Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

η ανοιχτή συνέλευση της Νίκαιας συνεχίζει ..

Προβολη Ντοκιμαντέρ

Μετά από απόφαση της Ανοιχτής Συνέλευσης της Νίκαιας στις 25/7 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ “Η οικονομικά κατάρρευση της Αργεντινής” στην πλατεία Σπάθας την Τρίτη 2/8 και ώρα 20:00, ενώ εν συνεχεία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής το 2001, που εξαφάνισε την μεσαία τάξη και ανέβασε το επίπεδο της φτώχειας στο 57,5%. Βασική αιτία της κατάρρευσης ήταν η εφαρμογή νεο-φιλελεύθερων πολιτικών και συνταγών του ΔΝΤ, που επέτρεψαν την αρπαγή δισεκατομμυρίων δολαρίων από ξένες τράπεζες και οργανισμούς. Πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία της Αργεντινής και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της λεηλατήθηκαν. Απoτέλεσμα όλων αυτών ήταν η μαζική μεταφορά πλούτου και η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου που κορυφώθηκε με πολλούς θανάτους λόγω της καταπίεσης και του υποσιτισμού. Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει από την εξέγερση του λαού της Αργεντινής τον Δεκέμβριο του 2001 και εξιστορεί τα γεγονότα και την κατάσταση κάνοντας ιστορική αναδρομή.

Ας είμαστε όλοι εκεί με αφορμή να ταυτιστούμε να ενημερωθούμε να αντιδράσουμε…

Υστερόγραφο:Παραθέτουμε την αφίσα που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση για την παραπάνω δράση και που κολλήθηκε σε κεντρικά σημεία της Νίκαιας του Ρέντη και του Κορυδαλλού:

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Νίκαιας

http://syneleyshnikaia.wordpress.com/

laikhsyneleyshynikaia@hotmail.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανοιχτή συνέλευση στην Νίκαια ;; που βγάζει ρε παιδιά όλο αυτό ; εκτός αν το κάνετε γιατί δεν ξέρετε τι άλλο να κάνετε , μου θυμίζει τον στοίχο του Σαββόπουλου [ ο κόσμος υποφέρει και πεινά και εσείς τα ίδια παραμύθια ]. Δράση εκτός απο κουβέντες και θεωρίες ανέξοδες θα υπάρξει ; και δεν μιλάω για ταινίες και συζητήσεις για δράση καθημερινή και όχι μια φορά την βδομάδα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καλά κάνουν οι κινήσεις στις γειτονιές και αναλαμβάνουν ποικίλες πρωτοβουλίες, πολύ καλά κάνουν που συζητούν ανοιχτά και καλούν και τον υπόλοιπο κόσμο να συμμετέχει και να καταθέτει την άποψή του.
Υπάρχουν άνθρωποι στη διπλανή πόρτα που δεν έχουν βγεί από το καβούκι τους. Και που δεν έχουν γνώση για το τι ακριβώς έχει συμβεί ιστορικά π.χ στην Αργεντινή ή και γενικότερα. Ας μην ξεχνάμε την προπαγάνδα που σερβίρουν νυχθημερόν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, του τύπου "κάτσε στα αυγά σου, μπόρα είναι και θα περάσει". Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ας έχουν τη δική τους ενημέρωση μέσα από ανοιχτές διαδικασίες. Ούτε λειτουργεί αυτό ανασταλτικά στη δράση στους χώρους δουλειάς και παντού. Ίσα-ίσα.