Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

"ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ"

ΠΟΣΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ;

Πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) στην Νίκαια

Εδώ και ένα χρόνο εργοτάξιο
Προεκλογικά πέρσι, ξεκίνησε τέτοιο μέρες το έργο ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ που περιλάμβανε την «Ανάπλαση χώρου πρώην κινηματογράφου "Βικτώρια", ανάπλαση παιδικής χαράς "Ειρήνη" και ανακατασκευή παιδικής χαράς "πλατείας Δαβάκη"»

Στις 20 Ιουνίου του 2011, με αποφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας -Ρέντη έδωσε παράταση στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο μέχρι τις 16/9/2011 να παραδώσει το έργο.


Η κατάσταση βέβαια στην πλατεία άλλα μας δείχνει. Σήμερα 14/8/2011, ένα μήνα πριν παραδώσουν το έργο και οι φωτογραφίες δείχνουν τι επικρατεί.


Το απόλυτο εργοτάξιο, χάος

Δέντρα ξεραμένα, πεσμένα στο χώμα !

Τα δέντρα στην πλατεία είχαν "μάθει" στο νερό. Τα περισσότερα ήταν μέσα στα παρτέρια και ποτιζόντουσαν μαζί με το γκαζόν. Τώρα εδώ και ένα χρόνο ποτίζονται μόνο από τη βροχή. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα έχουν χάσει τις ρίζες τους και βρίσκονται πια στον αέρα, θα χάσουμε και τα υπόλοιπα.


Και στο κάτω μέρος της πλατείας φαίνεται ότι τα δέντρα έχουν αρχίσει να ξεραίνονται





Μάλλον για τα περισσότερα η κατάσταση είναι "χωρίς επιστροφή "


Μάλλον είδαν ότι πάει να "φύγει" και του έριξαν χώμα στις ρίζες του !!
«ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!»

Τι ηλικία είχε αυτό το δέντρο που το ξερίζωσαν;
Υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση;
Μπορεί ο οποιοσδήποτε εργολάβος που αναλαμβάνει ένα δημόσιο έργο να ξεριζώνει τα δέντρα αφού πρώτα έχει φροντίσει να ξεραθούν;

Θα αναλάβει η επιβλέπουσα υπηρεσία του Δήμου να μας πει τι γίνετε εκεί;
Εμείς θα ζητήσουμε να μάθουμε. Είδωμεν!



Μέχρι και οι νεραντζιές έχουν αρχίσει να στρίβουν τα φύλλα τους από την έλλειψη νερού

Οι φοίνικες μάλλον «αναχωρούν» και αυτοί.

Απ’ ότι δείχνει η κατάσταση στην πλατεία ο «φορέας υλοποίησης Δήμος Νίκαιας – Ρέντη» δεν δείχνει και την ιδιαίτερη προσοχή στο έργο και στα δέντρα. Προφανώς θέλει να «φύγουν αυτά από μόνα τους» για να βάλει άλλα, πιο καλά !

Να βγούμε ψεύτες αλλά μάλλον θα καταντήσει και το Περιβολάκι σαν την πλατεία Κουμπάκη με πολύ ωραία μάρμαρα και πλάκες αλλά χωρίς καθόλου δέντρα.

ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ που βλέπεται το έργο, μήπως να δώσουμε ΑΜΕΣΑ λίγη προσοχή στα δέντρα της πλατείας Δαβάκη, ξέρετε εκεί στην Π.Ράλλη.

σχέδια της πλατείας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

m areseis :))

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κώστα πέστα ας μιλησει κάποιος επιτέλους για το χάλι μας

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα χάλια μας , προεκλογικά έργα και την πληρώνουμε τώρα εμείς οι κάτοικοι γύρω απο την πλατεία . Το περιβολάκι ένα χρόνο τώρα είναι κλειστό μόνο χώματα σκόνη και λάσπες για τους γύρω απο αυτό , και στο τέλος θα γίνει μια αηδεία χειρότερο και απο ότι ήταν .Τσιμέντα παντού, τα δέντρα πέφτουν γιατί τα έχουν παρατήσει δεν τα κοιτά κανείς . Μπράβο για την ανάρτηση μου το είπανε και μπήκα να το δώ . Κάντε κάτι να δούμε τουλάχιστον ενα φώς .

NIKAIOTIS NIKAIA είπε...

ARXISES PALI TA IDIA ; MYALO DEN BAZEIS PAPADOPOULE. THA TA BREIS OLA AYTA MROSTA SOU.
SYNEXISE ETSI KAI THA SE FTIAKSOUME.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το ρεπορτάζ αλλά δεν είναι μόνο η πλατεία Δαβάκη , τα ίδια και το 19ο δημοτικό που γίνετε στο παλιό νεκροταφείο παρατημένο .Λόγια πολλά και δουλειά τίποτα .Πως θα μπούνε τα παιδιά μέσα δήμαρχε που μας έλεγες ότι θα είναι έτοιμο ; τι σκποπεύεις να κάνεις ;

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω κάτι γιατί το έχω απορροία. Η "παλιά" πλατεία Δαβάκη ήταν στρωμένη με ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ και τώρα είναι με τσιμέντο! Που πήγαν αυτές οι πλάκες; Που τις μοσχοπούλησε ο εργολάβος και πόσα πήραν οι ΚΚΕδες του Μπενετάτου για να χαρίσουν υλικό που ανήκει στο λαό της Νίκαιας σε έναν εργολάβο;

Ν.Α είπε...

η μελέτη για την καινούργια πλατεία περιλαμβάνει εκτός άλλων τα εξής σε σχέση με το υπάρχον πράσινο ....-Με την παρούσα μελέτη η οποία αφορά το νότιο τμήμα της πλατείας Δαβάκη πρόκειται να κατασκευαστεί εξ΄ αρχής το αρδευτικό σύστημα και να γίνει ενίσχυση της υπάρχουσας βλάστησης.

Η υπάρχουσα βλάστηση αποτελείται κουτσουπιές στην περιφέρεια της πλατείας και ως επί το πλείστον αειθαλή δένδρα (κυρίως κωνοφόρα και νερατζιές) και λίγοι θάμνοι στα τέσσερα μεγάλα κεντρικά παρτέρια. Στην περιφέρεια θα συμπληρωθούν οι δενδροστοιχίες με κουτσουπιές ενώ θα δημιουργηθεί και νέα δενδροστοιχία κατά θέσεις με ουασιγκτόνιες κατά μήκος του πεζοδρομίου προς της οδό Π. Ράλλη. Στα τέσσερα μεγάλα κεντρικά παρτέρια θα φυτευτούν φυλλοβόλα δένδρα μεγάλης (πλάτανοι, ιπποκαστανιές, λεύκες αργυρόφυλλες, σφενδάμια) και μέτριας (ακακίες Κων/λεως, γιακαράντες, προύνοι) ανάπτυξης προκειμένου να βελτιωθεί το βιοκλιματικό περιβάλλον και θα εγκατασταθεί έτοιμος προπαρασκευασμένος χλοοτάπητες. Στα περιφερειακά παρτέρια θα φυτευτούν συστοιχίες θάμνων μικρής και μεγάλης ανάπτυξης με στόχο την μερική μόνωση (ηχητική και οπτική) από τους γύρω αυτικονητόδρομους. Πριν την εγκατάσταση των φυτών και του χλοοτάπητα θα διαστρωθεί σε όλη την επιφάνεια φύτευσης κηπευτικό χώμα μέχρι ύψους τουλάχιστον 15 εκατοστών, το οποίο θα εμπλουτιστεί με άμμο κατά 20% με σκοπό την βελτίωση και την καλύτερη αποστράγγιση του εδαφικού υποστρώματος.

Το αρδευτικό σύστημα θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, θα είναι υπόγειο (περιοχή χλοοτάπητα) και υπέργειο (περιφερειακά παρτέρια) και θα καλύπτει πλήρως της ανάγκες άρδευσης των φυτών.