Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ασφικτική θηλιά στον "λαιμό " των Ανθρώπων με Αναπηρίες



Αδιέξοδα για χιλιάδες Ατομα με αναπηρίες 
Ασφυκτικά σφίγγει η θηλιά για τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες με ακόμη κι αυτά τα πενιχρά προνοιακά επιδόματα να μην καταβάλλονται και τον ΕΟΠΥΥ να μην έχει δώσει εδώ και μήνες ούτε ευρώ για τις πανάκριβες θεραπείες που πληρώνουν από την τσέπη τους τα ΑμΕΑ. Τα προνοιακά επιδόματα για Μάρτη - Απρίλη δεν έχουν δοθεί και όπως φαίνεται δεν θα δοθούν ούτε μέσα στον Ιούνη, καθώς η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων έχει περάσει τώρα σε δήμους και περιφέρειες με το προσωπικό των αντίστοιχων υπηρεσιών ακόμη να ...εκπαιδεύεται! Επίσης, δεν έχουν καταβληθεί κι άλλα επιδόματα. Για παράδειγμα, το επίδομα διατροφής για τους νεφροπαθείς (σ.σ. 362 ευρώ το μήνα). Αντίστοιχα, η συντριπτική πλειοψηφία Ατόμων με κινητικές αναπηρίες δεν έχει πάρει τίποτα για τα αναλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούν κατά κόρον και τους κοστίζουν χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει «στάση πληρωμών». Από την ίδρυσή του, 1/1/2012 μέχρι και σήμερα τα ΑμΕΑ πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ, χωρίς να τους επιστρέφονται. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των νεφροπαθών, που δίνουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ το μήνα μόνο για να μετακινηθούν προς τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) για τις αιμοκαθάρσεις τους. Κι αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει για αιμοκάθαρση μέσα σε 48 ώρες οδηγείται στο θάνατο! Παράλληλα οι ιδιωτικές ΜΤΝ έχουν προειδοποιήσει ότι ξεμένουν από τα απαραίτητα για τις αιμοκαθάρσεις υλικά και δεν θα προμηθευτούν άλλα αν ο ΕΟΠΥΥ δεν τις εξοφλήσει.

4 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Οι εξουσιαστές που χειρίζονται/διαχειρίζονται τις τύχες αυτών των συνανθρώπων μας, δεν φέρουν καμία ευαισθησία ούτε έχουν ηθικές αναστολές.
Ο αγώνας θα δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις και οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε με κάθε τρόπο στο πλευρό των περήφανων αγωνιζόμενων συνανθρώπων μας.

blackbedlam είπε...

Έτσι μπράβο, βρες τον εαυτό σου.
Και κράτα γερά, φυλάξου.

Τα mail σου τα κοιτάς;
Η μήπως τα απαξιώνεις;

Καλό ύπόλοιπο Κυριακής.

ΥΓ:Ο καφές πίνεται και τα απογεύματα να ξέρεις.

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

πίνω καφέ όλη την μέρα , και ιδίως το βράδυ .
.μου ήρθε τώρα στο μυαλό ένα τραγούδι του Μεράτζα απο τα παλιά που λέει σε κάποια στροφή του ..
...Τον έξτρα χρόνο μου λοιπόν
τα τρία τελευταία λεπτά μου
σαν το μεγάλο παίχτη θα σταθώ
σαν να 'χω μια ζωή μπροστά μου.
απο το "λουλουδάκι μες στο στόμα"
Αυτό είναι .

Ηλίας , εκπαιδ. ειδικής αγωγής είπε...

ο Κώστας black δεν έχει χάσει ποτέ τον εαυτό του για να τον βρεί όπως τους λές , επειδή τον ξέρω καλά , και τον παρακολουθώ χρόνια μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα ότι είναι πιό αυθεντικός και αληθινός απο πολλούς άλλους που το παίζουν αυθεντικοί και ντούροι .