Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Συγχωνεύονται Λύκεια και Γυμνάσια του Πειραιά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηλίας Δημητρακόπουλος

1.Δήλωσε ότι υπάρχει κείμενο εργασίας από την πλευρά του που μιλάει για συγχωνεύσεις σχολείων.

2. Είπε ότι τα υποψήφια σχολεία και τμήματα προς κλείσιμο και συγχώνευση είναι κτίρια που είναι μισθωμένα, σχολεία που συστεγάζονται και ότι δεν έχει πρόβλημα με σχολεία με 300 ή 350 μαθητές (!!!) και τμήματα, κυρίως στην τεχνική εκπαίδευση, που είναι ολιγομελή!

- Για τα 30άρια τμήματα, ο προϊστάμενος προχώρησε σε μια σημαντική τροποποίηση. Ενώ στην προηγούμενη συνάντηση είχε αναφέρει ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τμήματα με ανώτατο αριθμό μαθητών 25, τώρα αναφέρθηκε σε τμήματα με μέσο όρο 25 μαθητές!!! Άρα, επειδή ως γνωστόν υπάρχουν αίθουσες που λόγω μεγέθους δεν χωρούν πάνω από 20-22 μαθητές, νομιμοποιούνται έτσι αλλού τα 28-30 τμήματα για να βγάζουμε μέσο όρο 25!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά τόνισε πως είναι ριζικά αντίθετο με το κλείσιμο σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων, σημειώνοντας πως «προωθούν την λογική του σχολείου-επιχείρησης, συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση του «Καλλικρατικού» σχολείου της αγοράς, των χορηγών και της αναζήτησης πόρων, της αμορφωσιάς και της ταξικής διαφοροποίησης».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά υπογραμμίζει

- Δεν δεχόμαστε το αντιπαιδαγωγικό στοίβαγμα των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα και σε μεγάλα σχολεία! Παλεύουμε για τμήματα το πολύ μέχρι 20 μαθητών.

- Δεν δεχόμαστε την δραματική τροποποίηση που θα φέρουν στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων η μαζική απώλεια οργανικών θέσεων (υπεραριθμίες, μετακινήσεις σε άλλες βαθμίδες και σε άλλα ΠΥΣΔΕ).

- Δεν δεχόμαστε την λιτότητα και τις περικοπές στην παιδεία, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, καλεί τους καθηγητές σε επαγρύπνηση

Κάλεσμα
την Παρασκευή 18/2 στις 12.30 μμ σε παράσταση στη ΔΙΔΕ Πειραιά
και στις 1.30 μμ σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή

Τα κυβερνητικά σχέδια για συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων (η υπουργός υπενθυμίζει ότι ο νόμος μιλάει για 30άρια και ο ΔΙΔΕ Πειραιά δηλώνει ότι θα επιδιώξει μέσο όρο τμημάτων 25άρια!) βρίσκονται σε εξέλιξη την ίδια στιγμή που τα σχολεία ασφυκτιούν οικονομικά από τις περικοπές και κενά εκπαιδευτικών συνεχίζουν και υπάρχουν ενώ έχει περάσει ήδη πάνω από μισή χρονιά!

Η επίθεση έχει κοινά θύματα τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους.

Χρειάζεται να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή των σχεδίων τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά σας καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 18/2 στις 12.30 μμε παράσταση στα γραφεία της ΔΙΔΕ Πειραιά και στις 1.30 μμ σε συγκέντρωση μαζί με Διδασκαλικούς Συλλόγους του Πειραιά στην Πλατεία Κοραή. σ

Για το λόγο αυτό κηρύσσει για την Παρασκευή 18/2 δίωρη διευκολυντική στάση 12-2 μμ.

Απαιτούμε:

Καμία συγχώνευση σχολείου.
Να χτιστούν νέα σχολεία όπου χρειάζεται.
Λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα.
Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.

ΟΛΟΙ στη 48ωρη απεργία 22 και 23 Φλεβάρη


Συνενώσεις, Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί Σχολικών Μονάδων στην Α' Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών

Κατεβάστε από εδώ την πρόταση της Διεύθυνσης Π.Ε. Α' Αθήνας, για 37 καταργήσεις σχολείων στη διεύθυνση αυτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: