Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας σε κατάρευση


Το μεγαλύτερο ελληνικό νοσοκομείο αντιμέτωπο με τις καταστροφικές συνέπειες των περικοπών

 Η Κοσμοπούλου όλγα , ο Αλκης Ψυχογιός και ο Παπανικολάου μιλούν για την κατάσταση που έχει περιέλθει ένα απο τα μεγαλύτερα νοσοκομεία μετά την επιβολή του μνημόνιου .


   
   
   
   
   


Δυο χρόνια από την επιβολή του μνημονίου το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης καθώς νοσοκομεία σε όλη τη χώρα ακυρώνουν προγραμματισμένες επεμβάσεις λόγω ελλείψεων υλικών. Ένα εφιαλτικό σενάριο που παρουσιαζόταν σαν φόβητρο, για την περίπτωση μη αποδοχής των δανειακών συμβάσεων, γίνεται πραγματικότητα λίγα 24ωρα μετα τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η εφημερίδα Guardian βρέθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων, και παρακολούθησε την αγωνιώδη καθημερινή μάχη γιατρών και νοσηλευτών

2 σχόλια:

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

το κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας μαζί με άλλα νοσοκομεία της Χώρας εδώ και χρόνια είναι στο στόχαστρο των κυβερνήσεων πασοκ νδ , οι οποίες αφού το χρησιμοποίησαν για να κάνουν τα ρουσφέτια τους με αθρόες προσλήψεις ημετέρων , τώρα σηκώνουν τα "χέρια ψηλά". Φταίεο το μνημόνιο ; Εδώ και μια δεκαετία φωνάζουν οι ίδιοι και ίδιοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο για την εγκατάληψη , απεργίες συσκέψεις μ κινητοποιήσεις πορείες μέσα στην Πόλη για να γίνει γνωστό το πρόβλημα . Εμείς τουλάχιστον εδώ και 5 χρόνια συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε σύσκεψη και κίνηση γίνει για τα προβλήματα του κρατικού , δυστυχώς δεν είναι έτσι όλοι .

Κώστας Παπαδόπουλος είπε...

το κρατικό νοσοκομείο καταρέει γιατί έτσι πρέπει να γίνει για να προωθηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας , δεν τους ενδιαφέρει καθόλου για την δημόσια υγεία και το τι θα γίνουν οι χιλιάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται απο τα δημόσια .
Στο χέρι μας είναι να αντιδράσουμε και σο τοπικό επίπεδο για αυτή την κατάσταση .