Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η μοναχική "λάμψη" των ελλήνων παραολυμπιακών πρωταθλητών

Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα, έπεσε στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας, η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου αθλητών με αναπηρία. Ο Ιωάννης Πρώτος στα 400 μέτρα (κατηγορία T13) και ο Ευστράτιος Νικολαΐδης στη σφαίρα (F20) κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο αειθαλής Αθανάσιος Μπαράκας στο μήκος (κατηγορία F11) κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δύο πρώτοι έλληνες αθλητές εξασφάλισαν για τη Ελλάδα δύο ακόμη προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ελληνικών προκρίσεων στις τεσσερις. Τις άλλες δύο είχαν κατακτήσει τις προηγούμενες μέρες των αγώνων οι Σταθελάκος και Σταματουλά στο αγώνισμα της σφαίρας.

Η συνολική αποκομιδή της ελληνικής αποστολής από το παγκόσμιο της Ν. Ζηλανδίας είναι 9 μετάλλια και δεκάδες συμμετοχές αθλητών και αθλητριών στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Ικανοποιητική ή όχι η αποκομιδή; Με τα δεδομένα της τελευταίας οκταετίας των μεγάλων παραολυμπιακών επιτυχιών θα μπορούσαμε να αναμένουμε ενδεχομένως περισσότερα.

Αν όμως συνυπολογίσουμε την άγρια περικοπή επιχορηγήσεων και – κύρια – την δραματική άρση κινήτρων, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε την αποκομιδή ίσως και την πλέον επιτυχημένη όλων των εποχών. Οι μεγάλοι παραολυμπιακοί αθλητές της χώρας μας, τούτη την φορά δεν άγγιξαν μόνο τα αγωνιστικά τους όρια, αλλά παράλληλα υπερέβησαν και τα ανθρώπινα όρια αν(τ)οχής τους. Ο,τι κατάφεραν, το κατάφεραν με την επίσημη πολιτεία πρακτικώς απούσα. Παρούσα ήταν και θα είναι μόνο στις ... λαμπερές τελετές υποδοχής των πρωταθλητών μας επιδιώκοντας να “κλέψει” – δια των γνωστών μεγαλόστομων δηλώσεων και υποσχέσεων – μερτικό από τις επιτυχίες τους.

απο το : www.truerespect.com.cy

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

Μηπως ηρθε η ωρα...Οι ιδιοι, οι παραολυμπιονικες...Να καταγγειλουν την πολιτεια...
Και τα πεπραγμενα εναντιον τους.....;;;