Κυριακή 24 Απριλίου 2011

"Το Μπλόκο"

Ταινία του 1965 που έχει πολλά να μας πεί

Η Κοκκινιά μας , η Αντίσταση , οι παλιές γειτονιές όπως καταγράφονται στην ταινία , παλιοί Κοκκινιώτες που δεν ζούν πιά ........
Αξίζει να την ξαναδούμε μια και την βρήκαμε μπάς και .......

μάλλον υπάρχει ανάγκη να την βλέπουμε πιό συχνά και όχι μόνο στην επέτειο του "ΜΠΛΟΚΟΥ" η ιστορία μας σε μια φράση 1.10.50 , (για αυτούς που μας δείχνουν ακόμα και σήμερα) και ο "πιτσιρικάς" στο τέλος της ταινίας .

6 σχόλια:

takis είπε...

Poli kali stigmi toy ellinikoy kinimatografoy.
Mpabo gia thn anartisi kosti .

Γιάννης . είπε...

Απόρησα γιοα την επιλογή σου να βάλεις πασχαλιάτικα αυτή την ταινία , αλλά όταν κάθησα σήμερα το πρωί και την είδα δεν μπορούσα να φύγω απο τον υπολογιστή , είχες δίκιο που την έβαλες .
Μας έκανε καλό , μας ξαναβάζει την ιδέα της οργάνωσης και του αγώνα των Ανθρώπων που δεν το βάζουν κάτω δεν σκύβουν το κεφάλι .
Και μπροστά στις μέρες που έρχονται , πρωτομαγιά, επέτειος του μνημόνιου, πανεργατική απεργεία, είναι μια δόση κουράγιου να προσπαθήσουμε λιγάκι παραπάνω .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Χρόνια πολλά Γιάννη ,η ταινία αυτή μπήκε εχθές απο την ανάγκη να ξαναδούμε κάποια πράγματα που μπορεί να μην γράφονται εδώ [ στο blog ] αλλά γίνονται , συμβαίνουν στην Πόλη μας .Και είναι πράγματι ενα σοβαρό θεμα πως ενημερώνουμε τον Κόσμο μας για όλα αυτά που γίνονται καθημερινά,διεκδικούν το Κατράκειο, για τα οικονομικά, κ.α.πολλά .Σκέφτομαι να βάζω στον 'πατέρα" καθημερινή ενημέρωση για όλα αυτά η να φτιάξω κατι άλλο, θα δούμε, είναι και ο χρόνος που δεν υπάρχει .
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον

ΣΤΟΧΟΣ είπε...

Κουμμούνια η Ιστορία της Νίκαιας δεν σας ανήκει να την προβάλεται όπως θέλετε .
Ζήτω ο Πλυτζανόπουλος και ο Γονατάς !!

ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ είπε...

ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ !!
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

Βρε καλώς τα "κορίτσια " μόνο μην βγαίνεται με τέτοιο καιρο έτσι έξω με τις "ξεκούμποτες ρόμπες" θα κρυωσετε