδόματα ... άρα εκεί γίνετε χαμός μπερκέτι τα χρήματα ... αρα

ΚΟΦΤΕ ΤΑ

ΣΙΓΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΙ ( οι ανάπηροι) ΕΧΟΥΝ...

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

ΠΑΓΩΜΑ (μείωση ) δηλαδή ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ " ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΑ"

ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ & ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΒΡΕΙ ΟΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ



Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010



Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ

Μετά απο την δημοσίευση της δικεδικησης μας απο την ηλεκτρονική σελίδα της "ελευθεροτυπιας " κααι την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε ξεκινάμε ξανά και πιστεύουμε οτι είμαστε σε καλό δρόμο γιατί ολο και πιό πολλοι έχουν αρχίσει και ενδιαφέρονται για την προσπαθειά μας αυτη.

Δεκάδες email και σχόλια εχουν γίνει αυτές της μέρες σε μια προσπαθεια να μας πουν οτι στηριζουν και βοηθουν.

Συνεχίζουμε και καλούμε ολους εσάς και τους φίλους σας που θελετε να ενυσχυσετε την προσπάθεια να στείλετε email στο . kpapados@yahoo.gr

γραφουμε .

" υποστηρίζουμε την προσπάθεια των γονιών από την Νίκαια που διεκδηκούν το αυτονόητο συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών τους να έχουν Δημόσιο Ειδικό Σχολείο"

η οτι άλλο θελετε εσείς.

Η συμμετοχή του κάθε ενός από εσάς σε αυτήν την κοινή δράση είναι πάρα πολύ σημαντική, αυτό το e-mail σε καμία περίπτωση δεν επιχειρεί να χειραγωγήσει παρά μόνο να συντονίσει τη συμμετοχή οποιουδήποτε από εσάς αποφασίσει να πάρει μέρος σε αυτήν την προσπάθεια, έτσι ώστε να καταστεί πιο ηχηρό το μήνυμα αυτής της προσπάθειας. Ο κάθε πολίτης, με τη συμμετοχή του καταθέτει καθαρά την προσωπική του άποψη και δεν εκπροσωπεί κανέναν οργανωμένο χώρο στον οποίο ίσως εντάσσεται, παρά μόνο τον εαυτό του.

αν και μοιάζει αστείο να πιστέψει κάποιος, ότι ένα e-mail μπορεί να πείσει κάποιους που αδιάφορουν η είναι η πολιτική τους που δεν τους επιτρέπει να κάνουν κάτι σωστο , στην πραγματικότητα δεν είναι.

Πρώτον γιατί κάθε e-mail είναι μια φωνή, αντί μιας σιωπής.

Και δεύτερον γιατί όταν οι άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους μπορούν να καταφέρουν πολύ περισσότερα απ’ ότι αν παλεύει ο κάθε ένας μόνος του.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ενας χρόνος "πατερας "

χρονιάρικο το blog μας ηδη άρχισε να κανει και βήματα ......
ένα χρόνο πρίν ξεκινάγαμε έτσι΄΄΄΄΄΄΄΄

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

εχθες στα καλα καθουμενα ενω ετρωγα η Ελενη( γυναικα μου) και οι κορες μου θελοντας να μου κανουν εκπληξη μου εφεραν μια τουρτα γενεθλειων και τα γνωστα να ζησεις πατερα .... μονο στο σημειο που λεει ...<< να γινεις μεγαλος με ασπρα μαλλια>> εκεινες ειπαν <<να γινεις μεγαλος και να εχεις μαλλια>>
καλα που ειχα τελειωσει το φαγητο και δεν μου εκατσε.
αλλα να το δουμε απο την καλη μερια , αμα σου λενε να τα κατοστησης , λες μεσα σου πενηντα ειμαι μου μενουν αλλα πενηντα εχουμε ακομα ......και προχωραμε. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

συνεχίζουμε να βγάζουμε το "αχτι μας " και βλέπουμε ....
ευχαριστώ όσους στάθηκαν εστω και ένα λεπτό και μας διάβασαν ..........