Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Εμείς τους φασίστες τους ξέρουμε

Εμείς εδώ στην Κοκκινιά ξέρουμε τι θα πεί φασισμός
Ξέρουμε τι θα πεί ταγματασφαλίτης , ξέρουμε ότι ο πραγματικός στόχος τους ήταν οι Εργάτες οι Ανθρωποι του μεροκάματου , οι Κουμμουνιστές
Αυτούς κυνηγούσαν πάντα . Αυτούς χτυπάνε και τώρα .
Δεν περιμέναμε τον ΑΝΤΕΝΑ και το Παπαδάκη να μας τα πεί τα ξέρουμε και γι αυτό αγωνιζόμαστε να μην πατήσει ποτέ ξανά φασίστα το πόδι του στην Κοκκινιά και σε κάθε γειτονιά .
Αλλά αυτό πρέπει να γίνετε όλο τον καιρό και όχι μόνο όταν τρώς σφαλιάρες .
Τι έκανες λοιπόν εσύ όταν πατάγανε το πόδι τους τα φασιστοειδή στην Κοκκινιά ;
που λούφαζες ;
γιατί έλεγες "μην τους δίνετε σημασία "
Τώρα ;
Εμείς πάντως απαντάμε .




ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ !

... Το Σάββατο στις 9-6-2012 η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» μαζί με άλλες αντιρατσιστικές οργανώσεις και τοπικούς φορείς, καλεί σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό στις 6 μμ. Απαντάμε στα εγκαίνια των νέων γραφείων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Σε όποια περιοχή έχει ανοίξει γραφεία η Χρυσή Αυγή λειτουργούν σαν ορμητήρια ταγμάτων εφόδου χτυπώντας και μαχαιρώνοντας όποιον παλεύει ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα, μετανάστες και πολίτες που δεν ταιριάζουν με τα άρια πρότυπά τους. Το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Τον τελευταίο καιρό τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της συμμορίας αυτής, έχουν αποθρασυνθεί λόγω της εκλογικής επιτυχίας της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα χαστούκια και οι μπουνιές στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1, ενώ πέταξε νερό και στη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Από την Πάτρα, τα Βασιλικά Ευβοίας, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, το Περιστέρι και το Αιγάλεω, μέχρι τους σταθμούς του ΗΣΑΠ και την ΑΣΟΕΕ, Χρυσαυγίτες με την κάλυψη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. μαχαιρώνουν μετανάστες, επιτίθενται σε φοιτητές που αγωνίζονται, επιβάτες που διαμαρτύρονται, απλούς ανθρώπους.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής όπως ο Κασιδιάρης και η Σκορδέλη είναι υπόδικοι για μαχαιρώματα, ενώ άλλα στελέχη τους όπως ο Ρήγας προφυλακισμένοι για μαφιόζικες δολοφονίες στο χώρο του υποκόσμου. Ενώ στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού συνεργάζονται με την Αστυνομία, στέλνοντας ομάδες μαχαιροβγαλτών να χτυπάνε μετανάστες, αριστερούς και άλλους αγωνιστές.

Εν’ όψει και των εκλογών της 17 Ιούνη, η απάντηση σε κάθε φασιστική πρόκληση γίνετε κρίσιμο και αναγκαίο καθήκον. Χρειάζεται σε κάθε γειτονιά, χώρο εργασίας, σχολείο, πανεπιστήμιο, να δημιουργήσουμε ένα ευρύ Αντιφασιστικό Μέτωπο που να στείλει τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Στο συλλαλητήριο καλούν (μέχρι στιγμής): Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Νίκαιας, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ΑΛ.ΑΝΥΑ, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας Ρέντη, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας Ρ

2 σχόλια:

ANTARSIA είπε...

Οι τραμπουκισμοί Κασιδιάρη δείχνουν πως εχθρός της Χρ. Αυγής και του φασισμού είναι η Αριστερά

Οι τραμπουκισμοί του Κασιδιάρη, στελέχους της φασιστικής Χρ. Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι κύριος εχθρός των φασιστών είναι η Αριστερά, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Ποτέ η εξουσία.

Η έκρηξη βίας από το στέλεχος της Χρ. Αυγής έρχεται μετά από μια σειρά οργανωμένων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αλλά και αγωνιστών της αριστεράς, επιδείξεων δύναμης του παρακρατικού μηχανισμού με δήθεν μηχανοκίνητες πορείες υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

Η βαρβαρότητα σε ζωντανή μετάδοση είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι υποτιμήθηκαν όλα αυτά, εξωραΐστηκαν ως «λάιφ στάιλ», αξιοποιήθηκαν για να ξεχαστεί το Μνημόνιο, ότι αντιμετωπίστηκαν οι τραμπούκοι της Χρ. Αυγή με το γάντι. Δεν πρέπει να ξεχνά κανένας ότι ο Κασιδιάρης είναι γνωστός τραμπούκος, υπόδικος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Είναι αποτέλεσμα επίσης του γεγονότος ότι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, τσαλακώνοντας κάθε δημοκρατική κατάκτηση και διαδικασία σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, επιβάλλουν την πολιτική των Μνημονίων ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα των λαών. Στις χώρες της ΕΕ η δημοκρατία, τα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες θεωρούνται εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη. Οι φασίστες αναβαθμίστηκαν επίσης με την εξίσωση κομμουνισμού και φασισμού που προπαγανδίζει η ΕΕ, τη στοχοποίηση της Αριστεράς και των κοινωνικών αγώνων γενικότερα

Τα μεγάλα λόγια της Χρ. Αυγής ενάντια στο σύστημα είναι ψεύτικα. Προσπαθεί να καθιερωθεί με το λαϊκισμό ενάντια στους μετανάστες, κάτι που βολεύει το μνημονιακό μπλοκ, για να υπερασπιστεί μετά τα ιερά και τα όσια του κεφαλαίου, από τα συμφέροντα του Μάνεση του Χαλυβουργίας μέχρι την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Αυτός είναι ο φασισμός: δε συζητά και όταν νομίζει ότι έχει πλάτες, χτυπά όσους υπερασπίζονται δικαιώματα, σε μια κοινωνία όπου η Τρόικα και οι πολιτικοί της λένε πως στο όνομα του χρέους τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι πολυτέλεια.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε στα κανάλια το νέο τρομοκρατικό χτύπημα των φασιστών. Η πάλη ενάντια στο Μνημόνιο είναι πάλη ενάντια σε κάθε φασισμό. Πρώτη απάντηση το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Ιούνη, στην Ομόνοια στις 7μμ.

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 07/06/2012

Η τραμπούκικη επίθεση του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη και τη Ρένα Δούρου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για όσους γνωρίζουν την, εδώ και δεκαετίες, δράση της φασιστικής αυτής συμμορίας. Αυτή τη φορά, όμως, έδειξαν δημόσια, μπροστά σε όλους, το πραγματικό τους πρόσωπο. Ας σκεφτεί καθένας πώς ενεργούν όταν δεν υπάρχουν κάμερες, όταν επιτίθενται στο σκοτάδι, θρασύδειλα, οπλισμένοι και σε αγέλες απέναντι σε λιγότερους και πολλές φορές αδύναμους ανθρώπους.

Η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει καταγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά κάποιοι έκαναν ότι δεν ακούν. Όχι μόνο αγνοήθηκε το αίτημα να διαλυθεί αυτή η συμμορία αλλά πριμοδότησαν και εξέθρεψαν αυτό τον παρακρατικό μηχανισμό που είναι γνωστό σε όλους ότι πολλές φορές έδρασε με τις πλάτες των ΜΑΤ.

Υποκριτικά σήμερα το μνημονιακό πολιτικό σύστημα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κυρίαρχα ΜΜΕ, διαπλεκόμενος κόσμος) «ανακαλύπτει» και «καταγγέλλει» τη Χρυσή Αυγή. Ποιος όμως εξέθρεψε τη Χρυσή Αυγή; Ποιος άλλος από όσους συνειδητά χτίζουν την Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της υλικής και πνευματικής εξαθλίωσης, της αμορφωσιάς, του εγκλήματος, της διαφθοράς, της διάλυσης και της χρεοκοπίας.

Αυτό ακριβώς το σύστημα είναι που χρειάζεται τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι άλλοι από τους υποτακτικούς της Μέρκελ αυτοί που χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν τους οπαδούς του Χίτλερ. Είναι το δικό τους οπλισμένο χέρι, μια δική τους τρομοκρατική βίαιη εφεδρεία. Απέναντι σε αριστερούς και κομμουνιστές. Απέναντι σε όποιον άνθρωπο, ανεξάρτητα από ιδεολογία, σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται. Απέναντι στους εργάτες κάθε χρώματος και εθνικότητας.

Όσοι νόμισαν ότι ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή, ψηφίζουν μια ακραία «αντισυστημική» δύναμη, θα πρέπει σήμερα να δουν ότι στην πραγματικότητα ψήφισαν μια ακραία συστημική συμμορία που θα τη βρίσκουν και οι ίδιοι απέναντί τους όποτε σηκώνουν το κεφάλι και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή. Ο λαός θα πρέπει να απομονώσει και να περιθωριοποιήσει πλήρως τους ναζιστές τραμπούκους που είναι μια ακόμα απειλή, μια επικίνδυνη απειλή για την Ελευθερία του.
Η ΚΟΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στις δύο γυναίκες, υποψήφιες βουλευτές της Αριστεράς, που δέχτηκαν την επίθεση του τραμπούκου εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Εκφράζει, επίσης, τη συμπάθειά της στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού που κινήθηκαν για να εγκλωβίσουν το θρασύδειλο δράστη. Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα φοβίσουν το λαό στην πορεία που αυτός έχει ήδη ξεκινήσει για να κατακτήσει τη Δημοκρατία, την Ανεξαρτησία, τη δική του Ελευθερία και Χειραφέτηση.