Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Γιατί κλαις, Πρόεδρε;

της Νίνας Γεωργιάδου

Τ' αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας.
ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ

Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται.
Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν’ αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν’ απαιτεί.

ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ
http://left-news.blogspot.com/2011/10/blog-post_6600.html

Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΒΡΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑ

Ο ΛΑΟΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ!

Η φωνή του ακούστηκε παντού, σε όλη την χώρα, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα σε όσους μας οδήγησαν στην νέα κατοχή. Όσο και να προσπαθούν οι εν τη Ελλάδι κρυφοί σύμμαχοι της νέας κυβέρνησης Τσολάκογλου (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ), να υποβιβάσουν τις σημερινές δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια: ότι ο λαός έχει την δύναμη και το σθένος που οι ίδιοι δεν έχουν. Σηκώνει το ανάστημα του και βροντοφωνάζει ένα νέο ΟΧΙ. Αποδίδει φόρο τιμής σε όλους τους ηρωικούς αγωνιστές, που θυσίασαν και την ζωή τους, για να αποτινάξουν τον ναζιστικό ζυγό. Τώρα είναι η δική μας σειρά να αγωνιστούμε για να απελευθερωθούμε από την νέα κατοχή της τρόικα που με τόση χαρά ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

Στη Νίκαια δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του κανένας εκπρόσωπος του σάπιου αυτού πολιτικού συστήματος που κυβερνάει δεκαετίες τώρα είτε κυβερνητικός, είτε δήθεν «αντιπολιτευόμενος» σήμερα. Μια πόλη που η ιστορία έχει δείξει ότι ξέρει να αντιστέκεται, θυμάται και τιμωρεί όσους φορούν μαύρους κουκούλες και οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και τον θάνατο. Κάποτε γύριζαν με αλαζονεία στους δρόμους της πόλης μας. Τώρα αισθάνονται την οργή του λαού!!

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την νεολαία μας,που τίμησε την σημασία αυτής της μέρας και δήλωσε το δικό της παρών στον νέο, επώδυνο αγώνα του λαού. Τα παιδιά, με τα μαύρα περιβραχιόνια, τα πανό και την άρνηση τους να στρέψουν το κεφάλι προς «τους επισήμους», δήλωσαν πως δεν πρόκειται να γίνουν σκλάβοι κανενός. Ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύει το μέλλον τους!

Γι’ αυτά τα παιδιά και μαζί με αυτά, θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα για δημοκρατία και ανεξαρτησία! Ξέρουμε πως θα βρούμε πολλά εμπόδια και δυσκολίες στη διάρκεια του αγώνα. Θα βρούμε όμως και νέες μορφές αντίστασης και αλληλεγγύης. Ένα όμως είναι σίγουρο: όσο είμαστε ενωμένοι, εμείς δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Αυτοί μας τρέμουν! Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη! Μέχρι να φύγει η κατοχική κυβέρνηση και η τρόικα!
Δείτε εδώ φωτογραφίες από την παρέλαση στην Νίκαια
Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ .



Σ αυτόν τον μαθητή με αναπηρία από το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης υποκλινόμαστε με ΣΕΒΑΣΜΟ γιατί πιστεύουμε ότι εκφράζει όλους τους Μαθητές με αναπηρίες που αυτό το κωλοσύστημα τους έχει πετάξει στον καιάδα της αμορφωσιάς και στην απαξίωση .

Ναι Παλληκάρι μου , να σε χαίρονται οι Γονείς σου για τον ΛΕΒΕΝΤΗ που έχουν , δεν αξίζουν ούτε το βλέμμα σου. Γιατί την στιγμή που Εσυ τραβάς τον «γολγοθά» σου αυτά τα καθίκια τρώνε και πίνουν .

Αλλά Παλληκάρι μου έφτασε η ώρα τους δεν θα την βγάλουν «καθαρή» όσο και να βγαίνουν και να κλαψουρίζουν στα κανάλια τους .

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ . ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.




28η Οκτωβρίου 2011- ΟΧΙ στη νέα κατοχή

“Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου!
Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα.
Κάποιοι πάλι απουσιαζαν , προφανώς θεωρούν ότι είναι τα "ρετιρέ" του Λαού ....θα το δείξει η ιστορία που δεν μας κρύβει τίποτα.








η περηφάνεια μας η νεολαία της Κοκκινιάς , απο τις στιγμές που σε κάνουν να αισθάνεσαι περήφανος που γεννηθηκές και μεγάλωσες σε αυτήν την Πόλη .
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ απο το 1ο λύκειο της Πόλης μας Που του απαγόρευσαν να παρελάση .




όπως πάντα η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Α.Ι.Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" μπροστά δηλώνοντας
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ



Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ στη νέα κατοχή Κυβέρνησης- Τρόικας

ΟΧΙ στη νέα κατοχή Κυβέρνησης- Τρόικας


Κάθε μέρα που περνάει η κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου κάνει τα πάντα για να μη κακοκαρδίσει τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς «επιτηρητές». Με συνοπτικές διαδικασίες «κουρέματος», κουρεύει άγρια μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, κατακτήσεις, δικαιώματα, δημόσιο πλούτο και εθνική κυριαρχία.

Η νέα κατοχή είναι πλέον εδώ. Τα κλειδιά της χώρας παραδίδονται και επίσημα στους Ράιχενμπαχ τοποτηρητές-νεοκατακτητές. Η χώρα διαλύεται και ξεπουλιέται. Όλα βγαίνουν στο σφυρί. Ενέργεια, ορυκτά, δημόσιοι οργανισμοί, δημόσια εδάφη. Οι εργασιακές σχέσεις καταρρέουν. Απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία, «κινεζοποίηση» της εργασίας, ανεργία.

Κατοχή = Αντίσταση. Ο λαός υποφέρει αλλά αντιστέκεται. Με έναν χωρίς προηγούμενο αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας και την διάλυση της εργασίας. Με απεργίες, πρωτοφανείς μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις, επιτροπές αγώνα πολιτών, μαζική ανυπακοή στη πληρωμή των κατοχικών κεφαλικών φόρων. Στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού, η κοινωνία οργανώνει την αντίσταση της ενάντια στη χούντα της κυβέρνησης και στη νέα κατοχή των Αμερικανο-Γερμανοτσολιάδων.

Ή αυτοί, ή εμείς. Μπροστά στη νέα πραγματικότητα το καθήκον μας είναι η αντίσταση. Όπως έκανε ο λαός ενάντια στο Γερμανό κατακτητή 70 χρόνια πριν. Αν καταλαβαίνουμε και τιμούμε το ΟΧΙ του ’40, τότε πρέπει σήμερα να πούμε το δικό μας ΟΧΙ σε όλους αυτούς που θέλουν να μας εξαθλιώσουν και να μας κάνουν σκλάβους στην ίδια μας τη χώρα. Ενάντια στην κυβέρνηση και τους τροικανούς. Και αν αναγνωρίζουμε την αξία της αντίστασης, τότε πρέπει να όλοι να ενωθούμε σε ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο που θα διώξει κυβέρνηση – τρόικα και θα επιβάλλει λύσεις για τους ανέργους και τους εργαζόμενους και όχι για τις τράπεζες και τις αγορές.

Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, της αλληλεγγύης και της αντίστασης

Βροντερό «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή

Βροντερό «ΟΧΙ» στη νέα κατοχή
alt

Η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. βάζει τη σφραγίδα της στη νεοελληνική χρεοκοπία και τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο. Οι αποφάσεις της Συνόδου σημαίνουν τη μόνιμη εγκατάσταση της τρόικας στην Ελλάδα, και ουσιαστικά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους διεθνείς «προστάτες».

Εβδομήντα ένα χρόνια μετά την 28η Οκτωβρίου του 1940 επιβάλλεται στη χώρα μια νέα κατοχή και καταλύεται κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Οι ηγέτες της ευρωζώνης διατάζουν το άμεσο ξεπούλημα της χώρας και κάνουν σαφές σε όλους τους τόνους ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά, με μόνιμη εποπτεία και οικονομική εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε ίχνος ντροπής. Αφού έπαιξε το ρόλο του φτωχού συγγενή και κομπάρσου στη Σύνοδο, τώρα δεν διστάζει να πανηγυρίσει που η χώρα μπαίνει κάτω από τη μπότα της μόνιμης επιτροπείας. Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να μιλάμε για «κυβέρνηση» αλλά για μια εθελόδουλη κλίκα που βλέπει τον εαυτό της μόνο σαν τοπικό συνεργάτη των νέων κατακτητών.

Ο λαός δεν μπορεί να ανεχτεί άλλη προσβολή της αξιοπρέπειάς του. Δεν μπορεί να ζήσει σαν δούλος, σαν υπήκοος ενός προτεκτοράτου της Γερμανίας. Υπάρχει διέξοδος για τη χώρα: Εκδίωξη της τρόικας και της κυβέρνησης, στάση πληρωμών στους δανειστές, ανεξαρτησία, δημοκρατία, παραγωγική ανασυγκρότηση, ο λαός στο προσκήνιο. Είναι μια διέξοδος δύσκολη και με ρήξεις. Ταυτόχρονα όμως είναι ο μοναδικός δρόμος που δεν οδηγεί στην κοινωνική εξαθλίωση και την εθνική καταστροφή.

Οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να μετατραπούν σε βροντερές λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο. Με μαύρες σημαίες και πλακάτ «ΟΧΙ» στους δρόμους, τα μπαλκόνια, παντού. Με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στην πρώτη γραμμή της αντίστασης. Με την ενεργητική άρνηση να αμαυρωθούν οι παρελάσεις από την παρουσία όσων υποστηρίζουν την τρόικα και τη νέα κατοχή.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΟΧΗ = ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Μετατρέπουμε τις παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις. Λέμε το δικό μας ΟΧΙ
Παρασκευή, 10:30 στην πλατεία Οσίας Ξένης

Μήνυμα του (εξεγερμένου) Υποδιοικητή Μάρκος στον εξεγερμένο λαό της Χιλής


Αδέρφια (αδερφοί κι αδερφές) της Χιλής

Σας μιλάω εξ ονόματος των γυναικών, των ανδρών, των παιδιών και των γέρων του εθνικο-απελευθερωτικού στρατού των Ζαπατίστας, της τεράστιας πλειοψηφίας των ιθαγενών Μάγιας, που αντιστεκόμαστε στα βουνά του νοτιανατολικού Μεξικού για την ανθρωπότητα, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.

Ευχαριστούμε τους αδερφούς και τις αδερφές που μας έδωσαν σήμερα την ευκαιρία να φτάσει ο λόγος μας στην επαναστατημένη Χιλή.

Ζητάμε μια θέση στην οργή σας, στον πόνο σας, και πάνω απ’ όλα στην ελπίδα σας, γι’ αυτά τα λόγια.

Δεν πρόκειται να σας μιλήσω για τους μεξικάνους ζαπατίστας, τον αγώνα, τους πόθους μας, τα όνειρα και τους εφιάλτες μας, την αντίστασή μας. Μετά από όλα αυτά, σε σύγκριση με τους άνδρες και τις γυναίκες, ιδίως όσους γεννήθηκαν σε αυτήν τη γη, που φώτισαν τους ουρανούς της Λατινικής Αμερικής, οι ζαπατίστας συνεχίζουν να είναι ένα φωτάκι, αδύναμο και μακρινό.

Όχι. Ο τωρινός μας λόγος έρχεται να ενώσει τον χαιρετισμό μας και το φόρο τιμής μας σε ένα λατινοαμερικάνο, έναν Χιλιανό του Κινήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (MIR), που έπεσε στη μάχη ενάντια στη δικτατορία του Πινοτσέτ, στις 5 Οκτώβρη του 74’.

Ο σημερινός μας λόγος είναι ένας χαιρετισμός στον Μιγκέλ Ενρίκες Εσπινόσα.

Και τον χαιρετίζουμε σήμερα, που κάτω από τους ουρανούς της Λατινικής Αμερικής, αυτής που πονάει από το Μπράβο ως την Παταγονία, οι ισχυροί μας βάζουν στα χέρια μια χούφτα σκόνη, και μας λένε: αυτό είναι ό,τι μένει από την πατρίδα σας.

Κι οι ίδιοι σήμερα, οι από πάνω, μας δείχνουν τις εικόνες της γεωγραφίας που έχουν επιβάλει σε ένα μέρος των εδαφών μας.

Εκεί που πριν υπήρχε μια σημαία, σήμερα υπάρχει ένα εμπορικό κέντρο.

Εκεί που υπήρχε μια ιστορία, σήμερα υπάρχει ένα ταχυφαγείο (φαστφουντάδικο).

Εκεί που άνθιζαν λουλούδια, σήμερα υπάρχει ένας έρημος τόπος.

Εκεί που υπήρχε μνήμη, σήμερα υπάρχει λήθη.

Στη θέση της δικαιοσύνης, ελεημοσύνη.

Στη θέση της Πατρίδας, ένας σωρός ερείπια.

Στη θέση της μνήμης, το άμεσο και το εφήμερο.

Στη θέση της ελευθερίας, ένας τάφος.

Στη θέση της δημοκρατίας, ένα διαφημιστικό σποτ.

Στη θέση της πραγματικότητας, οι αριθμοί.

συνέχεια στο πολύ ενδιαφέρον blog

http://ilesxi.wordpress.com


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ ΟΧΙ

η αφίσα που είχαμε βγάλει πέρσυ για την 28η επίκαιρη όσο ποτέ


Οτι δεν μπορούμε εμείς η δεν θέλουμε το πέρνουν "απάνωτους" τα ΠΑΙΔΙΑ μας


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

όταν μιλάνε οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Επιστολή καταπέλτης καθηγήτριας Γυμνασίου πρός τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Σοφία Λαμπίκη
Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που.....
μας έφτασαν».(από τον Τύπο) Είμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων. Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια. Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου δούλεψα, ως τουλάχιστον επαρκής. Δεν είναι δική μου ευθύνη που το Κράτος είναι ανίκανο, ως αμιγώς κομματικός μηχανισμός που είναι, να θέσει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και μάλιστα αδικούμαι απ΄ αυτήν τη πρακτική.
Έζησα και δούλεψα 4 χρόνια στα Ψαρά που ο υπουργός αγνοεί κατά που πέφτουν. Έχω δουλέψει πριν το Δημόσιο 16 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα όπου και σε όλες τις εργασίες που έκανα αξιολογήθηκα θετικά. Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου 30 χρόνια, δεν χρηματοδοτήθηκα ως ΜΚΟ, δεν έλαβα κρατική επιδότηση κανενός τύπου όταν έρρεε το χρήμα, δεν πήρα δωράκι από υποβρύχιο ούτε αντάλλαξα λίμνη με τη Μονή Βατοπεδίου. Έχω εργαστεί σε ΟΛΕΣ τις δουλειές από που πέρασα ,εκτός ωραρίου και πέραν αμοιβής, όταν υπήρξε ανάγκη (στο Δημόσιο δεν είχα ούτε καν την ηθική επιβράβευση). Δεν έχω κάνει στη θητεία μου στο Δημόσιο ούτε μία ώρα αμειβόμενου ιδιαίτερου μαθήματος σε μαθητή. Μού έχουν γίνει τους τελευταίους 20 μήνες, 5 περικοπές οριζόντιου τύπου στις αμοιβές μου που ως εκπαιδευτικού είναι οι χαμηλότερες στο Δημόσιο και αυτή τη στιγμή είναι χαμηλότερες του αντίστοιχου συναδέλφου σε ιδιωτικό σχολείο.
Λοιδορούμαι συστηματικά από ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο, ζουν πάμπλουτα και λένε ότι "δεν γουστάρουν να με πληρώνουν πια". Ο μόνιμος χαρακτηρισμός που μου αποδίδεται είναι "κοπρίτης". Με το νέο μισθολόγιο θα φτάσω στα όρια της εξαθλίωσης και με την εργασιακή εφεδρεία δεν μου επιτρέπεται καν να απολυθώ απευθείας, να πάρω την αποζημίωση μου καθώς και ό,τι έχω αποδώσει για το εφάπαξ μου και να φτιάξω μια δουλειά δική μου έξω, στην αγορά. Σήμερα ο Λοβέρδος συλλήβδην με έβαλε στους αποδιοπομπαίους τράγους που ευθύνονται για τα πάντα σ΄ αυτή τη χώρα..
Ο κος υπουργός δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ στην Ελλάδα για το έργο το δικό του και των κυβερνήσεων του κόμματός του που διέλυσαν τη χώρα (παρακαλώ να μην μου φέρετε ως επιχείρημα ότι αξιολογείται δια της ανά τετραετίας ψήφου διότι θα καγχάσω) Κε υπουργέ είμαι σίγουρη ότι εάν τα μέλη των κυβερνήσεων σας έδιναν στον ΑΣΕΠ η πλειονότης ούτε κλητήρες δεν θα διοριζόσασταν. Όμως , 20 μήνες τώρα, σας αξιολογεί η τρόικα, ο δικός σας ΑΣΕΠ, και σας έχει αξιολογήσει ως άχρηστους αλλά σας διατηρεί στην εξουσία ως βολικούς και ταπεινούς υπαλλήλους.
Αγαπητέ υπουργέ που πάσχετε από σύνδρομο αδικημένου καλλιτέχνη μελοδραματικής ταινίας, θα σας έπρεπε μία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και αστική αγωγή για αποζημίωση αλλά οι φοβερές συνδικαλιστικές μας ενώσεις δεν διαθέτουν μήτε τμήμα νομικής υποστήριξης, αφού χρόνια τώρα αποτελούν το αριστερό σας χέρι. Σας παραδίδω στη χλεύη των σκεπτόμενων ανθρώπων και των έντιμων εργαζόμενων γνωρίζοντας ότι όλοι οι μικροαστοί νοικοκυραίοι θα επικροτήσουν με ζητωκραυγές τις ισοπεδωτικές επικοινωνιακές τακτικές. Θα σας έλεγα : Ντροπή σας, αλλά η έννοια της ντροπής προϋποθέτει την ύπαρξη Αρχών και Συνείδησης που ως φαίνεται δεν διαθέτετε. Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω τους δραματικούς λίβελους σας-άξιους δευτεροκλασσάτου ηθοποιού- και θα σας αναμένω όταν θα έχει παρέλθει η Εξουσία απ΄τα χέρια σας και θα φτάσει η ώρα της αληθινής λαϊκής αξιολόγησής σας.
Σοφία Λαμπίκη



Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη: Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Β'Πειραιά


ΝΙΚΑΙΑ 21/10/2011
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 83

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 21/10/2011 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΣΤΗΝ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ


Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων δήμου Νίκαιας-Ρέντη αποφάσισε ομόφωνα να καταστήσει τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Β’ Πειραιά ανεπιθύμητα πρόσωπα ως εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στην εξόντωση…

Η αλαζονεία και το μίσος που επιδεικνύουν προς την εργατική τάξη είναι στα όρια της παραφροσύνης και αποτελούν γνήσιους εκφραστές των συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου , των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Οι αποφάσεις που ψηφίζουν και στηρίζουν δεν έχουν καμία κοινωνική και εκλογική νομιμοποίηση και είναι αντίθετες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος που εξαπάτησε χυδαία τον εργαζόμενο λαό .

Την κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι , την δημιούργησε το κεφάλαιο , οι χρηματιστές , οι βιομήχανοι , ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά στο σύνολο της.

Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!

Μόνο «ντροπή» δεν είναι να «πέσει» αυτή η μισητή κυβέρνηση που έχει κινεζοποιήσει την εργασία , έχει οδηγήσει στην ανεργία και στην απελπισία χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καθημερινά ληστεύει τον λαό με χαράτσια και φόρους…

Οι βουλευτές της περιοχής αντί να στρατευθούν με τον λαό και την δυστυχία που του επιβάλλουν οι κυβερνώντες , επέλεξαν για άλλη μια φορά να περισώσουν τα πλουσιοπάροχα προνόμια που τους παρέχει η βουλευτική έδρα!

Η ψήφος που έδωσαν στο κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο διάσωσης των τραπεζιτών και των βιομηχάνων θα τους στιγματίζει για τον υπόλοιπο βίο τους…

Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Λιντζέρης-Νιώτης-Διαμαντίδης) είναι ανεπιθύμητοι και εχθροί της εργατικής τάξης και μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται από την κοινωνία ( προφανώς από τις ενοχές τους…) και να συναθροίζονται στα ελιτίστικα σαλέ των αφεντικών τους(τραπεζίτες , βιομήχανοι , χρηματιστές κλπ).

Δηλώνουμε ότι δεν εξαιρούνται από αυτήν την θέση ο βουλευτής της Ν.Δ.(Τραγάκης) και οι πολιτευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑ.Ο.Σ. στην ευρύτερη περιοχή .

Η αξιωματική αντιπολίτευση αφού καταλήστεψε ως κυβέρνηση το δημόσιο και «βόλεψε» τα «γαλάζια παιδιά» στην δημόσια διοίκηση , στην συνέχεια δια στόματος του κ. Μιχελάκη (εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. )επιτέθηκε βάναυσα στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στην Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Είναι γνωστό επίσης ότι επινόησαν τον «θεσμό» της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα…

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ( της γνωστής καταστροφικής οικογένειας) έχει καταντήσει προπαγανδιστικό φερέφωνο του κεφαλαίου και η μόνη θέση που στηρίζει είναι η προάσπιση των ισχυρών χρηματοδοτών της και η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων όπως επίσης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών…

Η Γ.Σ. του συλλόγου μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους βουλευτές και πολιτευτές των αστικών κομμάτων ότι η απάντηση στην τρομοκρατία της πολιτικής και των θέσεων τους είναι ο ταξικός αγώνας και η ενότητα των εργαζομένων και των ανέργων !

Οι εργαζόμενοι του δήμου Νίκαιας-Ρέντη δεν τρέφουν πλέον καμία αυταπάτη για τις προθέσεις των βουλευτών! Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα!

Σε αυτόν τον πόλεμο νικητής θα είναι ο εργαζόμενος λαός!!!

Η Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

βλέποντας τα και απο μια άλλη μεριά



ένα βίντεο τραβηγμένο απο κάποιον που ήτανε απο την "απέναντι "μεριά και δείχνει κάποιες αλήθειες .
Πάντως ο πιτσιρικάς με το μπαγλαμαδάκι λέει όλη την αλήθεια .

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ



Το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε! ΝΑΙ ΣΕ ΌΛΑ είπαν οι νέοι Τσολάκογλου! Οι δοσίλογοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν για μία ακόμα φορά – την τελευταία, να είναι σίγουροι - ΝΑΙ στην χαριστική βολή στον ελληνικό λαό και στην ίδια της χώρας μας. Το Σύνταγμα είναι ΑΔΕΙΟ! Μόνο οι πραιτοριανοί των ΜΑΤ κυκλοφορούν στο κέντρο του Συντάγματος. Η περίφημη περικύκλωση τελείωσε πριν από ώρες με ένα νεκρό διαδηλωτή. Κάποτε υπήρχε μία χώρα….
Εμείς συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι . Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος .
Εμείς δεν ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην Πόλη μας , να δώσουμε το χέρι σε έναν συναθρωπο μας να πούμε καλημέρα στον γείτονα .
Θα συναντηθούμε που θα πάει .

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του Λαού.....




Athens map showing the protesting crowd



Syntagma (Panepistimiou/Amalias)

Syntagma square


Syntagma sq (Panepistimiou/Amalias/V. Sofias)


Syntagma sq (Othonos/Amalias)


Syntagma sq (Amalias)


Syntagma sq (Othonos/Amalias/V.Sofias)



Syntagma sq (Amalias)


Syntagma sq (Amalias/V.Sofias)


Panepistimio





ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9.00

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ



Με τον καιρό να 'ναι κόντρα έχει τιμή σαν πετάς.............

19-20 Οκτωβρίου: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ


Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα» συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αγώνας που έχει να κάνει με το δικαίωμα στην εργασία και την ίδια την επιβίωση τους.


Ζούμε μέρες γενικευμένης εξέγερσης. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν την εργασία τους, το ψωμί τους, την Ζωή τους. Σκοπός τους είναι και όσοι θα συνεχίσουν να εργάζονται να παίρνουν μισθούς πείνας.

Όλες οι κοινωνικές υποδομές καταρρέουν, η Υγεία, η πρόνοια, η Παιδεία καθώς και ολόκληρη η χώρα ξεπουλιέται.

Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει μαζικά και συντονισμένα. Σε κάθε χώρο σε κάθε γειτονιά ο κόσμος πρέπει να πει όχι σε αυτή την πολιτική και να βγει στους δρόμους, για να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και της Τρόικας.

Ο Αγώνας των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο, γιατί είναι αγώνας υπεράσπισης του θεσμού της Τ.Α. Ένας θεσμός που πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρήσει τα δημόσια και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικές παρατάξεις έχουν χρέος να ταχθούν με το μέρος των εργαζομένων έμπρακτα και να αντιμετωπίσουν από κοινού τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που κατεδαφίζει τα δικαιώματα των δημοτών τους. Αντί αυτού βέβαια, έχουμε δημάρχους με πρωταγωνιστή τον Καμίνη, που μεθοδεύουν το χτύπημα του αγώνα των εργαζομένων. Ματαιοπονούν.

Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, ολόκληρος ο λαός δίνει την δική του απάντηση σε όλα αυτά. Με την μαζική του συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19 – 20 του Οκτώβρη θα ανατρέψει τα σχέδια τους.


ο ξεσηκωμός δεν είναι απλά σύνθημα
είναι η μόνη ρεαλιστική λύση


Όλοι στην απεργία στις 19-20 /10 / 2011

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Να βρώ κάτι να βάλουν τα παιδιά !!!!!!



τι ψάχνετε καλη μου στα σκουπίδια ; ρώτησα και αμέσως το μετάνοιωσα απο ντροπή .
Ψάχνω κάτι να βρώ να βάλουν τα ΠΑΙΔΙΑ κρύωσε ο καιρός και δεν έχουν τίποτα ...........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ .

ΟΧΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΆ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ .

ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ....ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΟΜΩΣ ΌΧΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ .

ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ!


poe-ota


H κυβέρνηση, με επιχείρηση των ΜΑΤ νωρίς το πρωί της Κυριακής άνοιξε την κεντρική πύλη στην χωματερή της Φυλής.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ που ήταν στο σημείο αποχώρησαν.

Με τη συνδρομή έξι διμοιριών των ΜΑΤ και παρουσία εισαγγελέα άνοιξε νωρίς το πρωί της Κυριακής η χωματερή της Φυλής, επιτρέποντας έτσι μετά από σχεδόν μισό μήνα απεργίας να μπουν μέσα απορριμματοφόρα για να εναποθέσουν τα σκουπίδια. Θεωρητικά βέβαια, γιατί οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ τώρα κάνουν 48ωρες απεργίες ως την Πέμπτη, οπότε και πάλι σκουπίδια δεν θα μαζευτούν.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο πρόεδρος των εργαζομένων Θέμης Μπαλασόπουλος κατήγγειλε ότι τα σκουπίδια που μάζεψαν ιδιωτικά φορτηγά μετά από απόφαση της περιφέρειας Αττικής να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε ιδιώτες εναποτέθηκαν παράνομα σε σημεία στο Μπάντμιντον και στο Ελληνικό.

Για τα φαινόμενα προπηλακισμού κατά των εργαζομένων των ιδιωτικών εταιρειών που μάζεψαν σκουπίδια δήλωσε ότι δεν ευθύνεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά ορισμένα ΜΜΕ που γνωστοποίησαν στοιχεία για τις εταιρείες, μιλώντας για επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα που δίνουν.

Προσφυγή Καμίνη

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης προσέφυγε το Σάββατο στην Δικαιοσύνη για να κριθεί αν η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική. Η υπόθεση θα κριθεί την Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, παρότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο εισαγγελικές εντολές για την παρεμπόδιση εναπόθεσης σκουπιδιών και για πρακτικές που βλάπτουν την δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν να αναβληθεί η εκδίκαση καθώς λόγω της δικής τους απεργίας δεν ήταν εφοδιασμένοι με την απαραίτητη άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο για να παραστούν. Η αίτηση απορρίφθηκε και εκείνοι έχουν ζητήσει εξαίρεση. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει.

alt

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους και κατοίκων σε εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Ελληνικού όπου το βράδυ του Σαββάτου, συνοδεία αστυνομικών, εισήλθαν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.

Από το πρωί της Κυριακής η είσοδος του ΚΤΕΟ αποκλείστηκε από φορτηγά του Δήμου ενώ οι εργαζόμενοι ανέλαβαν την περιφρούρηση του χώρου ώστε να μην γίνει γενικευμένη χρήση του, δημιουργώντας μια μεγάλη εστία μόλυνσης μέσα στην πόλη.

Δημοτική Αρχή, εργαζόμενοι και δημότες μπλόκαραν την απόθεση των απορριμμάτων.

Επίσης ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας το βράδυ του Σαββάτου στάθμευσαν στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στου Γουδή, ενώ, όπως καταγγέλουν εργαζόμενοι στην καθαριότητα και πολίτες αντίστοιχες επιχειρήσεις έχουν στηθεί και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου όπως στο Κορωπί και αλλού.

Παρά την αυταρχική και άκαμπτη στάση της κυβέρνησης, η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις της και έχοντας όπως είπαμε και παραπάνω την προτωφανή συμπαράσταση των πολιτών περιφρουρεί την απεργία (στην οποία, μάλιστα η συμμετοχή είναι καθολική) αποτρέποντας, μεταξύ άλλων, την έξοδο των απορριματοφόρων τόσο από τα μηχανοστάσια που είναι σταθμευμένα, όσο και την έξοδο των ιδιωτικών απορριματοφόρων που έχουν εντοπιστεί στις προαναφερθείσες περιοχές.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη των εργαζομένων στην καθαριότητα κόντρα στην κυβέρνηση του Μνημονίου, που λεηλατεί τα εισοδήματα τους και τους στέλνει μαζί με χιλιάδες ακόμα εργαζομένους στην εξαθλίωση και την φτώχεια, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι πολίτες να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα αυτό, συμμετέχοντας και στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Το κέντρο του αγώνα αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στα αμαξοστάσια και όπως αναφέρουν συνδικαλιστικοί φορείς, όπως η Αυτόνομη Συνδικαλίστικη Κίνηση στους ΟΤΑ, η παρουσία όλων και ιδιώς Συνδικάτων, Δημοτικών Κινήσεων και άλλων συλλογικοτήτων σε αυτά τα σημεία είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη.

μήνυμα που στέλνει η δημοτική αρχή του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης τώρα :

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΤΟ ΚΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΚΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΝΕΑΑ ΣΠΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΦΕΡΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ! ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ 6 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΤΡΑΚΤΟΡΑ, ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΤΕΟ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ


Τα πράγματα δε θ’ αλλάξουν χωρίς το λαό στο προσκήνιο. Σε γειτονιές και πλατείες, σε συνελεύσεις και χωματερές, σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, σε γιαουρτώματα και γιούχες, σε απεργίες και πορείες, στα χαράτσια που δε θα πληρώσουμε. Κάθε μέρα και για όσο χρειαστεί. Ποιος στόχος θα δέσει σφιχτά όλους τους αγώνες; Ποιο είναι το πρώτο βήμα για καλύτερες μέρες; Εδώ και τώρα, να ρίξουμε τη Χούντα!

«Λες εγώ να τη γλυτώσω»; Με τίποτα. Οι ταξιτζήδες μόνοι τους είναι καταδικασμένοι, οι εργαζόμενοι που εξαιρούνται σήμερα από την εφεδρεία θα απολυθούν αύριο, κανένα μαγαζί δε θα επιβιώσει σε μια κοινωνία φτωχών κι ανέργων, οι φόροι μάς ξεζουμίζουν όλους, ούτε μισό ευρώ από τους κομμένους μισθούς του δημοσίου δεν πάει στη γενιά των 500€. Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή κανείς!

Ζούμε ήδη τη χρεοκοπία. Χθες έκοψαν το ρεύμα στο γείτονα και απολύθηκε ο αδερφός μας, σήμερα θα κλείσει το νοσοκομείο της πόλης, αύριο δε θα φτάνουν με τίποτα τα λεφτά για το σούπερ μάρκετ. Χωρίς την αλληλοϋποστήριξη, την ανθρωπιά και την οργάνωση δε θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αλλιώς θα ζήσουμε την ανθρωποφαγία και την εξαθλίωση. Στις μέρες αυτές κανείς να μη μείνει μόνος του!

Μόνο η τιμωρία τούς αξίζει. Υποσχέθηκαν «Δανία του Νότου» και φτιάχνουν «Ινδία της Δύσης». Με λαό ταπεινωμένο και χώρα διαλυμένη. Στους βουλευτές που κυβέρνησαν, τα κανάλια που έπνιξαν τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη που προστατεύει τα λαμόγια, το κράτος της βίας και των δακρυγόνων. Απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις του ΔΝΤ και της ΕΕ με τα μνημόνια τους: Επιτέλους Δημοκρατία, επιτέλους Λευτεριά!

Να δώσουμε τη μάχη όπως χρειάζεται. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σέρνονται μόνο υπό πίεση. Μερικοί συνδικαλιστές σπέρνουν αυταπάτες («ο κλάδος μας θα εξαιρεθεί και θα τη βολέψει»). Άλλοι φοβούνται όταν οι εργαζόμενοι βγαίνουν «εκτός ορίων» νομιμότητας. Κάποιοι ακόμα νοιάζονται μόνο για την «πλατφόρμα» τους ή σκέφτονται ποσοστά και εκλογές ή διαδηλώνουν ακόμα σε διαφορετικές πλατείες. Ήμαρτον!

Να ενωθούμε με κάθε τρόπο. 70 χρόνια από το ΕΑΜ, χρειαζόμαστε ξανά Μέτωπο: Σωματεία, επιτροπές, δίκτυα, συνελεύσεις, σύλλογοι, εργαζόμενοι και άνεργοι. Για να οργανωθούν όλοι όσοι θέλουν να διώξουν τη Χούντα κι αυτό το πολιτικό σύστημα. Που να ενώνει όλα τα ρυάκια της οργής. Που να τολμά να γράφει στη σημαία του: θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε!

«Και τι θα γίνει μετά»; Μην υποτιμάτε ένα λαό που έχει ξεσηκωθεί. Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Μια νοικοκυρά υπουργός οικονομικών. Φυλακή όσοι ξεφτίλισαν την αξιοπρέπεια. Το χρέος έτσι κι αλλιώς δεν θα πληρωθεί. Η κοινωνία θα αρχίσει πάλι να παράγει. Άλλος τρόπος ζωής, όχι με πιστωτικές. Δημοκρατία παντού. Και πολλά ακόμα που κανείς δεν τα φαντάζεται αλλά ο λαός μπορεί!

ο ξεσηκωμός δεν είναι απλά σύνθημα

είναι η μόνη ρεαλιστική λύση

dikaioma.gr

δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων και ανέργων

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ



ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ....

Παρασκευή βράδυ στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ μαζί με τους απεργούς εργαζόμενους στους ΟΤΑ μέσα στην βροχή να φυλάμε περιφρούρηση να μην μπούν οι απεργοσπάστες .



ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ φωναζουν οι εργάτες
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΦΩΝΆΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΊ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ
...ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

"Μισή" αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη απο το ΚΚΕ

Με μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, το ΚΚΕ προέβη στην πολιτική αποκατάσταση του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛ.ΑΣ. Άρη Βελουχιώτη, αλλά όχι και στην αποκατάσταση της κομματικής του ιδιότητας.
Ομιλία απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς.

Κατά την ομιλία του, το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ ανέφερε επίσης: "Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον Άρη Βελουχιώτη, τη σχέση του με το ΚΚΕ, την τραγική εξέλιξή του. Μάλιστα ορισμένοι μας κατηγορούν ότι τώρα τον θυμηθήκαμε. Όλοι μαζί, εκπρόσωποι αστικών κομμάτων, κάθε λογής συμβιβασμένοι και ορκισμένοι εχθροί της ταξικής πάλης, διάφοροι δημοσιολογούντες και ιστοριογραφούντες σε εφημερίδες, προσπαθούν να πάρουν υπό την προστασία τους τον Άρη Βελουχιώτη, ως αδικημένου και διαφωνούντα με το ΚΚΕ με σκοπό να πλήξουν το κύρος του κόμματος και τις αρχές του. «Παινεύουν τους πεθαμένους, για να θάψουν τους ζωντανούς», όπως έλεγε παραστατικά ο σ. Χαρίλαος Φλωράκης». Είναι υποκριτές και φαρισαίοι. Η υποκρισία τους γίνεται μεγαλύτερη γιατί η μελέτη της ιστορικής διαδρομής και στάσης του Άρη Βελουχιώτη, συνολικά του επαναστατικού κινήματος, του ΚΚΕ δείχνει:

Ο Άρης ήταν υπέρ της συνέχισης της ένοπλης πάλης μετά το τέλος της κατοχής και το Δεκέμβρη, πράγμα που το ΚΚΕ έκανε πράξη το 1946-49. Όλοι αυτοί είναι ορκισμένοι εχθροί της ένοπλης ταξικής πάλης και βγάζουν σπυράκια και μόνο στο άκουσμα του λέξης Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας.

Ο Άρης τάχτηκε κατά της συμφωνίας της Βάρκιζας και της παράδοσης των όπλων. Το ΚΚΕ εκτίμησε στη συνέχεια το λάθος αυτό. Όλοι αυτοί υμνούν τη Βάρκιζα, τον αφοπλισμό του λαϊκού στρατού, αλλά αφορίζουν όπως «ο διάολος το λιβάνι» την ουσία της άποψης του ΚΚΕ.

Ο Άρης είχε όραμά του, στόχο του την ιδεολογία του ΚΚΕ, την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Όλοι αυτοί βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. Πολέμησαν και πολεμούν με λύσσα την πάλη που οδηγεί στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Όλα αυτά για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες ήρωες, άνδρες και γυναίκες του ΚΚΕ.

Δεν καταδικάστηκε λοιπόν η γνώμη του Άρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ αλλά η επιμονή του σε μια πραχτική που δεν ήταν σύμφωνη με τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του κόμματος. Ο Άρης Βελουχιώτης δεν εξέφραζε άλλη στρατηγική αντίληψη από εκείνη που είχε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Επέλεξε την ένοπλη πάλη και καταδίκασε τη συμφωνία της Βάρκιζας. Ως προς αυτό δικαιώθηκε και αυτό δεν το λέμε σήμερα για πρώτη φορά.

Το ίδιο το κόμμα αργότερα, υιοθέτησε αυτή τη θέση για τη Βάρκιζα και ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο πολύτιμη θα ήταν η συμβολή του Άρη Βελουχιώτη στον ένοπλο λαϊκό αγώνα που ακολούθησε τα χρόνια 1946-49 αν είχε πειθαρχήσει και δεν οδηγούνταν στην τραγική κατάληξη.".


Η απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ

"«Για την πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα)

Ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου 1905 στη Λαμία. Το 1922 έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και το 1925 μέλος του ΚΚΕ. Ως στρατιώτης οδηγήθηκε στον πειθαρχικό ουλαμό Καλπακίου. Μετά την απόλυσή του ανταποκρίθηκε σε διάφορες κομματικές χρεώσεις και διώχθηκε κατά καιρούς από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά εξορίστηκε στη Γαύδο και φυλακίστηκε στην Αίγινα (1938). Το 1939 μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα. Υπέγραψε δήλωση μετανοίας και αποφυλακίστηκε. Στη διάρκεια της Κατοχής βρέθηκε στην Αθήνα, όπου τον Ιούλιο 1941 συνδέθηκε με την ΚΕ, η οποία τον αποκατέστησε στο Κόμμα. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους του ανέθεσε να συγκροτήσει αντάρτικο στρατό. Αυτό το καθήκον ο Άρης το έφερε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο. Τον Μάη 1943 με τη δημιουργία του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ ανέλαβε καπετάνιος του.

Ο Άρης Βελουχιώτης αντιτάχθηκε στη Συμφωνία της Βάρκιζας και τη χαρακτήρισε λαθεμένη. Στο διάστημα Φεβρουάριος - Απρίλιος 1945 ανέλαβε με δική του ευθύνη πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση νέου αντάρτικου στρατού, παρά την αντίθετη απόφαση του ΚΚΕ.

Η 11η Ολομέλεια της ΚΕ (Απρίλιος 1945) διέγραψε τον Άρη και τον αποκήρυξε, δίχως να δώσει την απόφαση στη δημοσιότητα.

Στις 16 Ιουνίου 1945, την ημέρα που ο Άρης αυτοκτόνησε περικυκλωμένος από τον αστικό στρατό, στον «Ριζοσπάστη» δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση του ΠΓ που κατήγγειλε τον Βελουχιώτη, κάνοντας αναφορά και στην απόφαση της 11ης Ολομέλειας. Τρεις μέρες μετά την αυτοκτονία του, στις 19 Ιουνίου 1945, ο «Ριζοσπάστης» σε άρθρο με τίτλο «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» έγραψε για τον Άρη: «Ο τόσο τραγικός θάνατος του Άρη Βελουχιώτη προκαλεί θλίψη ανάμεσα στους πραγματικούς πατριώτες, αγωνιστές της εθνικής ιδέας. Γιατί ανεξάρτητα από τη θέση που πήρε μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, θέση που αντικειμενικά εξυπηρετούσε την αντίδραση, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να ξεχνάει κανείς ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του αγώνα της Αντίστασης και από τους πρωταθλητές στην οργάνωση του αντάρτικου κινήματος...».

Μετά το θάνατο του Άρη και μέχρι την 7η Ολομέλεια της ΚΕ (1950) το ΚΚΕ δεν είχε τοποθετηθεί εναντίον της Συμφωνίας της Βάρκιζας και την αποκαλούσε «αναγκαίο ελιγμό».

Το Μάρτιο του 1962 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Νέος Κόσμος» άρθρο μέλους του τότε ΠΓ, στο οποίο γινόταν λόγος για αποκατάσταση σειράς στελεχών του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και του Άρη. Το άρθρο ανέφερε:

«Η ΚΕ ακύρωσε αποφάσεις της παλιάς καθοδήγησης για διαγραφή ή καθαίρεση μελών της ΚΕ, που αποδείχτηκαν αβάσιμες και αδικαιολόγητες. Ταυτόχρονα αποκατέστησε τη μνήμη των συντρόφων [...] Αρη Βελουχιώτη [...] κ.ά.».

Σχετική απόφαση δεν έχει βρεθεί στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Γενικότερα, από την αρχή της δεκαετίας του 1960 και περισσότερο μετά το παραπάνω δημοσίευμα, εκ μέρους του Κόμματος υπήρξαν πράξεις πολιτικής αποκατάστασης του Άρη, που ουσιαστικά απέρριπταν τις κατηγορίες σε βάρος του ως προβοκάτορα κ.ά.

Αυτό αποτυπώνεται και στον Α' τόμο Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, 1918-1949, που γράφει:

«Ο Άρης ζυμωμένος και ατσαλωμένος στο ΚΚΕ και στο λαϊκό κίνημα αναδείχτηκε με την ηρωική δράση του, σε ατρόμητο πολεμιστή και σε γνήσιο λαϊκό ηγέτη. Η τραγική θυσία του συγκίνησε βαθιά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και όλους τους πατριώτες».

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποφασίζει την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη. Θεωρεί ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για τη Συμφωνία της Βάρκιζας.

Παράλληλα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σημειώνει ότι η διαφωνία του Άρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας, καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη καταγγέλλει την απόπειρα της αστικής και οπορτουνιστικής προπαγάνδας και ιστοριογραφίας που παίρνουν δήθεν υπό την προστασία τους τον Άρη, για να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Στη λαϊκή συνείδηση, ο Άρης Βελουχιώτης είναι ταυτισμένος με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ο Άρης Βελουχιώτης τάχθηκε υπέρ της ένοπλης πάλης, που την απορρίπτουν όσοι επιχειρούν να τον οικειοποιηθούν.

16 Ιούλη 2011»".

Εξακολουθούν και τον φοβούνται ακόμα και σήμερα ;

Η λογική των «κλειστών συστημάτων», στρατιωτικών, κομματικών, εκκλησιαστικών κ.λπ. Ολοι έχουμε ακούσει για τον στρατιώτη που παρασημοφορείται μεν, επειδή πήρε την πρωτοβουλία για κάποια ηρωική πράξη κατά του εχθρού, αλλά ταυτόχρονα (για να μην ξεχνιέται η πειθαρχία) του επιβάλλεται και μια συμβολική ποινή επειδή δεν υπάκουσε στις διαταγές. Ετσι και με τον Αρη, το κόμμα δέχεται μεν ότι είχε δίκιο για τη Βάρκιζα (και πολλά άλλα, θα πρόσθετα εγώ), μα συμβολικά συνεχίζει να τον θέτει εκτός κόμματος για τη διαφωνία του. Βεβαίως, εκείνη την εποχή η τιμωρία του δεν ήταν καθόλου συμβολική, καθώς η ηγεσία τον ενέπαιξε με το διαβόητο χαρτί σύνδεσης, και με το ανάλγητο «Ούτε νερό ούτε ψωμί στον Αρη» στην πραγματικότητα τον παρέδωσε στους αντιπάλους του.
Δεν χρειάζεται κομματική απόφαση για να είναι ο ΑΡΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ αυτό υπάρχει στην συνείδηση του Λαού .
Στα μέρη που πέρασε τον περιμένουν ακόμα .
Και όπως λέει και το τραγούδι για έναν άλλο μεγάλο επαναστάτη .....εδώ θα μείνει για πάντα το ζεστό το περασμά σου ...