Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

κόψτε το λαιμό σας

Υπουργείο <<Παιδείας>> - πρώτα ο μαθητής-!!

με επιστολή του το υπουργείο παιδείας στις 16-11 ( προφανώς για να τιμήση και την επέτειο του πολυτεχνείου, και το ψωμί - παιδεία - ελευθερία) πρός τις διευθύνσεις και τα γραφεία φυσικής αγωγής και κατόπιν στα γυμνάσια και στα λύκεια που έχουν αθλητικά τμήματα Τ.Α.Δ-Ε.Τ.Α.Δ τούς λέει ότι << τέρμα οι μετακινήσεις των μαθητών και να κόψουν το κεφάλι τους οι γονείς των παιδιών που πίστεψαν ότι έχουν να κάνουν με υπουργείο και στα moto του να βρούν λύσεις , να πληρώνουν δηλαδή οι γονείς για τις μετακινήσεις των παιδιών απο τα σπίτι στους αθλητικούς χώρους μετά στο σχολείο τους και τα ανάποδα. η να αλλάξουν σχολείο μέχρι τις 19 - 11 .

Και όλα αυτά γιατί δεν θέλει να διορίσει εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγήςπου 2 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων δεν έχουν κάνει ακόμα την προκύρηξη για να προσλήφθούν .

μια επιστολή μητέρας μαθητη πρός την << υπουργο παιδείας >>

Αθλητικά γυμνάσια χωρίς γυμναστές...

Επιστολή προς
την κ. Διαμαντοπούλου
Κυρία Υπουργέ
Τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) υποθέτω ότι ιδρύθηκαν για να εκπληρώσουν τον σκοπό ο οποίος αναφέρεται στον τίτλο τους. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε το παιδί μας να εγγραφεί σε ένα τέτοιο τμήμα επαρχιακής πόλης της βόρειας Ελλάδας.
Σήμερα 19 Νοεμβρίου, ακόμα δεν έχουν έρθει οι καθηγητές ειδικότητας και τα παιδιά εκτός που χάνουν έξι ώρες την εβδομάδα από το σχολικό πρόγραμμα, χωρίς βέβαια να...
αθλούνται αλλά και χωρίς να απασχολούνται, χάνουν και τις απογευματινές ώρες του ώστε να ασχοληθούν με το άθλημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν τον χρόνο τους, το διάβασμά τους καθώς και τις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητές τους. Ακόμα σήμερα το Υπουργείο ανάρτησε του προσωρινούς πίνακες διοριστέων και θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία των ενστάσεων και της εξέτασης αυτών και κατόπιν η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων. ( Δεν θα μπορούσαν βέβαια όλα αυτά να γίνουν πριν τις 13 Σεπτεμβρίου;). Τέλος πάντων αυτό το γεγονός το ανεχθήκαμε αν και πιστεύω ότι ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να αναλάβουν οι υπεύθυνοι καθηγητές για το άθλημα
Αυτό όμως που μας εξόργισε σαν γονείς είναι ότι στάλθηκε επιστολή από το Υπουργείο σας, (το οποίο ονομάζεται Παιδείας;) και αφού μας ενημερώνει, μεσούσης σχολικής περιόδου, ότι δεν θα λειτουργήσουν τα αθλητικά σχολεία στα οποία απαιτείται μετακίνηση μαθητών από τον χώρο του σχολείου στο χώρο άθλησης καθώς δεν διατίθενται πια κονδύλια, ζητεί εγγράφως υπεύθυνη δήλωση από την οποία θα προκύπτει αν θα συνεχίσει ή όχι το παιδί να φοιτά στο συγκεκριμένο τμήμα χωρίς την δωρεάν μετακίνηση. Έχουμε άλλη επιλογή σήμερα 19 Νοεμβρίου; Είναι δυνατόν τα παιδιά να αλλάξουν τμήμα; και αν ναι πώς θα καλύψουν τις χαμένες διδακτικές ώρες μαθημάτων που δεν ήταν στο πρόγραμμα των ΤΑΔ?. Φυσικά δεν μιλάμε για σχολικές μονάδες που διαθέτουν γήπεδα, κολυμβητήρια, στίβους και άλλα; ώστε να μην είναι απαραίτητη η μετακίνηση. μην κινείστε με γνώμονα κάποια ιδιωτικά σχολεία μεγάλων αστικών κέντρων.
Επομένως αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι θα επωμιστούμε εμείς οι γονείς το κόστος μετακίνησης.
Αν σε μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτών, ο ένας παρέβαινε τους όρους συμφωνίας και συναίνεσης, ο άλλος ιδιώτης είχε δικαίωμα να προβεί σε νόμιμα μέσα και να απαιτήσει δικαστικά την τήρηση των όρων. Ο πολίτης απέναντι στο Κράτος τα μπορεί να το κάνει όταν αυτό αθετεί όρους και προϋποθέσεις;
Λυπάμαι που ακόμα ένα θεσμό θέλετε και προσπαθείτε να αποδυναμώσετε και ίσως εξαφανίσετε.
Λυπάμαι για όλα όσα έλπιζα ότι θα κάποτε θα μπορούσαμε και εμείς σε αυτήν την χώρα να δημιουργήσουμε.
Λυπάμαι για την παιδεία που οραματιστήκαμε. Τέλος λυπάμαι για όλα όσα έλπιζα ότι θα μπορούσαν κάποτε να απολαύσουν τα παιδιά μας.
Κλείνοντας θέλω να σας εκφράσω να συγχαρητήριά μου για την συνεχή σας προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος παιδείας στην χώρα μας!.
Μία μητέρα της σύγχρονης Ελλάδας του 2010.

Υ.Γ Καθώς το Υπουργείο Παιδείας δεν διαθέτει ηλεκτρονική διεύθυνση, την επιστολή την απευθύνω στα γραφεία Ββάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, και επίσης την απέστειλα στο open.gov.gr

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»

«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»





Ο Άρης Βελουχιώτης, το τραγικό αυτό σύμβολο της Αντίστασης του Λαού μας, έχει κάτι να σου πει:

«Ποιος είναι ο πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει νάβρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουνε μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουνε τα κεφάλαιά τους από τη χώρα ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;»

Εδώ θα παραμείνουμε, δε θα φύγει κανείς, κυνηγημένε απ' όλους Καπετάνιε! Εδώ, να φυλάμε τα πεζούλια που μας άφησες! Θα μοιραστούμε αν χρειαστεί ακόμη και τη φτώχια μας, την ανάγκη, την οργή μας, μα δεν θα εγκαταλείψουμε.



Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε


.......Η απόσταση μας έσωσε

μα οι θύμησες πληγώνουν

και λέμε σαν βρισκόμαστε

τα ίδια και τα ίδια



Μα νιώθω σαν μικρό παιδί

που πάλι το μαλώσανε

και φεύγω σε μια άγονη επαρχία



Σημαίες και γαρύφαλλα

εμπόριο κι απάτη

και λόγοι επισήμων στο κενό



Κρατάω το στόμα μου κλειστό

τα χείλη μου ματώσανε

κι αυτοί που μας προδώσανε

ανέραστοι να μείνουν



Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε

αυτό έχω μόνο να τους πω

τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κουράγιο σύντροφοι και συντρόφισσες!


Η Μυτρώ Μπολώτα για τον συντροφό της Αλέκο Λύτρα


Από την εφημερίδα “ΕΠΟΧΗ” (14/11/2010)

άρθρο της Μυρτώς Μπολώτα

Τα δεκαεφτά χρόνια που ζήσαμε μαζί ήταν ωραία. Απροσμέτρητα γεμάτα και δημιουργικά, αδιάλειπτα γελαστά και ευτυχισμένα και πάρα πάρα πολύ αγαπημένα. Γίναμε ένα, διατηρώντας την αυτονομία και το σεβασμό ο ένας για την άλλη. Αυτά για τον Αλέκο και εμένα…

Ζήτησα ένα μικρό χώρο σ’ αυτό το φύλλο γιατί νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε αυτό το τεράστιο δίχτυ προστασίας που απλώσατε όλοι και όλες τόσο για μένα όσο και για τον Μάρκο και την Ελλη. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι τόσος πολύς κόσμος με τόσο πολλή αγάπη και ανιδιοτέλεια θα έκανε τόσα πολλά πράγματα για μας. Γνωρίζω ότι ο καλός μου έχει κάνει άπειρες ώρες συνεδριάσεων τόσο σε γραφεία όσο και σε τσιπουράδικα, και, για να μην τον αδικήσω, έχει εμπλακεί και σε μέγα πλήθος δραστηριοτήτων. Τόση αβίαστη και απλόχερη αγάπη, όμως, ούτε στα όνειρά μου δεν θα μπορούσα να την φανταστώ. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο που μας κάνει να νοιώθουμε και οι τρεις μας ασφαλείς και μας βοηθάει να ξαναπιάσουμε το διαρρηγμένο νήμα της καθημερινότητάς μας.

Το Αλεκάκι, όμως, δεν ήταν επουδενί μόνο των τριών μας. Το Αλεκάκι ήταν όλων.

Και επειδή οι στιγμές είναι δύσκολες θα μου επιτρέψετε να μας παροτρύνω όλους και όλες να μη το βάλουμε κάτω, να μην τα παρατήσουμε. Ας καθήσουμε να συζητήσουμε με αυτή την τρυφερότητα και την ανθρωπιά που μόνο οι αριστεροί μπορούν να επιδείξουν. Διατηρώντας την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητά μας, ας δούμε με αυτοκριτική ματιά τη μέχρι σήμερα πορεία μας μήπως και καταφέρουμε να προσδιορίσουμε ένα δρόμο που δεν θα μας κάνει να ντρεπόμαστε όταν εμφανιζόμαστε στη γειτονιά μας, αλλά αντίθετα θα μας κάνει περήφανους και δυνατότερους. Είμαστε ένα ολόκληρο σύμπαν τόσο πλούσιο και τόσο διαφορετικό από τα συνηθισμένα που μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Επιβάλλεται να μιλήσει όλος αυτός ο κόσμος, να κρίνει, να πάρει πρωτοβουλίες, ν’ αλλάξει. Κουράγιο σύντροφοι και συντρόφισσες!

Και όπως συχνά λέγαμε γελώντας με το Αλεκάκι: «Κουφάλα νεκροθάφτη, ένα γέλιο θα σε θάψει!»

πολυτεχνείο 37 χρόνια μετά













Νοέμβρης 2010 .......37 χρόνια μετά.


http://www.occupiedlondon.org/blog/2010/11/16/416-american-activist-seriously-injured-in-the-head-by-delta-motorcycle-police/



#416 | American activist seriously injured in the head by Delta motorcycle police

What follows is a compilation of accounts of comrades who were at tonight’s demonstration in central Athens, close to the injured activist and whose reports are verified and trustworthy. Please spread. We will post more information here, as it comes.

The events unfolded toward the end of tonight’s demonstration against the presence of representatives of the IMF in central Athens. As we were marching at the last block of the demonstration on Patision Avenue, having left Omonoia square and heading back toward the Polytechnic, a number of “Delta” motorcycle police appeared at the back of the demonstration. They roared their engines and charged toward the crowd. People started running toward the Polytechnic. The delta managed to get hold of a female American activist who was at the last part of the demonstration. They knocked down, kicked her and stamped her head. She was knocked semi-unconscious, taken inside the Polytechnic by other comrades and a few moments later, transported to a central Athens hospital.

We are currently waiting to hear back from the doctors as of the state of her health. Her injuries are serious, but in no case life-threatening.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1224483


Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11 ΣΤΙΣ 05.00 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.




Την Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, πρώτη μέρα του τριήμερου γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταφθάνει στην χώρα μας η τρόικα των «επιτηρητών». Έρχεται για να επιβάλλουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ξεκινάνε από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ΦΠΑ, έως τις χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα νέο γύρο φτώχιας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους.

ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!

-ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

-ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

Η κυβέρνηση μας δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα την «δικαίωσε» ώστε να συνεχίσει μια πολιτική που θέλει να σώσει τις τράπεζες από την χρεοκοπία οδηγώντας σε αυτήν την κοινωνική πλειοψηφία, που θέλει να βγάλει τις επιχειρήσεις από την κρίση βυθίζοντας τους εργαζόμενους στην φτώχια!

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Ήδη οι μεγάλοι αγώνες της προηγούμενης περιόδου έχουν αδυνατίσει την κυβέρνηση.

Ο τριήμερος γιορτασμός του Πολυτεχνείου, με πρώτο σταθμό την παλλαϊκή κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας στις 15/11, πρέπει να γίνει απαρχή ενός νέου κύματος αγώνων που θα ραγίσουν την πολιτική του «Μνημονίου», της κυβέρνησης και της ΕΕ, θα κάνουν την εφαρμογή της αδύνατη. Ο ενιαίος, μαζικός, πολιτικοποιημένος αγώνας όλων των εργαζόμενων η άρνηση του κατακερματισμού, των ξέπνοων επετειακών απεργιών είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, για να ανατρέψουμε την επερχόμενη λαίλαπα!!

Σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μετατρέψουν τον γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη σε μάχη ενάντια τις σύγχρονες «χούντες» των πολυεθνικών, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, και ων εκφραστών τους, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11 ΣΤΙΣ 05.00 μμ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟY

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΒΟΥΛΗ.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας Ρέντη " κόντρα στο ρεύμα "


ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΑΚΥΡΟ – ΛΕΥΚΟ

Η Κίνηση μας, μετά από μια ανοιχτή, δημοκρατική συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, κατέληξε στις εξής πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας:

1.Εκφράστηκε και στην πόλη μας, με την εντυπωσιακή αύξηση της αποχής - κυρίως από την νεολαία- το γενικότερο κλίμα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας πλατιών λαϊκών μαζών που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό απέναντι σε όσα συμβαίνουν την χώρα μας, ειδικά μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Γεγονός που πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη μας στον λόγο και τις μορφές παρέμβασης μας από δω και πέρα.

2.Η αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος επιβεβαίωσε ότι το κυρίαρχο ζήτημα που καθόρισε και την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας όσων πήγαν στην κάλπη (στη Νίκαια) ήταν η αναγκαιότητα αλλαγής δημάρχου, ο οποίος δεν κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο την κατάσταση τα τελευταία 8 χρόνια που διοικούσε και απογοήτευσε χιλιάδες πολίτες.

3.Στον β’ γύρο βρίσκονται δυστυχώς δύο συνδυασμοί που αποτελούν ο καθένας, την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Προηγείται βέβαια με σημαντική διαφορά, αυτός που είχε την αμέριστη, επίσημη υποστήριξη των μηχανισμών της κυβέρνησης οι οποίοι αποδείχθηκε ότι είναι πολύ πιο δυνατοί από τους δήθεν "διαφωνούντες" τοπικούς.

4.Το 3,66%, οι 1565 ψήφοι και ο δημοτικός σύμβουλος που εξέλεξε η κίνηση μας, αποτελούν για την προσπάθεια μας ένα σημαντικό εφαλτήριο για την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη για την πόλη και τους ανθρώπους της, ειδικά με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την υπηρέτηση του Μνημονίου ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και συνεπείς στα όσα στην προεκλογική περίοδο παλέψαμε στις γειτονιές της πόλης, επιμένουμε στο κεντρικό μας σύνθημα :
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ
και το κάνουμε πράξη και στον β’ γύρο των δημοτικών, στις 14 του Νοέμβρη
ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
και ρίχνουμε στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Στέλνουμε έτσι ένα μήνυμα αντίστασης σε όσα έρχονται και προετοιμαζόμαστε από τώρα για μια πιο ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση προς όφελος των πολλών.

10/11/2010

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ



εμείς για αυτά μιλήσαμε ....

δεν γίνονται << ωραίες Πόλεις >> με δυστυχισμένους Πολίτες



Φωνή απόγνωσης μέσα από την κάλπη

Φωνή απόγνωσης μέσα από την κάλπη έβγαλε ένας Χανιώτης συνταξιούχος.
'Η σύνταξή μου είναι 327 ευρώ', έγραψε στο χαρτί που έβαλε μέσα στην κάλπη, αντί για ψηφοδέλτιο. Για να σημειώσει, ακόμη, ότι έχει δύο παιδιά άνεργα.
Συντετριμμένοι ένιωσαν η δικαστική αντιπρόσωπος αλλά και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 292ο Εκλογικό Τμήμα, στη Χαλέπα Χανίων.
Η ψηφοφορία είχε τελειώσει και ήταν η ώρα της διαλογής και της καταμέτρησης.
Ετσι, με έκπληξη είδαν κατά τη διαλογή ότι αντί για ψηφοδέλτιο υπήρχε το αντίγραφο σύνταξης ύψους 327,36 ευρώ. Και στο χαρτί αυτό, ο ψηφοφόρος: είχε σημειώσει: 'Η σύνταξή μου είναι αυτό το ποσό. Να το δημοσιεύσετε στα "Χανιώτικα νέα". Εχω δύο παιδιά άνεργα'.
Λίγο αργότερα, κατά την διαλογή των ψηφοδελτίων των περιφερειακών εκλογών, ο ίδιος συνταξιούχος είχε βάλει στην κάλπη ένα άλλο αντίγραφο σύνταξης, στο οποίο αυτή τη φορά είχε γράψει: 'Η σύνταξή μου είναι 327 ευρώ. Δύο παιδιά στην ανεργία'.
Η δικηγόρος - δικαστική αντιπρόσωπος στο συγκεκριμένο Εκλογικό Τμήμα, Μαρία Λουφαρδάκη, μας είπε:
'Την ώρα που αρχίσαμε να μετράμε, γύρω στις 7.15 - 7.20 μ.μ., βρέθηκε, στη μέση περίπου της διαλογής, το ένα χαρτί μέσα στην κάλπη των δημοτικών εκλογών που έγραφε να δημοσιευτεί στα "Χανιώτικα νέα". Μετά από μία ώρα, στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών, βρήκαμε και το άλλο. Από τον γραφικό χαρακτήρα κατάλαβα ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος και το ίδιο ποσό της σύνταξης. Συγκινηθήκαμε όλοι πάρα πολύ. Ενιωσα συντετριμμένη. Σκέφτηκα ότι αυτός υποφέρει'.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ

ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ







ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ....

Δύο σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση που αξίζει να γίνουν θέμα.

2 σχόλια:

Black Bedlam είπε...

Θα έπρεπε νομίζω να καταδειχθούν οι μέθοδες που χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ;
Τις χρησιμοποιεί σε όλους ή τουλάχιστον σε όσους δήμους μπορεί, ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς. Θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προκειμένου να εξασφαλίσει την "ΚΑΤΆΛΗΨΗ" των Δήμων και των περιφερειών.
Γιατί δεν αναδεικνύεται τι έχει γίνει στην πόλη μας, με το ΠΑΣΟΚ να χρήζει "προστατευόμενό"του, να στηρίζει επίσημα τον Κτηματομεσίτη Ιωακειμίδη και ταυτόχρονα να πλαισιώνει τον συνδυασμό του "συντρόφου" Λογοθέτη, που διάβασα στο έντυπό του, το βιογραφικό του και δεν βρήκε δυο λόγια να πει, για το κόμμα που τον ανάθρεψε, το κόμμα που τον στήριξε, το κόμμα που με όλα τα μέλη και τους φίλους του, μπόρεσαν να ασκήσουν πιέσεις στην κατά καιρούς κεντρική εξουσία και να έχουν τα αποτελέσματα των αγώνων τους, που σήμερα έρχεται να εξαργυρώσει ο "σύντροφος"Λογοθέτης, σαν μεταχρονολογημένες επιταγές. Πλαισιωμένος με όλους όσους λίγο καιρό πριν, έθεταν τους εαυτούς τους στην διάθεση του ΠΑΣΟΚ και στις διαδικασίες ανάδειξης του υποψήφιου του. (Με έντυπα που κυκλοφορούσαν στην πόλη σας)
Που εκλιπαρούσαν και κατέθεταν την προσωπική τους υποταγή, για την στήριξη των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ για το ΔΝΤ, για το μνημόνιο, για τα μέτρα φοροκλοπής, για τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού,για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για τις απολύσεις, για, για, για ......
Έθεσαν τους εαυτούς τους στην διάθεση του ΠΑΣΟΚ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, για μια θέση εξουσίας οι προσκυνημένοι! Ή μήπως οι ξεπουλημένοι στα ιδιωτικά συμφέροντα;
Αυτοί που στηρίζουν και σήμερα τον Καλλικράτη.
Τον Καλλικράτη που είναι μέρος του μνημονίου, που προβλέπει την απόλυτη ιδιωτικοποίηση των δήμων, που θα φτάσουμε να πληρώνουμε διόδια για να πάμε να δούμε τους γονείς μας στην παρακάτω γειτονιά και που θα ζυγίζουμε τα σκουπίδια για να πληρώσουμε το αντίτιμο στις επιχειρήσεις των "Επενδυτών" του κύριου Λογοθέτη
Που το ιδιωτικό κεφάλαιο θα μπει για να "εξυγιάνει" την οικονομική ασφυξία,των δήμων, (που σκόπιμα δημιούργησαν τα κόμματα της αστικής τάξης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) για να πληρώνουν οι δημότες τις όποιες υπηρεσίες.

Έxει και συνέχεια

Black Bedlam είπε...

Γιατί δεν εξηγείτε στον λαό της πόλης (εκτός και άν το κάνετε) τι σημαίνει αυτό που ό ίδιος ο Λογοθέτης ομολογεί στο πρόγραμμά του, για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ποιος θα κάνει επενδύσεις; Ο Λαβρεντιάδης,ο Βγενόπουλος ή μήπως ο Μπόμπολας;
Αυτός είναι ο Αδέσμευτος, ο Ανεξάρτητος, ο Υπερκομματικός Λογοθέτης, που μέσα στον συνδυασμό του, συμμετέχουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του μνημονίου,που οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση, όπως του Λιτζέρη που υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ για δύο ή τρεις τετραετίες, και αδερφός του βουλευτή Λιντζέρη του ΠΑΣΟΚ. Ο Ζαχαρόπουλος που επίσης έθετε εαυτόν στην διάθεσή του μεγάλου αδελφού, για το χρήσιμα του επικεφαλή μέχρι πριν από 2-3 μήνες. Του Κίτσου που ήταν υποψήφιος, επικεφαλής του ψηφοδέλτιου της ΝΔ για χρόνια,του Μαραγκάκη που ήταν δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Κίτσου, πριμοδοτημένου από την ΝΔ και πολλών άλλων πρώην δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ καθώς και μελών και στελεχών του, μέχρι και σήμερα.
Γιατί δεν λέτε για τον κ.Μαρωνίτη, για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος και επικεφαλής για τις νομαρχιακές στις περασμένες ή ίσως στις προπερασμένες εκλογές.
Που αφού και αυτός δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το χρίσμα από το κόμμα του, αποφάσισε να σχηματίσει "δικό" του συνδυασμό.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου χρεωμένο να φέρει σε πέρας τις επιταγές, τις εντολές της Τρόικα και του μνημονίου.
Το ΠΑΣΟΚ που προκειμένου να εξασφαλίσει τους δικούς του συμβιβασμένους, τοποτηρητές μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που θα προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις που προβλέπονται από τον Καλλικράτη και θα επιβαρύνουν την τσέπη του δημότη και θα εμπορευματοποιεί τομείς όπως ο Αθλητισμός, η υγεία,η παιδεία .........
Αγαπητοί φίλοι ποιοι επιτέλους είναι οι αδέσμευτοι,οι ακομμάτιστοι,οι Αντάρτες, τι θα στηρίξουν οι αδέσμευτοι,μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται,πως θα αντιδράσουν μπρος στα σχέδια και στις αποφάσεις αφανισμού μέρους της εργατικής τάξης πως θα παλέψουν για την ανάπτυξη ενός Μαζικού Λαϊκού Κινήματος πως θα μεθοδεψουν την οργανωμένη πάλη βασική προϋπόθεση για την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και με στόχο την ανατροπή αυτού του οικονομικού συστήματος.
Το ΠΑΣΟΚ έστησε τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς δεσμευμένους διαχειριστές, να λειτουργήσουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής των εκλογών.Ας κάνουμε ότι μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο να μην δώσει την δυνατότητα να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος μας.
Καλή δύναμη και να ξέρετε, να είστε έτοιμοι να λογοδοτήσετε σε κάθε υποχώρησή σας από τα συμφέροντα του λαού της πόλης μας.
Θα δώσετε λόγο.

Κώστας Παπαδόπουλος : δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε βήμα πίσω απο αυτά που καθημερινά λέμε μήνες τώρα στον Λαό της Πόλης μας .
Η εκλογική μας διακήρυξη , το πρόγραμμα μας είναι αδιαπραγμάτευτο.
Καθημερινά στην επαφή μας με τον κόσμο αυτά εξηγούμε, το αυτοκίνητο με την κόρνα αυτά λέει .
ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ .
Λόγο δίνουμε καθημερινά στον Κόσμο που συναντάμε και εμείς τον κοιτάμε στα μάτια και τώρα και μετά τις εκλογές, χρόνια τώρα
Να είσαι καλά παλιά μας << γειτόνισσα >> η παρέμβαση σου είναι πολλές αναρτήσεις μαζί

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ζωή Τούντα Πάμε Αλλιώς’

Η ΖΩΗ για την ΖΩΗ

Το ουσιαστικό λοιπόν είναι η επόμενη μέρα. Οι εκλογές θα στείλουν ένα μήνυμα χαστούκι στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις που στηρίζουν, φανερά ή κρυφά το μνημόνιο. Το ζήτημα είναι πως θα αναδειχθεί και θα δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο όλων όσων μας χτυπούν τα νέα μέτρα και είμαστε η πλειοψηφία του κόσμο. Πως θα πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση. Θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις ιδέες και τις προτάσεις μας, τις φωνές μας; Θα υπερασπιστούμε τις ζωές μας και των παιδιών μας; Εγώ λέω ένα μεγάλο Ναι.

 Ζωή Τούντα Πάμε Αλλιώς’Ζωή Τούντα

Γεννήθηκε στη Νίκαια και ζει στον Κορυδαλλό από το 1978. Ήταν χρόνια στην ομάδα βόλεϊ Άρτεμις Κορυδαλλού. Τελείωσε το 4ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού και συνέχισε τις σπουδές της στο χώρο της Διαφήμισης και Επικοινωνίας καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή με τις επιτροπές Ακρίβεια-stop και Διόδια-stop και στη συνέχεια στην Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού ενάντια στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ.

Σε μία εποχή που οι νέοι φαίνεται να απέχουν από τα κοινά, γιατί μία νέα κοπέλα εκτίθεται στις εκλογές με το ‘Πάμε Αλλιώς’;

Το να «εκτίθεσαι» στις εκλογές δεν είναι τίποτε άλλο από το να συνεχίζεις και να βάζεις το όνομά σου, σε μία προσπάθεια που ήδη κάνεις. Δραστηριοποιήθηκα τα 3 τελευταία χρόνια με το Πάμε Αλλιώς, γιατί όλοι μαζί παλέψαμε για θέματα της περιοχής και των γειτονιών μας, όπως ενδεικτικά το παράνομο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ (Κ.Υ.Τ.), για θέματα ελεύθερων χώρων και προστασίας πρασίνου, που η σημερινή τοπική αρχή χρόνια τώρα έδειξε πλήρη αδιαφορία και αδυναμία να διεκδικήσει ή να προστατέψει. Κυρίως όμως το θέμα της οικονομικής κρίσης, του μνημονίου, του Καλλικράτη που είναι το μακρύ του «χέρι» στους δήμους, έβαλε την απαίτηση να απαντήσουμε πολλοί μαζί, συγκροτημένα και αποφασιστικά. Να αναζητήσουμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά τις λύσεις που θα δώσουμε σε θέματα που αφορούν στην πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας, είτε είναι η οικογένειά μας είτε οι φίλοι, γνωστοί ή γείτονές. Αυτό αποκτά ουσιαστικά φωνή μέσα από μία ανοιχτή με συλλογικές διαδικασίες δημοτική κίνηση με συγκεκριμένες θέσεις αλλά κυρίως πράξεις, όπως το ‘Πάμε Αλλιώς’.

συνεχίζει

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓ. ΑΝΝΗΣ



Φαίνεται πως ο Δήμαρχος Ρέντη κ. Ιωακειμίδης πήρε στα σοβαρά την παρέμβαση της Κίνησης μας και αποφάσισε να «καθαρίσει» επιτέλους το πάρκο της Αγ. Άννης. Μόνο που η καθαριότητα περιορίστηκε στο να κατεβάσει τα 2 πανό που είχαμε συμβολικά αναρτήσει πριν μερικές μέρες στα κάγκελα του πάρκου, απαιτώντας να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες και να μην μετατραπεί σε Village Νο 2.

Αν οι αντιδράσεις του ήταν το ίδιο γρήγορες σε σχέση και με το εσωτερικό του πάρκου θα είχαμε στην ευρύτερη περιοχή έναν δημόσιο ελεύθερο χώρο υψηλού πρασίνου που τόσο μας λείπει. Ή μήπως αυτό δεν είναι στα σχέδια του Δημάρχου και το αφήνει να ρημάζει σκόπιμα ώστε να έρθει πιο φυσιολογικά το ξεπούλημα του; Ή μήπως έχει ήδη ξεπουληθεί και θα το ανακοινώσει μετά τις εκλογές ;

Ενόχλησε την αισθητική σας το πανό κ. Δήμαρχε ή προσπαθείτε να αποσιωπήσετε το σχέδιο σας λόγω εκλογών ; Γιατί δεν τοποθετείστε δημόσια για το πάρκο; Τώρα, πριν τις εκλογές. Αν νομίζετε ότι με το να κατεβάσετε τα πανό μας καθαρίσατε, σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς μπλέξατε. Δεν ξέρουμε αν τόσα χρόνια δεν είχατε αντιπολίτευση αλλά τώρα μπλέξατε μαζί μας. Η Κίνηση Πολιτών «κόντρα στο ρεύμα» και ο Κώστας Παπαδόπουλος δεν θα σταματήσουν μέχρι το πάρκο να παραδοθεί στους πολίτες, μέχρι να γίνει ένας ζωντανός πνεύμονας πρασίνου για τα παιδιά μας. Θα επανέλθουμε και μετά τις εκλογές, άλλωστε εμείς εδώ θα είμαστε και μετά τα εκλογές……………………….

και κάτι άλλο , θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς είναι ο χώρος δίπλα στο πάρκο ; λατομείο; χωματερή ;
Ρωτήσαμε τους κατοίκους μας είπαν ότι ειναι χαρακτηρισμένος χώρος για σχολεία !!
βέβαια οι περισσότεροι μας είπαν ότι "εφτυσαν αίμα" όλο το καλοκαίρι με τον σπαστήρα και τον θόρυβο που έκανε και το χώμα που σήκωνε δεν μπορούσαν να ησυχάσουν όλη μέρα .