Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη: ΜΑΤ και Ναζί το ίδιο μαγαζί



Στις 2π.μ. ένας 21 ετών μετανάστης από το Μπαγκλαντές δέχθηκε τουλάχιστον 10 μαχαιριές από δύο φασίστες και λίγο αργότερα υπέκυψε. Οι εγκληματίες της γνωστής νεοναζιστικής συμμορίας εδώ και δύο νύχτες μπουκάρουν σε σπίτια μεταναστών, σπάνε τα μαγαζιά τους και ξυλοκοπούν όποιον βλέπουν στο δρόμο τους. Πρόκειται για τρομοκρατική συμμορία που σκοτώνει ανοιχτά και δρα υπό την ανοιχτή κάλυψη της αστυνομίας. Την Τρίτη το βράδυ δεκάδες μηχανές της Δίας μαζί με διμοιρίες ΜΑΤ άνοιγε το δρόμο στους θρασύδειλους φασίστες στην Αχαρνών και τα γύρω στενά για να επιτίθενται τα καθάρματα σε ανύποπτους μετανάστες. Στα σχολεία οι παρατρεχάμενοι οπαδοί του Μιχαλολιάκου έβριζαν χυδαία τις μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές από οικογένειες μεταναστών προκαλώντας τον τρόμο στα μικρά παιδιά. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν την περιοχή σε άντρο της φασιστικής τρομοκρατίας.

Οι φασίστες χτύπησαν την ώρα που ένας εργάτης χαροπαλεύει ύστερα από τα δολοφονικά χτυπήματα δεκάδων δολοφόνων των ΜΑΤ στη διαδήλωση των συνδικάτων την 11 Μάη. Την ώρα που δεκάδες απεργοί άντρες και γυναίκες μεταφερόντουσαν τραυματισμένοι και πνιγμένοι στα χημικά από την οργανωμένη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ λίγο μετά τις 2μ.μ. στην Πανεπιστήμιου στην πορεία χιλιάδων εργαζομένων κατά την διάρκεια της γενικής απεργίας σε μια πορεία που μέχρι την επίθεση των ΜΑΤ δεν είχε γίνει το παραμικρό επεισόδιο.

Τα δύο γεγονότα σχετίζονται αναμεταξύ τους. Οι φασίστες αλληλοσυμπληρώνονται με το κράτος. Ο ένας δολοφονεί με μαχαίρια και ο άλλος με γκλομπ. Δρουν από κοινού για να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που κλιμακώνονται ενάντια στην αντεργατική επίθεση του κεφάλαιου.

Ο αγώνας σήμερα ενάντια στο μνημόνιο και τον εργασιακό μεσαίωνα είναι και αγώνας ενάντια στο φασισμό. Εμείς οι εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, εργαζόμενοι και υποαπασχολούμενοι, μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε! Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα των αφεντικών είναι ενωμένοι στον κοινό τους στόχο να μας τσακίσουν. Καιρός να ενωθούμε και εμείς!

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ!
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

ΤΟ Δ.Σ.

ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΜΠΙΧΑΚΗ 8 18233 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ

τηλ. 2104838828 Fax: 2104838832 e-mail: sillogos@cityofrentis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: