Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο "παράγκες"




Την έμπρακτη συμπαράστασή της στον απεργιακό αγώνα των 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία εξέφρασε η ανθρωπιστική, κοινωνική, αθλητική Κίνηση «Hasta la Victoria Siempre», με ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης που διεξήχθει με ομάδα των απεργών το απόγευμα της Τετάρτης, στο γήπεδο του Αίαντα στην παραλία Ασπροπύργου.

Το σκορ σε μία αναμέτρηση όπως αυτή δεν έχει ποτέ σημασία, καθώς σκοπός των δράσεων της «Hasta» είναι μέσω του ποδοσφαίρου να αναδειχθεί ο αγώνας των εργαζομένων και, εν τέλει, ο ίδιος ο άνθρωπος. Με τη φανέλα της Κίνησης αγωνίστηκαν ακόμα μια φορά οι Σάββας Κωφίδης, Χουάν Ρότσα, Ηλίας Πουρσανίδης, Λουκάς Καραδήμος, Περικλής Παπαναγής, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Στέλιος Σεραφείδης, Νίκος Μπογιόπουλος, Βασίλης Λέκκας κ.ά.

Με την ομάδα των απεργών αγωνίστηκαν και ο πρόεδρος του εργατικού σωματείου της Χαλυβουργίας Γιώργος Σιφωνιός (30 χρόνια μετά την τελευταία φορά που έπαιξε ποδόσφαιρο!), καθώς και ο έφορος Νάσος Παυλάκης. Στον αγώνα συμπαραστάθηκαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι των παλαίμαχων της Προοδευτικής (Τάκης Καλούδης, Χρήστος Άννης), του συνδέσμου φίλων της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα, καθώς και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Παπαδάτος.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο Μίμης Παπαΐωάννου, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στη μικρή συναυλία του Βασίλη Λέκκα και του Πόντιου τραγουδιστή Βασίλη Μιχαϊλίδη, οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης, Γιάννης Μποσταντζόγλου και Τάκης Βαμβακίδης.
Κι εσύ που πίστευες πως η μπάλα είναι πόλεμος… Ξεχάστε τα ντέρμπι μίσους που η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Βγάλτε απ’ το μυαλό σας ποδοσφαιρικούς αγώνες με οπαδούς-στρατούς και δυνάμεις ασφαλείας να τους προστατεύουν από τους… εαυτούς τους. Μπάλα δεν είναι μόνο ο πόλεμος, σκάνδαλα και υπόγειες διαδρομές. Είναι παιχνίδι, χαρά, δείγμα πολιτισμού κι αλληλεγγύης. Μπάλα δεν είναι όσα μας λίγα μας χωρίζουν, μα εκείνα τα πολλά που μας ενώνουν και το μεσημέρι της Τετάρτης τα είδαμε μπροστά μας.

Δεν έλειψαν και πολλά από το γήπεδο του Αίαντα στην Παραλία Ασπροπύργου. Και κόσμο είχε. Και ομάδες με στολές, σήματα και λάβαρα είχε. Και παιχταράδες που μιλάνε στο τόπι είχε. Και διασημότητες είχε. Τι δεν είχε; Βωμολοχίες, σκοπιμότητες, βεγγαλικά, φανατισμό και μισαλλοδοξία.
Το έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενη ανάρτηση ...<<η μπάλα θα μας βάλει τα γυαλιά !>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: