Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ





ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η Κίνηση Πολιτών Νίκαια Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" στις 29 Ιουλίου 2011 με αφορμή την ανακοίνωση του ΝΠ "κοινωνική προστασία & αλληλεγγύη " για το πόσα νήπια θα δεχτούν οι παιδικοί σταθμοί απο το Σεπτέβρη έβγαλέ και τοιχοκόλησε σε όλους τους παιδικούς σταθμούς της Νίκαιας αυτήν την ανακοίνωση .
Στις 19/8/2011 το γραφείο τύπου του Δήμου Νίκαιας Ρέντη με δελτίο τύπου απαντησε στην ανακοίνωση μας .
20 μέρες μετά και προφανώς ζαλισμένοι απο τις διακοπές έγραψαν ένα δελτίο απάντηση με αρκετά ψέμματα και ανακρίβειες , απαντώντας στην ουσία σε εμένα ( 5 φορές αναφέρετε το όνομα μου ) . Ας δούμε λοιπόν πιά είναι η αλήθεια και πιά τα ψέμματα .
Ασ τα ξαναπάρουμε λοιπόν με την σειρά .
Γράφουν στο δελτίο τύπου :
<<Ο πρώην Παιδικός Σταθμός ΙΒΣΑ, που κατά τον κ. Παπαδόπουλο καταργείται, μεταφέρθηκε στο νέο Παιδικό Σταθμό της οδού Τυάνων, ο οποίος έχει πολύ περισσότερους και καλύτερους χώρους, απολύτως ασφαλής, σε αντίθεση με το άθλιο κτήριο του Παιδικού Σταθμού ΙΒΣΑ, το οποίο σημειωτέον στοιχίζει στο δήμο περί τις 200.000 € το χρόνο.>>
..μεταφέρθηκε λοιπόν ο ΙΒΣΑ στον νέο παιδικό σταθμό στην οδό Σμύρνης και Τυάνων για να δούμε που μεταφέρθηκε

η εικόνα του νέου παιδικού σταθμού απο την οδό Τυάνων



η εικόνα του απο την οδό Σμύρνης



ένα κομμάτι της αυλής που θα παίζουν τα νήπια απο αύριο ..



βλέπετε ότι έχουν αρχίσει και βάζουν και τα έπιπλα΄

και εδώ διάφορες κατασκευές για να παίζουν τα παιδιά , όχι δεν είναι σκαλωσιές!!

Λέει πιό κάτω το δελτίο τύπου του δήμου μας :
<<Οι ΣΤ΄ και Ζ΄ Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι είναι επίσης σε ακατάλληλα κι ενοικιαζόμενα- πανάκριβα κτήρια, φιλοξενούσαν περί τα 45 παιδιά πέρυσι, μεταφέρονται στον εκκενωθέντα από τις διοικητικές υπηρεσίες όροφο του Παιδικού Σταθμού της Κύπρου, οι οποίοι ανακαινίζονται και στον Παιδικό Σταθμό ΠΙΚΠΑ, ο οποίος επεκτείνεται και ανακαινίζεται πλήρως.>>
οι παιδικοί σταθμοί της Νίκαιας και του Ρέντη διευθύνσεις
Ο ΣΤ παιδικος σταθμός είναι στην οδό Γέμελου και πάει στον << πρωην ΠΙΚΠΑ >> που είναι παραδίπλα και ο οποίος ανακαινίστηκε ΄'οπως λένε θα το δούμε αυτό !!
Ο Ζ παιδικός είναι στην Ιερολοχιτών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας κλείνει και πάει στον παδικό της Κύπρου !!

δείτε στον χάρτη τα 2 σημεία ...πόσα χιλιόμετρα απόσταση είναι ο ένας από τον άλλον ξέρει το γραφείο τύπου ;
Την αλήθεια δεν την γράφουν , ότι δηλαδή θα μεταφέρουν τον Ζ στον 2ο παιδικό σταθμό που είναι στην Οδυσσέως και θα φιλοξενεί 50 παιδιά !!
Αλλά τι να πούν .. με τι υποδομές θα λειτουργήσει ο 2ος ; με τι προσωπικό;
Εχει μαγείρεισα ; κουζίνα να μαγειρεύουν να τρώνε τα νήπια έχει ;
Η΄όπως λέγετε θα μεταφέρετε το φαγητό απο τον σταθμό που είναι στην Ατταλείας ;
Υπάρχει αλήθεια δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς φαγητού για νήπια απο τον ένα σταθμό στον άλλον ;
Ποιός αναλάμβάνει την ευθύνη για πάν ενδεχόμενο;.
Αλήθεια γνωρίζει το γραφείο τύπου ότι στην επιδημία του ΗΝ1 για αναρωτήριο , όπως έλεγε η εγκύκλιος του Υπουργείου για να μείνει σε λειτουργεία ο σταθμός , έιχαν βάλει ένα κρεββατάκι στο γραφείο του σταθμού γιατί δεν υπάρχει άλλος χώρος , με 30παιδάκια τότε τώρα με τα 50 ;.
Ας πάμε και παρακάτω .. μπορούν να μας πουν πόσα παιδάκια απο επανεγραφές δεν πήραν φέτος , πρώτη φορά συμβαίνει αυτό να μην πάρουν επανεγραφές δηλαδή , πόσα γνωρίζουμε και γιατί ;
Πόσα νήπια ανέργων προσφάτως απολυθέντων γονιών δεν τηρούν τα κριτήρια ξέρουμε ;
Θα ζητήσουμε αναλυτικά όλα αυτά τα στοιχεία και θα επανέλθουμε .
Ακούστε Κλυριοι της διοίκησης , οι παιδικοί σταθμοί , θα το πούμε για άλλη μια φορά και για όσες χρειαστεί ακόμα , προσφέρουν στα νήπια παιδαγωγικό έργο, τα νήπια έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την εκπάιδευση , χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν και αυτό μπορέι να κρατήσει και μήνες , δεν γίνετε λοιπόν μόλις προσαρμοστούν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό γνωρίσουν τον χώρο να πάτε εσείς γιατί έτσι βολευει λογιστικά να τους πείτε βνα πάνε αλλού , ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΊΣΟΥΝΕ ΠΆΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΉ .
Και αυτό μόνο παιδαγωγικά σωστό δεν είναι λογιστικά μπορεί .
Τώρα βέβαια για την επίθεση στο προσωπό μου και την προσπάθεια που κάνουν οι διοικούντες αλλά και τα διάφορα τσιράκια τους να με ταυτίσουν με την προηγούμενη διοίκηση του δήμου μάλλον ματαιοπονούν .
Και βέβαια δεν έχω προέλθει απο παρθενογένηση , είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος απο τις ίδιες εκλογές που βγήκε και η διοίκηση Ιωακειμίδη .
Και έχουμε τις ίδιες ξεκάθαρες θέσεις που είχαμε και προεκλογικά σε όλα τα ζητήματα και ειδικότερα για τους παιδικούς σταθμούς
εξακολουθούμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για
5. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ & ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους προτεραιότητα αποτελεί η ύπαρξη σε κάθε γειτονιά βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για το σύνολο των παιδιών που το ζητήσουν, δωρεάν και χωρίς καμιά διάκριση.
  • Πρόγραμμα κατασκευής νέων σταθμών αλλά και αντικατάσταση όσων από τους παλιούς δεν πληρούν τα κριτήρια (και είναι πολλοί αυτοί)
  • Σε μονοκατοικίες με κήπους και αυλές και όχι διαμερίσματα κλουβιά
  • Ωράριο προσαρμοσμένο στις συνθήκες που να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους γονείς
  • Προσλήψεις μόνιμου, επαρκούς προσωπικού για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Όσον αφορά δε το κλεισιμο του Α παιδικού σταθμού και το τι έκανα εγώ τότε , όσοι ήταν εδώ στην Πόλη γνωρίζουν οι υπόλοιποι μπορούν αν μάθουν , να θυμήσω πάντως ότι υπήρξα στο 1ο διοικητικό συμβούλιο του ΝΠ <<παιδικοί σταθμοί>> εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονιών επι διοικήσεως Τράπαλη και εκείνος που σε άριστη συνεργασία με τους εργαζόμενους βοήθησε να γίνει οργανισμός λειτουργείας του ΝΠ .
Αυτά και για την ιστορία και άς κάνουν ότι δεν ξέρουν μερικοί
Και κάτι άλλο πάνω σε αυτό ο Μπενετάτος έκλεισε τον 1ο παιδικό σταθμος γιατί δεν είχε ποτέ ξεκάθαρη θέση για το τί θέλει να κάνει με τους σταθμούς η σημερινή διοίκηση Ιωακειμίδη κλέινει 3 παιδικούς γιατί εξυπηρετεί και προσπαθεί να εφαρμόσει με απόλυτη ακρίβεια όσα προβλέπει ο Καλλικράτης και τα μνημόνια .
Εμείς θα εξακολουθήσουμε να "αυθαδιαζουμε απέναντι σε κάθε εξουσία " που βάζει πάνω απο τους Ανθρώπους το χρήμα και το κέρδος .
Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί και δεν μπορείτε να τα μετράτε με το κομπουτεράκι



6 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

33723 έχει σημασία !!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα Ωραία μπαίνει ο μήνας δροσιστικά .

Ανώνυμος είπε...

εδώ και αρκετό διάστημα στο εργο δεν γίνετε καμμιά εργασία , πώς α τελειώσει ; αναρωτιέται κανείς αν μας δουλεύουν η είναι άσχετοι με το θέμα . Πάντως η πρόεδρος πρέπει να είναι εντελώς άσχετη εκτός απο "βαλτή".

ΑΣΚ ΟΤΑ είπε...

Τα προβλήματα των παιδικών σταθμών άρχισαν με το άνοιγμά τους!!!. Χιλιάδες παιδιά οικογενειών εργαζομένων έμειναν έξω λόγω έλλειψης προσωπικού και υποδομών.
Η κυβέρνηση, αφού απαγόρευσε τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μείωσε στο 1/3 τους συμβασιούχους, σε μια περίοδο που αποχώρησαν με σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενοι εξαιτίας των αντιασφαλιστικών νόμων. Ταυτόχρονα αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιτήσεις για εγγραφές στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς λόγω της κρίσης.
Αλλά, όταν έχουμε μια κυβέρνηση που υποκλίνεται στους τοκογλύφους-δανειστές και στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, όταν η όποια αναιμική κοινωνική πολιτική θεωρείται αιτία της κρίσης και όχι τα υπερκέρδη του κεφαλαίου ή οι μίζες και οι υπερτιμολογήσεις των κρατικών προμηθειών και των δημοσίων έργων, τότε τα συνήθη υποζύγια που είναι οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν.
Την πληρώνουν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς με την άγρια περικοπή μισθών και δικαιωμάτων (αύξηση ωραρίου κλπ). Την πληρώνουν οι γονείς γιατί δεν βρίσκουν σταθμούς που θα πάρουν τα παιδιά τους και τα παιδιά γιατί δεν θα έχουν δασκάλους.
Πάνω από το 60% των εργαζομένων είναι έκτακτοι και έτσι τα παιδιά και τα νήπια ώσπου να γνωρίσουν το δάσκαλό τους αυτός απολύεται.


Όταν λοιπόν καλούνται να λειτουργήσουν φέτος οι παιδικοί σταθμοί με το μισό προσωπικό και με περιορισμένα κονδύλια, τότε άλλοι θα κλείσουν και άλλοι θα συμπτυχθούν σε αίθουσες-κλουβιά χωρίς αυλές.
Η καταστρατήγηση της νόμιμης αναλογίας παιδιών - παιδαγωγών - τετραγωνικών, η αύξηση των ωραρίου των παιδαγωγών κατά 2 ώρες την ημέρα έχει σαν συνέπεια τη μετατροπή των παιδικών σταθμών σε πάρκινγκ παιδιών και του παιδαγωγικού προσωπικού σε προσωπικό φύλαξης παιδιών.
Η νέα οικογένεια που βιώνει την ανεργία και τις περικοπές των αποδοχών, δεν έχει καμιά κοινωνική προστασία αφού είτε δεν θα πάρουν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό είτε θα πληρώσει τσουχτερά τροφεία.
Η κυβέρνηση για χρυσώσει το χάπι και να κάμψει τις αντιδράσεις δίνει εντολή για προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις, όταν οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν 11 μήνες το χρόνο και όταν δεν επιτρέπεται η συνεχής εναλλαγή του προσωπικού.
Μοναδική λύση στις σημερινές συνθήκες είναι:
1.Η κάλυψη όλων των αναγκών των παιδικών σταθμών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εκτάκτων και επαναφορά του 6ωρου στο παιδαγωγικό προσωπικό.
2.Η αύξηση των επιχορηγήσεων λειτουργίας τους, η κατάργηση των τροφείων και η στέγαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις κατάλληλα εξοπλισμένες.
Για την ικανοποίηση όμως ακόμη και αυτών των στοιχειωδών αναγκών χρειάζεται η ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων μαζί με τους γονείς για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας και της πολιτικής του μνημονίου.

blackbedlam είπε...

Την ήξερες την Αμπάρζα;
Δύο αντίπαλες ομάδες που είχαν την αφετηρία τους σε ένα δέντρο ή ελλείψει δέντρου, σε μια κολόνα της ΔΕΗ.
Για να είναι έγκυρη η δράση και τα αποτελέσματά της, για να έχεις το πάνω χέρι και να προσμετρώνται οι επιθέσεις σου, έπρεπε να έχεις πιάσει αμπάρζα, να έχεις ακουμπήσει με λίγα λόγια το "δέντρο" σου. Δηλαδή την βάση σου από κει που έπαιρνες δύναμη.
Εσύ τώρα πήρες δύναμη από τις...... διακοπές και φαίνεται ότι ο καθαρός αέρας σου έδωσε φόρα ήρθες δεν ήρθες....
Κανε κράτει και πάρε μαζί σου νερό, θα έχει πολύ ξηρασία στον δρόμο.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

καλημερα γειτονισσα . Επαιζα αμπαριζα μικρος και λεω να ξαναπροσπαθησω και τωρα στα γεραματα .Τι λετε παρεα εχουμε για παιχνιδι ;
Γιατι οπως λεει και ενας παλιος μας συντροφακος "μονος σου ουτε στον παραδεισο" .Οσο για τις διακοπες τι να σου πω απο διακοπες και απο ξεκουραση αλλο τιποτα .Θέλω να παω να δω την θαλλασα... μπας και αλλαξε χρωμα και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι .οσο για την ξηρασια την νιωθω ηδη .
Αντε παρε αμπαριζα και παμε .