Σάββατο 2 Απριλίου 2011

στο στόχο τους και τα ειδικά σχολεία

29-3-2011

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το σαρωτικό κύμα για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του δημόσιου δωρεάν σχολείου και η υπαγωγή του στους όρους του μνημονίου, κυβέρνησης, Ε.Ε και ΔΝΤ δεν έχει τέλος. Οι λογιστές του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζουν νέο πακέτο συγχωνεύσεων – καταργήσεων - υποβαθμίσεων σχολείων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των «καθαρά παιδαγωγικών λογικών» και των «εκπαιδευτικών κριτηρίων» μπαίνουν τα ειδικά σχολεία.

Οργανώνουν, με το γνωστό υπηρεσιακό και αδιαφανή τρόπο τους, καταργήσεις ειδικών σχολείων ώστε να φέρουν προ τετελεσμένων τα παιδιά που υποστηρίζονται σ’ αυτά, τους γονείς τους και την εκπαιδευτική κοινότητα. «Για το συμφέρον του μαθητή και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης» όπως ψευδέστατα αναφέρουν, υπολογίζουν πώς θα στοιβάξουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ακατάλληλα κτίρια έτσι ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα από διδακτήρια, από εκπαιδευτικούς και από τα μέσα που μεταφέρουν τα παιδιά.

Για την εξυπηρέτηση του χρέους προς το αρπαχτικό κεφάλαιο και τις τράπεζες αγνοούν το μόχθο των γονιών των παιδιών, την αγωνία των εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων, τις ανάγκες για δημόσια δωρεάν ειδική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Σχολεία με ανυπολόγιστη προσφορά θεωρείται ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και διαγράφονται από τον εκπαιδευτικό χάρτη. Θα ακολουθήσει άραγε και επόμενο κύμα με κατάργηση και των διαπολιτισμικών σχολείων; Δε θα εκπλαγούμε! Αυτή η κυβέρνηση και το προσωπικό της στο υπουργείο Παιδείας, γίνονται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνοι.

Απαιτούμε:

· Να σταματήσει οποιαδήποτε υπηρεσιακή ή άλλη διαβούλευση για κατάργηση ειδικού σχολείου

Καλούμε:

· Τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν το έγκλημα.

· Τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ να παρέμβουν άμεσα και να υποχρεώσουν το υπουργείο να σταματήσει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για το κλείσιμο –συγχώνευση- υποβάθμιση ειδικών σχολείων.

· Τις τοπικές κοινωνίες να υπερασπιστούν τα σχολεία τους.

Αγωνιζόμαστε για:

§ Ουσιαστική ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής με γενναία αύξηση των δαπανών.

§ Ίδρυση δημόσιων ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων.

§ Δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολείο και βαθμίδα εκπαίδευσης.

§ Δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των ΑμΕΑ,

§ Κατοχύρωση παιδαγωγικής – εκπαιδευτικής κατεύθυνσης των ΚΕΔΔΥ.

§ Διορισμό εκπαιδευτικών σε όλα τα δημόσια ιατροπαιδαγωγικά κέντρα.

Δήλωση του Ντίνου Παντελίδη,

εκπροσώπου των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Τηλ. 6974750410, 2103242144

Δεν υπάρχουν σχόλια: