Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χαράτσι και στα «μπάνια του λαού» από την νέα δημοτική αρχή

Αφού κατήργησε το επί χρόνια δωρεάν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη των εργαζόμενων γονιών για να βρει έσοδα, ο δήμαρχος αποφάσισε τώρα να βγάλει χρήματα και από τα καλοκαιρινά μπάνια των ΚΑΠΗ!


Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή, αναφέρεται πως το αντίτιμο είναι 3 ευρώ για κάθε μέλος των ΚΑΠΗ, ενώ δεν θα υλοποιηθούν καθόλου τα προγράμματα για τα μπάνια των δημοτών, με την γνωστή πλέον δικαιολογία «εμείς θέλουμε, αλλά…. για όλα φταίει η οικονομική κατάσταση του δήμου». Η δικαιολογία αυτή λοιπόν, επιτρέπει στον κύριο Ιωακειμίδη να παίρνει λεφτά χωρίς να ντρέπεται και από τον χαμηλοσυνταξιούχο, που κάθε μήνα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα φάρμακα ή στο φαγητό του, μιας και οι περικοπές και οι αυξήσεις που επιβάλλει η τροϊκανή κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια να καλύψει και τις δυο του ανάγκες.

Βέβαια και ο κύριος Ιωακειμίδης, δεν χάνει ευκαιρία να μας δείξει ότι συμπορεύεται με τις κυβερνητικές πολιτικές και είναι πιστός εφαρμοστής του τοπικού μνημονίου – άσχετα αν δημόσια δεν το παραδέχεται και προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα τα κάνει για το καλό του δήμου. Και φυσικά, με την λογική του αυτή, σε λίγο θα πρέπει να πληρώνουμε τις βόλτες που κάνουμε στις πλατείες μας, την παιδική χαρά που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας, τον αέρα που αναπνέουμε!

Μην νομίζει ο δήμαρχος ότι μας κάνει χάρη και συνεχίζει τα καλοκαιρινά μπάνια στα ΚΑΠΗ
και ότι αποτελεί υπερπροσπάθεια της δημοτικής αρχής η συνέχιση, έστω και με πληρωμή, αυτού του προγράμματος. Να πληροφορήσουμε τον δήμαρχο, πως ιδιωτική εταιρία αναλαμβάνει την μεταφορά των δημοτών με 4 ευρώ την ημέρα ή 15 ευρώ την εβδομάδα, όπως διαφημίζει η ίδια με αφίσες που έχει κολλήσει παντού στα Άσπρα Χώματα. Ίσως να το ξέρει βέβαια και γι’ αυτό όρισε το αντίτιμο του εισιτηρίου στα 3 ευρώ – αυτό άλλωστε επιτάσσει η φιλελεύθερη ανταγωνιστική πολιτική που υπηρετεί.

Μην έχει όμως αυταπάτες η νέα δημοτική αρχή ότι μπορεί να καλύψει τις κερδοσκοπικές της πολιτικές και το ξεπούλημα που προωθεί, πίσω από έναν υπερχρεωμένο δήμο. Για να χρησιμοποιήσουμε και την λαϊκή έκφραση, το να «βγάζεις από την μύγα ξύγκι», δεν θεωρείται κοινωνική πολιτική, δεν είναι αυτό για το οποίο βρίσκεται σε αυτή τη θέση και σίγουρα δεν είναι για όφελος των δημοτών και του δήμου.

Πρέπει να ξέρει ότι εμείς δεν ανεχόμαστε να μας διοικούν μάνατζερ και οικονομολόγοι και να μας λένε πώς να ζούμε. Για μας, όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχουν ανθρωπιά και αγάπη για τον τόπο και τους συνανθρώπους τους. Είναι απαράβατος κανόνας, αλλά από ότι φαίνεται ο κύριος Ιωακειμίδης πιστεύει περισσότερο στην αξία του χρήματος, όπως κάθε επαγγελματίας πολιτικός.

Καλούμε τον δήμαρχο να πάρει πίσω το χαράτσι στα καλοκαιρινά μπάνια των ΚΑΠΗ. Να σκύψει πάνω από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, να σταματήσει να δυσκολεύει την ήδη σκληρή καθημερινότητα τους. Να σταματήσει να κερδοσκοπεί σε βάρος μας.

Νίκαια, 19/7/2011
Κώστας Παπαδόπουλος

σχόλιο απο το ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ
ΓΑΒ
19.07.2011 στις 12:32

Χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 5000 ευρώ τα οποία θα δοθούν για τη γιορτή του Αγ. Ιωάννη του Ρέντη. Κατά τη γνώμη μου, δεν γίνεται να εγκρίνονται τέτοιες δαπάνες από τη μια και την ίδια στιγμή από την άλλη να απορρίπτονται [εκδικητικά σχεδόν] τα θαλάσσια μπάνια λόγο προηγούμενων χρεών. Θα μπορούσε να μην τυπωθούν οι προσκλήσεις της γιορτής για παράδειγμα και τα χρήματα αυτά να δοθούν για τα θαλάσσια μπάνια. Αν και αυτό φαντάζει υπερβολικό, θα μπορούσε να μην δοθεί αποζημίωση παρουσίας στους Δημοτικούς Συμβούλους για ένα μόνο Δημοτικό Συμβούλιο και τα χρήματα αυτά να δοθούν για τα μπάνια των δημοτών. Όπως και να ‘χει, μια τέτοια παροχή, δεν έχει το δικαίωμα να την διακόπτει ο οποιοσδήποτε, πόσο δε με μια τέτοια δικαιολογία και για ένα τόσο μικρό ποσό, ιδικά εποχές σαν και αυτή που ζούμε. Ακόμα και να δοθεί ένα ελάχιστο αντίτιμο για να ελαφρυνθεί το συνολικό κόστος θα μπορούσε να γίνει, όχι όμως η γενική κατάργηση.

2 σχόλια:

Γιάννης Κ. είπε...

ελάτε σιγά σιγά την βρίσκει η Πόλη την μαγκιά της .
Και δεν θα την πληρώσουμε και ακριβά 3 ευρώ εδώ 30 κάπου αλλού , αλλά η μαγκιά δεν έχει τιμή . ΤΙ ΝΑ ΠΩ ; αξίζουμε πάντως τέτοια συμπεριφορά καλά μας κάνει , να απελευθερωθούμε θέλαμε απο τον Μπενετάτο και το ΚΚΕ .Ας τον λουστούμε τώρα και αυτό και την μαγκιά του

Ανώνυμος είπε...

Τα είχαμε πεί και προεκλογικά τα βλέπουε να γίνονται πράξη τωρα . Οποιος απο τους 2 [μεγάλους] και να έβγαινε Ιωακειμίδης Λογοθέτης τα ίδια θα είχαμε .Και οι δύο εξυπηρετούν την ίδια πολιτική , ξεπούλημα ξήλωμα του κράτους και φορολόγηση .Σιγά σιγά θα δείτε ότι για τα πάντα θα υπάρχει οικονομική συνδρομή, ότι δεν μπορεί να σταθεί μόνο του θα κλείνει. Αυτή είναι η πολιτική του Καλλικράτη αυτή είναι η επιβολή απο την τρόικα. Μην περιμένετε κατι καλλίτερο . Δράση θέλει και συντονισμό .Δυστυχώς είσαστε μόνοι σας απο την άλλη μεριά το κκε δεν πρόκειται να κάνει καμμιά προσπάθεια για κοινή δράση , έφτασαν την Πόλη μας σε αυτό το χάλι και τώρα εξαφανίστηκαν . Κάντε το χρέος σας και ελπίζουμε .