Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010


Το “δεν είμαστε όλοι ίδιοι” που υπάρχει στην αφίσα μας αποκτά πια ένα ιδιαίτερο νόημα.

Από τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη. Ο κόσμος αρκετός, μέσα και έξω από το κέντρο, με παλιούς αλλά και πολλούς νέους φίλους της κίνησης, με σπιτικούς μεζέδες και καλό κρασί. Το κλίμα χαλαρό αλλά αισιόδοξο και με όρεξη για συμμετοχή στην προεκλογική μας καμπάνια. Στην σύντομη ομιλία του ο Κώστας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, με τις συνεχείς αλλαγές στρατοπέδων από διάφορους υποψηφίους και μηχανισμούς, ενώ κάλεσε όλα τα μέλη και τους φίλους της κίνησης να αδιαφορήσουν για τα στημένα παιχνίδια εξουσίας και να συμμετέχουν ενεργά στην μάχη που δίνουμε ώστε να μην ξεπουληθεί η πόλη μας.

Το “δεν είμαστε όλοι ίδιοι” που υπάρχει στην αφίσα μας αποκτά πια ένα ιδιαίτερο νόημα.

Για περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια, πατήστε εδώ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Καταρρέουν απο την υποχρηματοδοτηση και την εγκατάληψη



“Είμαι γονιός παιδιού με ειδικές ανάγκες. Σηκώνομαι κάθε πρωί και δεν ξέρω τι να κάνω. Οι δομές στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, όπου στέλνω το παιδί μου, αρχίζουν να καταρρέουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Σε μία πτέρυγα με 15 παιδιά υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος. Δεν φτάνει ούτε για απλή φύλαξη. Ας μου πει λοιπόν η πολιτεία τι θα κάνω από δω και πέρα το παιδί μου”.

Με τα λόγια αυτά ο κ. Γεώργιος Κασσελούρης περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της αδιαφορίας της πολιτείας, η οποία “κωφεύει” μπροστά στον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία τόσο του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης όσο και του ΚΕΠΕΠ “Άγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα αυτά όχι μόνο παραμένουν απλήρωτοι επί οκτώ μήνες, αλλά ενημερώθηκαν μέσω επιστολών από τις διοικήσεις των δύο ιδρυμάτων ότι οι συμβάσεις τους δεν θα ανανεωθούν έως το 2013, όπως προβλέπεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Σταδιακή επανένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνικοοικονομική ζωή και προώθηση στην αυτόνομη διαβίωση”, βάσει του οποίου είχαν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται σε εθνικό επίπεδο από το υπουργείο Υγείας και τα δύο πρώτα χρόνια ήταν χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ από τα τέλη του 2009 τη χρηματοδότηση ανέλαβε το ελληνικό δημόσιο, το οποίο δεν ανανέωσε καν τις συμβάσεις τους.
“Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι δομές αποασυλοποίησης να οδηγούνται σε κλείσιμο και βαριές περιπτώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες να στερούνται της φροντίδας των ανθρώπων που τα φρόντιζαν μέχρι τώρα και είτε να αναγκάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους είτε να οδηγούνται σε ιδρυματοποίηση. Επιπλέον, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι γονείς τους, οι οποίοι δεν μπορούν να εργάζονται και να κρατούν στο σπίτι τα παιδιά, που χρειάζονται συνεχή φροντίδα”, τονίζει η δικηγόρος των εργαζομένων που μένουν απλήρωτοι, Έφη Τελή.
Σύμφωνα με την ίδια, η χρηματοδότηση από την ΕΕ για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε ποσό 830.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 340.000 ευρώ αφορά μισθούς εργαζομένων, ενώ υπάρχει ρητή δέσμευση για λειτουργία των δομών αποασυλοποίησης με τους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί γι’ αυτό έως το 2013. Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας.

Επικίνδυνη λειτουργία
Για επικίνδυνη λειτουργία του ΚΕΠΕΠ “Άγιος Δημήτριος” κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του κέντρου, Ιωάννης Καρακωστάνογλου. Παράλληλα αναφέρει ότι για να λειτουργήσουν σωστά οι δομές περίθαλψης στο συγκεκριμένο κέντρο χρειάζονται 76 άτομα, αλλά πλέον απασχολούνται μόνο 40, τα οποία καλούνται να φροντίσουν 100 παιδιά. “Ζούμε καθημερινά με το άγχος και την αγωνία για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καρακωστάνογλου.
Την προσωπική της εμπειρία περιγράφει και η κ. Έφη Βαβύλα, νοσηλεύτρια στο ΚΕΠΕΠ “Άγιος Δημήτριος”. “Είμαι μητέρα δύο παιδιών και τα παιδιά που φροντίζω στη δουλειά μου τα έβλεπα σαν μάνα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι είμαστε αξιοκρατικά στη δουλειά μας. Δεν διεκδικούμε μονιμότητα. Από τον Αύγουστο είμαστε στον… αέρα, χωρίς δουλειά. Απευθυνθήκαμε σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, αλλά απάντηση δεν πήραμε”, εξηγεί η ίδια.
Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους είναι οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης. Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του σωματείου τους, Γιώργος Ξανθόπουλος, έχουν απομείνει μόλις 40 εργαζόμενοι για 200 παιδιά, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι αυτόνομες κατοικίες που λειτουργούσαν εκτός Ιδρύματος και να κινδυνεύουν να κλείσουν πτέρυγες εντός του οικοτροφείου.
“Χορτάσαμε από υποσχέσεις. Τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας πρέπει να σταματήσουν να μας εμπαίζουν. Στείλαμε επιστολή ακόμη και στον πρωθυπουργό, αλλά απάντηση δεν πήραμε”, λέει ο κ. Ξανθόπουλος και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι ζητούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να τηρηθεί το πενταετές πρόγραμμα της αποασυλοποίησης.
Τη συνέχιση του προγράμματος έως το 2013 ζητά και η εργαζόμενη στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης Χρυσάνθη Τσιφοπούλου, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, Τάσος Λαγόπουλος, επισημαίνει ότι αν δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα, τα λεφτά πρέπει να επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διώχνουμε παιδιά
Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ιδρύματος, Ζαφείριος Ανθρωπάκης. “Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Πολλοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο Ινστιτούτο. Η διοίκηση, πάλι, καλεί να διωχθούν κάποια παιδιά τα οποία έχουν μεγαλώσει. Δεν μας λένε όμως πού θα πάνε… Η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να υπάρχουν λεωφορεία για τη μεταφορά των παιδιών”, επισημαίνει ο κ. Ανθρωπάκης. Παράλληλα καταγγέλλει ότι “από τότε που το Ινστιτούτο έγινε ΝΠΔΔ, πάει χειρότερα. Χτυπάμε πόρτες και τις βρίσκουμε όλες κλειστές. Η πολιτεία οφείλει να δείξει την ευαισθησία της”.

Της Νικολέτας Μπούκα
bouka@makthes.gr



Προσθήκη  εικόνας


οι δομές κρατικής πρόνειας καταρρέουν συστηματικά και μεθοδευμένα ,

όλα θα παραδωθούν στον ιδιωτικό τομέα ο οποιός ανθεί σε αντίθεση με τον δημόσιο

οι πρακτικές του ΔΝΤ στην υγεία και στην πρόνεια είναι γνωστές σε όλες τις χώρες που το ΔΝΤ κάνει "κουμάντο".

Δεν μένει τίποτα άλλο παρά διαρκής αγώνας σε όλα τα επίπεδα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που θα τα διαλύσει όλα και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια τέτοια ευκαρία.




Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κοντρα στο ρεύμα

Κοντρα στο ρεύμα
επειδή τίποτα δεν μας έχει << δωθεί >> εύκολα .. ακόμα και τα αυτονόητα εμείς τα παλεύουμε .
Καλλίτερα ειναι να τα αντιμετωπίζεις όλα ΟΡΘΙΟΣ και ΚΑΤΑΜΑΤΑΜΑ για αυτό πάμε "κόντρα στο ρεύμα"



για να κοιτάμε και την άλλη μέρα τον κόσμο στα μάτια , Όπως και τώρα .
http://kontrastoreyma.blogspot.com/

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ειχαμε γράψει τον Φεβρουάριο του 2009


ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ...
Η κόρη του συγγραφέα Τάκη Βαλασιάδη, γνωστού ως Μενέλαου Λουντέμη, Μυρτώ κάνει έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει για να αναπαλαιωθεί το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο συγγραφέας. Τo σπίτι βρίσκεται στον Εξαπλάτανο Πέλλας και έχει κηρυχτεί διατηρητέο εδώ και 24 χρόνια, χωρίς όμως να έχει γίνει καμία απολύτως εργασία για τη συντήρησή του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα σε άθλια κατάσταση.
http://opateras.blogspot.com/2009/02/blog-post_8189.html

δείτε τι συμβαίνει σήμερα 20 μήνες μετά
«Όπου κι αν ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει», έγραψε. Κι εμένα, όπου κι αν στρέψω το βλέμμα μου, η πατρίδα μου με πληγώνει…



http://sofitheodoridou.blogspot.com/2010/09/blog-post.html


βελτιωμένη την βλέπω πάντως εγώ την κατάσταση !! του βάλανε και σκεπασμα !!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Μας χωρίζει μια θάλασσα
μια παράσταση του Ιωνικού θεάτρου στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή

πολύ καλη παράσταση με μνήμες και παραστάσεις απο τη ζωή δύο οικογενειών στην Σμύρνη του '22

εξαιρετική δουλειά του Αντώνη Παπαδόπουλου και των συνεργατών του

παρακολουθώντας την παράσταση
ευχαριστούμε τον Γιώργο Βεράνη για τις φωτογραφίες

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010


ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΝΑ ΝΙΚΑΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Τις ημέρες που στην πόλη μας γίνονται οι εκδηλώσεις για τα 88 χρόνια μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής, γεγονός που οδήγησε στην προσφυγιά πάνω από 1.500.000 ανθρώπους, με τους κατοίκους της Νίκαιας να γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε. Οι ρατσιστικές επιθέσεις συνεχίζονται από συμμορίες που μένουν ατιμώρητες....
(
συνέχεια) στο "κόντρα στο ρεύμα"

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Θα ήταν πράγματι ντροπή για την ιστορική συνοικία να νιώσει η κυρία υπουργός ότι μπορεί να περπατήσει άφοβα τους δρόμους της...

Η κυρία Διαμαντοπούλου τίμησε την Κοκκινιά

Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία. Ήταν γνωστό ότι στην τελετή αγιασμού του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ενόψει της μεγάλης μέρας, τα πιτσιρίκια έβαλαν τα καλά τους, το ίδιο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Φτάνοντας όμως στο σχολείο, όλοι ένιωθαν περίεργα. Δεκάδες γνωστοί και άγνωστοι ασφαλίτες είχαν ζώσει τον τόπο. Η κατάσταση ήταν ασφυκτική. «Όλοι αυτοί οι μυστικοί για τον Παπούλια; Αποκλείεται!», σχολίαζαν αρκετοί από τους παρόντες, προσπαθώντας να μαντέψουν την αιτία της... συρροής αστυνομικών.

Ώσπου τους λύθηκε η απορία. Ξαφνικά, περικυκλωμένη από ασφαλίτες, εισέβαλε στο προσκήνιο η κυρία Διαμαντοπούλου. Όπως εισβάλλουν οι εχθροί. Απροειδοποίητα, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά σε τι «εκτίμηση» τούς έχει ο κόσμος κι ότι, αν μαθευτεί ότι έρχονται, θα έχουν κάθε άλλο παρά αποθεωτική υποδοχή. Καλού-κακού πάντως κουβαλάνε μαζί τους και τους σωματοφύλακες, ενώ οι ασφαλίτες διπλαρώνουν όσους κατοίκους γνωρίζουν ως «αντεθνικά στοιχεία», για να εμποδίσουν το κράξιμο.

Αυτές τις σκηνές δεν θα τις δούμε στο αποψινό δελτίο ειδήσεων. Μόνο τις γενικολογίες του προέδρου (θα ’πρεπε να ντρέπεται, το πάλαι ποτέ αντιστασιακός αυτός, να βρίσκεται σε δημοτικό σχολείο ζωσμένο από ασφαλίτες...), και τα ψέματα της Διαμαντοπούλου. Δεν θα ακούσουμε το «Δώστε λεφτά για την παιδεία» από μια θαρραλέα φωνή ενώ μιλούσε η Διαμαντοπούλου. Ούτε θα δούμε τους (ελάχιστους) επίσημους με τσίπα να φεύγουν όταν ανέβηκε στο βήμα η «κυρία υπουργός».

Δεν πειράζει όμως. Το ξέρουμε και το ξέρουν ότι είναι παντού ανεπιθύμητοι. Και ότι χρειάζονται δεκάδες ασφαλίτες και σωματοφύλακες για να ξεμυτίσουν από τα γραφεία τους. Με μία έννοια, σήμερα όντως η κυρία Διαμαντοπούλου τίμησε την Κοκκινιά οργανώνοντας ολόκληρη εκστρατεία για να βγει 5 λεπτά στην TV. Θα ήταν πράγματι ντροπή για την ιστορική συνοικία να νιώσει η κυρία υπουργός ότι μπορεί να περπατήσει άφοβα τους δρόμους της...

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τα σχολεία δεν ανοίγουν για όλους

Τα σχολεία δεν ανοίγουν για όλους ....δεν έχουμε λεφτά βλέπετε ! και στην χώρα του μνημονίου δεν χρειάζετε να μάθουν όλοι γράμματα .........

είναι χιλίαδες σε όλη την Ελλάδα τα παιδιά με αναπηρίες που δεν θα χτυπησει το κουδούνι του σχολείου την Δευτέρα για αυτά
μια περίπτωση από αυτά είναι η παρακάτω


Η γραφειοκρατία και η αδιαφορία των υπηρεσιών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) έχουν αναγκάσει έναν 20χρονο με σπαστική τετραπληγία να παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι του εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του. Ο ΟΠΑΔ δεν έχει δώσει την έγκριση για τη χρηματοδότηση ειδικού αναπηρικού καροτσιού που χρειάζεται ο Βασίλης και στοιχίζει περίπου 8.500 χιλιάδες ευρώ, ποσό στο οποίο η οικογένειά του δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Η μητέρα του 20χρονου, Χριστιάνα Τσιρίκου, που έχει καταθέσει τη συγκεκριμένη αίτηση από τον Νοέμβριο του 2009 και ακόμα περιμένει, μιλά στο «Εθνος» και ζητεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσει ο γιος της να πάει στο σχολείο, αφού αυτή είναι και η μοναδική του διέξοδος.
«Ο Βασίλης χρειάζεται το ειδικό καροτσάκι και εγώ δεν έχω άλλους πόρους εκτός από την αναπηρική σύνταξη. Για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο καροτσάκι θα πρέπει να απευθυνθούμε σε εταιρεία στην Αθήνα, η οποία χρειάζεται 2.500 ευρώ προκαταβολή. Δεν έχω αυτά τα χρήματα. Σχεδόν ένα χρόνο ο γιος μου παραμένει στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να έχει επιβαρυνθεί η υγεία του» τονίζει η 44χρονη γυναίκα.
Το 20χρονο αγόρι δεν μπορεί να κρατηθεί στο καρότσι που έχει, με αποτέλεσμα η μητέρα του να τοποθετεί μαξιλάρια και κουκλάκια για να ακουμπάει το κεφάλι του. «Δεν ζητώ ελεημοσύνη, ζητώ αυτό που δικαιούται ο Βασίλης» επιμένει η μητέρα του.

Τη Δευτέρα ξεκινά η σχολική χρονιά. Ο Βασίλης φοιτά στο Ειδικό Σχολείο της Πάτρας, αλλά μάλλον φέτος δεν θα καταφέρει να συναντήσει τους συμμαθητές του, αφού δεν μπορεί να μετακινηθεί χωρίς το ειδικό καροτσάκι. Ο διευθυντής του σχολείου Σπύρος Μαρίνης ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα. Επίσης, οι αρμόδιοι της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» θα προσφέρουν ένα μέρος από το ποσό που χρειάζεται για την αγορά του καροτσιού, ενώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει κάνει ήδη ορισμένες ενέργειες μήπως και επισπευσθούν οι διαδικασίες στον ΟΠΑΔ.

Λίνα Μπάστα

για πρώτη φορα μετά απο 75 χρόνια λειτουργείας της δεν θα ανοίξη φέτος η σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης
http://prezatv.blogspot.com/2010/09/75.html

μόνο να θυμηθούμε πόσο μας κόστισαν τα ταξιδάκια του Γιωργάκη το καλοκαίρι στα νησιά και οι 35 μέρες συνολικά διακοπές που έκανε ......

Για όλα αυτά θα μιλήσουμε στις δημοτικές εκλογές κύριοι συνυποψήφιοι;
η τώρα μιλάμε μόνο για τους κάδους ;
με πιά πολιτική θα αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα που θα είναι καθημερινότητα πλέον ;
στην εποχή του μνημονίου και της τρόικας μια είναι η λύση

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010


Με την συμμετοχή των ενεργών Πολιτών , αλλάζουμε τα πράγματα




Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη, ανοιχτή συνέλευση όσων συνυπέγραψαν το ανοιχτό κάλεσμα της κίνησης πολιτών ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ (http://www.gopetition.com/petition/37930.html), για την μεγαλύτερη δυνατή λαϊκή συστράτευση εν' όψη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν:
α) επικυρώθηκαν οι βασικές πολιτικές κατευθύνσεις του συνδυασμού , που σαν κεντρικό στόχο έχουν την πάλη ενάντια στα όσα το Μνημόνιο και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα επιφέρουν σαν συνέπειες στην τοπική κοινωνία.
β) εκλέχθηκε 12μελής εκλογική επιτροπή η οποία θα αναλάβει την όλη προεκλογική δραστηριότητα
γ) ανακηρύχθηκε ομόφωνα ως υποψήφιος Δήμαρχος της κίνησης ο μέχρι τώρα επικεφαλής Κώστας Παπαδόπουλος

Καλούμε για ακόμη μια φορά όλες τις δυνάμεις και τους πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη , που στέκονται αντιθετικά στην πρωτοφανή αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και της κατοχικής τρόικα, να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας ώστε να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και με αξιοπρέπεια όσα μας ανήκουν.

Άλλη μια χρονιά αρχίζει για το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά




Οι εγγραφές για τη καινούργια χρονιά αρχίζουν τη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρες 5-8 μμ.


http://asmpeiraia.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ..........
Μεγάλα νέα φέρνω από κει πάνω
περίμενε μια στάλα ν' ανασάνω
και να σκεφτώ αν πρέπει να γελάσω,
να κλάψω, να φωνάξω, ή να σωπάσω.
Οι βασιλιάδες (Καραμανλήδες και σια) φύγανε και πάνε
και στο λιμάνι τώρα, κάτω στο γιαλό,
οι σύμμαχοι τους στέλνουν στο καλό.
Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν
από ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν
κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες,
αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες
και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα
και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ' την αρχή
κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
Το μελετούνε τρεις μηχανογράφοι (κομισιόν)
Θα μας το μπούνε γραφιάδες και παπάδες (καμπουράκηδες κι αυτιάδες)
Με τούμπανα παράτες και γιορταδες
Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
Και στο παλάτι (Μαξίμου) μέσα οι παλατιανοί (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ)
Προσμένουν κάτι νέο να φανεί
Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες
Ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες («ελληνικές» τράπεζες)
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι (σπρεντ)
Σαράντα με το λάδι και το ξύδι
Κι αυτός που πίστευε και καρτερούσε (ψηφοφόρος πασόκος)
Βουβός φαρμακωμένος μένει και θωρεί
Τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
Λαέ μη σκύψεις άλλο το κεφάλι,
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.



ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ
ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 40 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ
ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ, ΕΓΡΑΨΕ ΓΙ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΙΝ 150 ΧΡΟΝΙΑ.
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ
ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.
ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
από ένα σχόλιο που διάβασα


το σχολείο του ΔΝΤ


από την εφημερίδα "Δρόμος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/8/2010
Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 7.30μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10 – 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των πολιτών από την Νίκαια και τον Ρέντη, οι οποίοι συμφώνησαν και συνυπέγραψαν το ανοιχτό κάλεσμα της κίνησης μας ( και βέβαια όσων ακόμη το υπογράψουν εδώ μέχρι τότε ) για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στη συνέλευση αυτή θα προχωρήσουμε :
α) στην ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου της πρωτοβουλίας αυτής
β)στην έγκριση των βασικών αρχών του δημοτικού μας προγράμματος
γ)στην συγκρότηση εκλογικής επιτροπής που θα συντονίσει την εκλογική μάχη της 7ης Νοέμβρη

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της.