Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2011

Και να θυμάσαι,

Και να θυμάσαι,
η πιο ζεστή αγκαλιά
είναι η συντροφικότητά σου,
η πιο μεγάλη θαλπωρή είναι
όταν κατεβαίνουμε μαζί στο δρόμο,
η πιο ζωογόνα πνοή ήταν όταν έσπρωχνες
τους ανθρωποφύλακες για να με φτάσεις,
όλη μου η ζωή είναι
αυτή η φλόγα στα μάτια σου.
Πόλεμος ταξικός,
μίσος για κάθε εξουσία.

του Κ.
resalto

ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑΟΧΙ στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων Το Υπουργείο Παιδείας αφού πρώτα μας φλόμωσε στα «Πρώτα ο Μαθητής», προχωρά σε μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, έχοντας σκοπό να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά με 1056 λιγότερα σχολεία σε όλη τη χώρα (σε σύνολο 17000!). Προσπαθώντας να περικόψει ότι ελάχιστο έχει μείνει από το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας , μειώνει τα τμήματα των σχολειών μεγαλώνοντας τον αριθμό των παιδιών ανά αίθουσα.
Στη Νίκαια καταργούν το 28ου Δ. Σ. και συγχωνεύουν το 4ο και 8ο Γυμνάσιο, σε πρώτη φάση- όπως δήλωσαν- και επιφυλάσσονται για τη συνέχεια. Αυτό σημαίνει κλείσιμο τουλάχιστον τεσσάρων τμημάτων στο δημοτικό και δύο στο γυμνάσιο, με αποτέλεσμα αύξηση του μέγιστου αριθμού παιδιών ανά τμήμα. Η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει μειωθεί πάνω από 50% στη πόλη μας και κινδυνεύουμε του χρόνου να βρεθούμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα προβλήματα αδυναμίας πληρωμής βασικών λειτουργικών αναγκών (ρ…

πρίν 59 χρόνια

Ξημερώματα της 30ης Μαρτίου του 1952, πριν από 59 χρόνια σαν σήμερα, εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης

Γιάννης Ρίτσος.

«Σήμερα το στρατόπεδο σωπαίνει.
Σήμερα ο ήλιος τρέμει αγκιστρωμένος στη σιωπή
όπως τρέμει το σακάκι του σκοτωμένου στο συρματόπλεγμα.
Σήμερα ο κόσμος είναι λυπημένος.
Ξεκρέμασαν μια μεγάλη καμπάνα και την ακούμπησαν στη γη.
Μες στο χαλκό της καρδιοχτυπά η ειρήνη.
Σιωπή. Ακούστε τούτη την καμπάνα.
Σιωπή.
Οι λαοί περνούν σηκώνοντας στους ώμους τους
το μέγα φέρετρο του Μπελογιάννη»


Παρέλαση και Συγχωνεύσεις

Παρέλαση και Συγχωνεύσεις απο το blog http://nikaiarenti.blogspot.com

Επέτειος της έναρξης της επανάστασης του 1821 σήμερα και παρελάσεις σε όλη τη χώρα. Παρελάσεις από σχολεία τα οποία του χρόνου δεν θα υπάρχουν, επειδή έτσι κάποιοι αποφάσισαν. Οι υπόλοιποι όμως; Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς έχουν αντίθετη άποψη.
Στη Νίκαια σήμερα αυτή η αντίθετη άποψη αποτυπώθηκε στην πορεία-παρέλαση που έκαναν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της εκπαίδευσηςμετά το τέλος των δημοτικών σχολείων και πριν τα γυμνάσια, πίσω ακριβώς από το 28ο Δημοτικό Νίκαιας το οποίο καταργείται. Μικρή αστυνομική δύναμη προσπάθησε να εμποδίσει την πορεία, αλλά οι συγκεντρωμένοι ήταν αρκετά αποφασισμένοι και «πειστικοί», και δεν κατάφερε να κάνει και πολλά πράγματα.
Δυναμικά οι συγκεντρωμένοι παρέλασαν και λίγο πριν την εξέδρα των επισήμων η αστυνομία προσπάθησε εκ νέου να σταματήσει την πορεία με σπρωξιές και μικροχτυπήματα.Και ενώ ο Δήμαρχος παρακολουθούσε αποσβολωμένος, δεν είχε το κουράγιο ν…

Συριανό λουκούμι

Αποστρέφοντας το πρόσωπο τους απο τους επισήμους και γυρίζοντας το αντίθετα προς το άγαλμα του Μιαούλη, οι μαθητές της Σύρου έδωσαν τη δικιά τους απάντηση στους νεοταξίτες. Τα νειάτα της Σύρου, έδωσαν ένα ηχηρό ράπισμα σ’ εκείνους που προσπαθούν να υποβαθμίσουν την Παιδεία και να μετατρέψουν τη χώρα σε απέραντο φτωχοκομείο, για να τη διαμελίσουν στη συνέχεια ανενόχλητοι! Οι γονείς των μαθητών ήταν παρόντες και συμπαραστάτες με χειροκροτήματα και επευφημίες!Μετά το τέλος της παρέλασης, παρέλασαν με μαύρα ρουχα και φιμωμένα στόματα οι μαθητές των δύο λυκείων που συγχωνεύονται.
Ακολούθησε διαμαρτυρία στα σκαλιά του Δημαρχείου και πορεία, πάντα κάτω απο το χειροκρότημα του κόσμου.Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=674pnI4a9lkΠηγή: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ
Μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Πειραιά Μαγνησίας 50 Νίκαια.210 4924552 22/03/2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ ΤΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα που κάνουν τα 28ο δημοτικό και τα 4ο,8ο γυμνάσια για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της συγχώνευσης. Αντιστεκόμαστε σε αυτούς που μείωσαν μισθούς και συντάξεις, που κατάργησαν δικαιώματα κερδισμένα από δεκαετίες της εργατικής τάξης, να συγχωνεύσουν τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας. Παλεύουμε για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Καμία συναίνεση στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για την λειτουργία τους. Καλούμε τους γονείς, όλο τον λαό της Νίκαιας, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους , τους εργαζόμενους ,άνεργους, συνταξιούχους, κάθε νέο και νέα, να πάρουν μέρος…

Όταν το Υπουργείο Παιδείας κλείνει χιλιάδες σχολεία.. κάνουμε τη φωνή μας δύναμη!

Κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και του Συντονιστικού Ωρομίσθιων-ΑναπληρωτώνΌταν το Υπουργείο Παιδείας κλείνει χιλιάδες σχολεία…Όταν το Υπουργείο Παιδείας «καινοτομεί» με συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξηΌταν το Υπουργείο Παιδείας θεσμοθετεί τη μαθητική διαρροή…Όταν το Υπουργείο Παιδείας καταργεί οργανικές θέσεις και καταδικάζει τους εκπαιδευτικούς σε μόνιμη αδιοριστία…Όταν το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να καλύψει τα κενά με ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και μάλιστα απλήρωτους…Όταν το Υπουργείο Παιδείας πρωτοστατεί στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης…Όταν η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου κωφεύει στις αντιδράσεις ολόκληρου του ελληνικού λαού…Κάνουμε τη φωνή μας δύναμη, κάνουμε το δίκιο μας αγώναΓιατί όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλεςΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

panenadekp@gmail.com
adioristoi.blogspot.com
6994027752ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝsintonistiko@gmail.com
oromisthioi.gr
697013…

World Down Syndrome Day 2011

21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγο...ς=3.21) καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Μέρα για το Σύνδρομο Down.
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον συμπατριώτη μας γιατρό Στυλιανό Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down
Η πρώτη παρατήρηση του συνδρόμου έγινε το 1866 από τον John Langdon Down. Ο άγγλος γιατρός παρατήρησε ότι μερικά νεογνά που γεννιούνται έχουν εξωτερική όψη παρόμοια με αυτή των Μογγόλων, απ' όπου προήλθε και η ονομασία μογγολισμός, που στις μέρες μας έχει εγκαταλειφθεί.
Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. Προέρχεται κατά 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και επηρεάζει μία περίπου στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ

Mετά το Αουσβιτς,είναι αδύνατον να γραφεί ποίηση.
Αντόρνο

Μετά το Δ.Ν.Τ;

ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ
Ο μικρός 8 ετών. Μόνο. Στην Κοκκινιά. Κυριακή 9 το βράδυ.
Παραμονή της Ημέρας της Ποίησης. 9 το βράδυ.
Μια ώρα περισσότερη από τα χρόνια του.
Μπροστά στον μεγάλο κάδο, απέναντι από το τυροπιτάδικο.Βοσπόρου και Λαοδικείας. Σκαλίζει τα σκουπίδια με το δεξί,με το αριστερό σηκώνει από κάτω ένα πενιρλί. Καμένο. Από τα πεταμένα του τυροπιτάδικου. Που δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Αυτός από τα καμένα. Υστερα πίνει λίγο νερό από ένα μπουκαλάκι βαθιά μέσα στον κάδο. Που χωράει ολόκληρος. Τα αυτοκίνητα μπροστά στο ΣΑΒΒΑ φεύγουν με φρέσκα πενιρλί και νεράκια.
Πάει 9.30. Ψάχνει ακόμα στα σκουπίδια. Για σάπιες μπουγάτσες,πατημένες σπανακόπιτες,χτεσινές κιμαδόπιτες,στραπατσαρισμένες πίτσες.
Να πάει και στο σπίτι. Που δεν είναι στο Καστρί. Ούτε στο Λαγονήσι.
Στη Νίκαια.Το 2011.
Το πρωί δεν θα πάει σχολείο.
Γιατί δουλεύει στους κάδους.
Με ειδικότητα τα τυροπιτάδικα.
Οχι του Μπουένος ΄Αιρες.
Της Νίκαιας.
Τ…

ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ! ΟΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

Βομβαρδίζουν τη Λιβύη οι "σύμμαχοι" - Πατώντας στο δράμα το λιβυκού λαού επιχειρούν τον έλεγχο της περιοχής - http://www.alfavita.gr/artro.php?id=26766
Νυχτερινή φωτογραφία που δείχνει αμερικανικό πύραυλο να κατευθύνεται στη Λιβύη
Εμπλοκή της Ελλάδας με στρατιωτικά μέσα Την εμπλοκή της Ελλάδας με στρατιωτικά μέσα στη σχεδιαζόμενη πολεμική επιδρομή εναντίον της Λιβύης αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση. Το «πράσινο φως» για την ενεργό συμμετοχή της χώρας με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στις πολεμικές επιχειρήσεις που ετοιμάζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα έδωσε, χτες, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλου, και Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη.Ταυτόχρονα, άδειες υπερπτήσεων, λιμάνια και αεροδρόμια καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη διευκόλυνση για τις πολεμικές επιχειρήσεις, που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στη Λιβύη, ζήτησαν και ήδη πήραν α…

Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ (Λαμία, 22 Οκτώβρη 1944) Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη. Στις 29 Οκτωβρίου και με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΑΜ με παμφθιωτική λαϊκή παρουσία. Ο Άρης εκφωνεί από το περίφημο μπαλκόνι τον παραπάτω λόγο.


Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης;
Αυτοί ή εμείς;

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτ…

Αυτοκτονίες...λόγω των χρεών,της ανεργίας & της αδυναμίας εξεύρεσης δουλειάς

http://www.babylonia.gr
Η οικονομική κρίση ωθεί στην αυτοκτονία

Η οικονομική κρίση ωθεί όλο και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία. «Ενώ μέχρι τώρα οι περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας γίνονταν από γυναίκες, τον τελευταίο καιρό, λόγω της κρίσης, όλο και περισσότεροι άντρες επιχειρούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.Αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αριθμητικά στοιχεία, βλέπουμε ότι οι άντρες, που αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν λόγω των χρεών, της ανεργίας και της αδυναμίας τους να βρουν δουλειά, είναι ηλικίας 40-50 ετών» επισήμανε η επίκουρη καθηγήτρια ψυχιατρικής στο ΑΠΘ, Ιωάννα Ιεροδιακόνου-Μπένου.

Εξάλλου η οικονομική κρίση σχετίζεται με τη κατάχρηση αλκοόλ, χωρίς όπως αυτή να είναι το μοναδικό αίτιο του αλκοολισμού. «Βλέπουμε κάποιες περιπτώσεις αλκοολισμού που συνδέονται με την οικονομική κρίση, αλλά εκτός από την κρίση υπάρχουν και άλλες αιτίες» ανέφερε από την πλευρ…

θα απαντήσετε σε αυτά τα παιδιά απο την μεθόριο κύριοι Ελληναράδες ;

κάθε μέρα 80 χιλιόμετρα πάνω - κάτω θα σκωτοθούμε γιατί το θέλουν αυτοί απο κάτω ......
μαθητής σχολείου απο τον Παύλο Μελά

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΒΡΟΥ
Οι καθηγητές του Γυμνασίου Γάβρου Καστοριάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπουργό Παιδείας και την Περιφερειακή Διευθύντρια κα Ζυγούρη για το λουκέτο που βάζουν επιτέλους στο κακό σχολείο μας που δεν προσφέρει στα παιδιά τα αναμενόμενα.

Έχει καμία σημασία που το σχολείο μας έχει τον πληρέστερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό με σύγχρονους υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, το γρηγορότερο internet στο νομό, το πιο ολοκληρωμένο και κυρίως ενεργό εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα καλλιτεχνικών και αίθουσα τεχνολογίας;

Έχει καμία σημασία που το σχολείο μας είναι δυσπρόσιτο στην παραμεθόριο και σε υψόμετρο με παιδιά που πλέον θα έχουν τη χαρά να σηκώνονται από τα χαράματα για να περιμένουν το λεωφορείο μέσα στις πιο ακραίες για την Ελλάδα θερμοκρασίες για να ταξιδέψουν από τον Άνω Μελά στο Μανιάκι μέσα από έναν δρόμο που η τροχαία …

Το νέο σχολείο δεν αλλάζει από ένα παλιό κίνημα…

Του Δημήτρη Μητρόπουλου. Η μνημονιακή πολιτική, αργά ή γρήγορα, θα ερχόταν και στα σχολεία. Και ήρθε γρήγορα, με τη μορφή που ήρθε παντού. Από τη μία η απότομη απόσυρση του κοινωνικού κράτους και από την άλλη η βίαιη αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, στην κατεύθυνση αντιστοίχησης στην «νέα κοινωνία» που χτίζει το μνημονιακό καθεστώς. Από τη μία κατάργηση των δωρεάν φροντιστηρίων (ΠΔΣ) που γινόταν μέσα στο σχολείο με ευθύνη του κράτους, λουκέτο σε αθλητικά και μουσικά σχολεία, απόσυρση της κρατικής ευθύνης από τη μεταφορά των μαθητών. Και η κορωνίδα; Η μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τις σχολικές επιτροπές στο 50% του 2009! Από την άλλη, το «νέο σχολείο» της αμάθειας και των δεξιοτήτων, αντί της στέρεας γνώσης επιταχύνεται με μια σειρά παρεμβάσεις σε αναλυτικά προγράμματα και τη δομή σχολείου, μαζί με την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών…

Ο καιάδας των συγχωνεύσεων
Μία κεντρική παρέμβαση στην κατεύθυνση της μνημονιακής πολιτικής είναι το εκτετ…

Το υπουργείο τρέχει να προλάβει για τις συγχωνεύσεις

alfavita.gr Μέχρι τη Δευτέρα 14/3 θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τον κατάλογο των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων. Μετά από ατελείωτες συσκέψεις, παζαρέματα, "σβησίματα" και "γραψίματα", μετά από πιέσεις σε Διευθυντές Διευθύνσεων και Δημάρχους, χθες Πέμπτη 103, σε πολύωρη σύσκεψη το υπουργείο Παιδείας "έκλεισε" τον κατάλογο των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων.
Σήμερα Παρασκευή 11/3 θα γίνει η τελική έγκριση και μέχρι τη Δευτέρα 14/3 θα γίνει η ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσίευση του καταλόγου των σχολείων που συγχωνεύονται από την εφημερίδα Επενδυτής του Σαββάτου που μας πέρασε δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του συντάκτη που παρουσίασε μια αποκλειστικότητα, από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας έγινε ένα "πείραμα" για να μετρηθούν αντιδράσεις. Στα πλαίσια αυτά οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα αξιοπερίεργα. Πρώτον, την περίοδο αυτή ορισμένοι θεώρησαν ότι μπορούν να "παίξουν&q…

Καλλικράτης και "πρόνεια"και ο επερχόμενος χαμός"

άρχισε να "δουλεύει" ο Καλλικράτης σιγά σιγά , και έτσι οι αλλάγες που φέρνει μαζί του κυριως στον τομέα της πρόνειας άρχισαν να μας τσιμπάνε για να "ξυπνήσουμε" όσους τουλάχιστον μέχρι τώρα κοιμόντουσαν

Ανακοινώθηκε ότι θα αλλάξει πια το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι "
Χιλιάδες ηλικιωμένοι που δεν έχουν συγγενείς και σήμερα δέχονται φροντίδα από το «Βοήθεια στο Σπίτι» κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προγράμματος, καθώς αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην προνοιακή αυτή δομή.Πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν παιδιά, εγγόνια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν στους δήμους αιτήσεις, για λογαριασμό των ηλικιωμένων, με τη βασική προϋπόθεση να είναι άνεργοι.Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι έχουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο άνεργο. Στα άτομα αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ κουπόνι ώστε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους. Όσοι δεν έχου…

Ακούει κανείς;

δεν θα σε αφήσουμε να μαυρίσεις άλλο τις ψυχές των παιδιών μας
κα υπουργός

KOKKINIA

Στην μνήμη του Πατέρα μου που έφυγε πρίν 24 χρόνια στις 7 του Μάρτη μια μέρα χιονισμένη σαν και την σημερινή

ευχαριστώ πολύ τον φίλο που έβαλε τον σύνδεσμο αυτου του τραγουδιού στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης

Κοκκινιά, 7η Μάρτη 1944, ημέρα τιμής και μνήμης

Η μάχη της Κοκκινιάς

Αντί προλόγου
"...Η Κοκκινιά...στέκεται ορθή. Παλεύει πάνω σε μαρμαρένια αλώνια με τον χάροντα, σαν άλλος Διγενής και κερδίζει... ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ... Σ' ευχαριστώ πατρίδα Κοκκινιά που με έκαμες να στέκουμε ορθός μπρος στους καιρούς και να κοιτάζω κατάματα τους λαούς. Σ' ευχαριστώ που με έκαμες να μη ντρέπομαι. Σ' ευχαριστώ για το μεγάλο Εθνικό Δίδαγμα που μας έδωσες. Πως να αγαπάμε την Ελλάδα - να αγαπάμε υπερασπίζοντας τη λευτεριά και ανεξαρτησία της με τη θυσία μας... Χαίρομαι που σε βλέπω μέσα στο Εθνικό Πάνθεον δίπλα στο Κούγκι και στ' Αρκάδι. Δίπλα στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο."
Απόσπασμα από ομιλία του Κ. Γέμελου, προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Νίκαιας
στις 14 Αυγούστου 1959 Η μάχη…

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

28ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας - 60 χρόνια ιστορία

Αυτό το σχολείο θέλει να κλείσει το Υπουργείο "παιδείας" ;

28oΔ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣΙστορικό σχολείο, θεμελιωμένο, από το 1946. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη μας, το οποίο είναι χτισμένο εξ' ολοκλήρου από πέτρα. Σ' αυτό φοίτησαν πολλές γενιές Νικαιωτών, απλοί άνθρωποι αλλά και επιστήμονες, αθλητές όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, και λοιποί πολλοί, οι οποίοι το επισκέπτονταιμε συγκίνηση.Ανακαινίσθηκε πλήρως και εξοπλίσθηκε, το 2010, έτσι ώστε ναπληρεί όλες τις προϋποθέσεις καλής και επαρκούς λειτουργίας, όσο αφορά την παραμονή των μαθητών στο χώρο του σχολείου και αφετέρου την αποτελεσματική παραγωγή διδακτικού και παιδαγωγικού έργου.Διαθέτει ειδικές ράμπες για παιδιά με ειδικές ανάγκες, εφόσον φιλοξενεί δύο μαθητές με κινητικά προβλήματα.Έχει 120 μαθητές με μέσο όρο, τμημάτων, 20 μαθητές ανά δάσκαλο.Υπάρχουν τμήματα με περισσότερους από 20 μαθητές και τμήματα με λιγότερους από 20, που όμως λόγω των μαθησιακών δυσκολιών και μαθητών με ειδικές ανάγκεςεπιβάλλουν, ακόμα…