Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22 6ος όροφος Τηλ. 2105242386 , Fax 2103845434
www.omosp-goneon-athinas.org , mail@omosp-goneon-athinas.org

Αθήνα 29-09-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ «ΝΕΟ» ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ…
ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ!

Φέτος, στο «νέο» σχολείο συναντιέται η φτώχεια και η ανασφάλεια της λαϊκής οικογένειας με τη χρόνια, έντεχνη υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης. Το μείγμα είναι εκρηκτικό. Η οργή ξεχειλίζει μετά και την μετατροπή του σχολικού βιβλίου σε είδος πολυτελείας, αντικείμενο εμπορικής συναλλαγής.
Στον 21ο αιώνα είναι βαρβαρότητα, είναι έγκλημα να μην έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να μορφώνονται, να σιτίζονται σωστά, να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, να έχουν ρεύμα και στέγη, να σχεδιάζουν με αυτοπεποίθηση το μέλλον τους.
Μέρες τώρα μέσα στα σχολεία και τις λαϊκές γειτονιές οργανώνονται πυρήνες αγώνα και δράσης για να δοθεί -με διάφορες μορφές αγώνα- η μία και μοναδική απάντηση: «δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας την κρίση σας». Κάποιοι ψάχνουν για υποκινητές. Δεν θέλουν να δουν ότι υποκινητές είναι οι ασίγαστες ανάγκες μας…
Μέρες τώρα μέσα στα σχολεία, όσο δυναμώνει το κλίμα αντίστασης, τόσο δοκιμάζονται διάφορα «σωφρονιστικά» μέσα (ξυλοδαρμοί μαθητών από λογής-λογής αγανακτισμένους, κατασυκοφάντηση με ανύπαρκτους βανδαλισμούς, διάταξη, απειλές με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, βραδινές κλήσης γονιών στα αστυνομικά τμήματα, ποινολόγια, σχολικά συμβούλια κρίσης). Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Γι’ αυτό σήμερα μπήκε στη μαύρη μάχη της τρομοκράτησης ο ανώτατος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζητά από όλες τις εισαγγελικές αρχές σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε αυτόφωρη διαδικασία όπου εκτιμούν ότι υπάρχει εγκληματική δράση μέσα στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Δεν αποκλείει και αυτή ακόμα τη σύλληψη ανήλικων. Ζητείται δε η συμβολή των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου, οι οποίοι «κατά κανόνα γνωρίζουν την ταυτότητα όσων πρωταγωνιστούν στις καταλήψεις».
Φαίνεται για να λειτουργήσει το «νέο» σχολείο δεν χρειάζεται βιβλία αλλά χρειάζεται τον εισαγγελέα του!
Η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της δεν βλέπουν το έγκλημα των ταξικών φραγμών, της φτώχειας και της αμορφωσιάς. Αυτό εννοούν όταν λένε ότι η δικαιοσύνη είναι «τυφλή»;
Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη εισαγγελείς κι αστυνόμους.
Γονείς χρειάζονται, που δεν θα κυνηγούν το μεροκάματο απ’ το πρωί ως το βράδυ και θα μπορούν να είναι κοντά στα παιδιά τους, όπως πρέπει και με το κεφάλι ψηλά. Δάσκαλους χρειάζονται που δεν θα αυτό-λογοκρίνονται στους φιλεύσπλαχνους χορηγούς, για να αξιολογηθούν θετικά και να επιβιώσουν, που θα διδάσκουν την κοινωνική αλήθεια και την δυναμική των αγώνων που διδάσκει η Ιστορία.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς
Να πάρουμε πρακτικά μέτρα μέσα σε κάθε σχολείο για τη μαζικοποίηση και περιφρούρηση του κινήματος. Να γίνουμε ασπίδα προστασία και παράδειγμα αγώνα για τα παιδιά μας. Να μη γίνουμε μια κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων.
Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της γειτονιάς σε ένα μέτωπο πάλης για να μην περάσει ο εκφοβισμός, για να έχει διάρκεια και βάθος ο αγώνας μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

2 σχόλια:

Μητέρα απο το 4ο λύκειο είπε...

εισαγγελέα θέλου όλοι αυτοί που άφησαν τα παιδιά μας Κώστα χωρίς βιβλία και τώρα θέλουν να μας τα κάνουν και ναρκωμανείς . Ξύλο βέβαια θέλουν ξύλο μετα μουσικής όπου τους πετύχεις μην αφήσεις κανέναν .
Σε χάρηκα εχθές στο δημοτικό συμβούλιο τους ξεμπρόστιασες για τα καλά . Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαδί μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

Θα μας βρούν μπροστά τους , δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να το κάνουν .