Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ξυπνήστε ωρέ!

Οταν αποφασίσαμε να κάμομεν την Επανάσταση δεν εσυλλογισθάκμε ούτε πόσοι είμαστε, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε:" Πού πατε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;
Aλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμιά της ελευθερίας μας και όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό τον σκοπό και εκάμαμεν την Επανάσταση! Ετσι και τώρα να συμφωνήσουμε πρέπει, απο πόρτα σε πόρτα το μήνυμα της Επανάστασης να περάσουμε, να εξηγήσουμε σε όσους φοβούνται ότι το αύριο δεν θα υπάρχουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας, ότι στα σπίτια μας θα μένουν Γερμανοί, τα χωράφια μας θα τα καλλιεργούν οι ξένοι, ότι τα πλούτη της πατρίδας μας θα τα διαφεντεύουν τραπεζίτες. Και σ'εμάς θ'αφήνουν ένα ξεροκόμματο ίσαμε να αντέχουμε για να τους υπηρετούμε!
 
Σκλάβους τους μας ονειρεύονται...
Ξυπνήστε ωρέ!
Αμα εσείς δεν νιώσετε Ελλάδα στο πετσί σας, άμα δεν τους τεντώσετε τους ώμους τους γερτούς και τα κεφάλια τα σκυμμένα χάμω, μήτε εσείς μήτε και τα παιδιά σας θα δουν ξανά κατάματα τον ήλιο!


Θ. Κολοκοτρώνης
 
Και σήμερα τα ίδια "τον ύπνο του Δικαίου" 
μας επιβάλουν υγειονομική καταιγίδα , λένε οι ίδιοι οι Γιατροί :
 Βλέπουν... κατοχικό χειμώνα οι γιατροί.

«Για πρώτη φορά στις εφημερίες βλέπουμε ανθρώπους να έρχονται και να ζητούν ένα πιάτο φαγητό. Προσποιούνται ότι έχουν πρόβλημα υγείας και ζητούν φαγητό. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, η κρίση θα μετατραπεί σε ανθρωπιστική, με ό,τι αυτό σημαίνει για απώλειες ανθρώπινης ζωής», προειδοποίησε ο κ. Παπαστεργίου.

Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι διαπιστώνουν σε αρκετά εξετ
αζόμενα παιδιά σημάδια υποσίτισης. «Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο. Πολίτες οι οποίοι πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία καλούνται, αν και ασφαλισμένοι, να πληρώνουν για την περίθαλψη, ακόμη και για να κλείσουν ραντεβού!», υπογράμμισε ο πρόεδρος των γιατρών.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η ήδη αυξημένη κατά 30%-40% προσέλευση στα νοσοκομεία θα ξεπεράσει το 50% και προβλέπουν κατοχικό χειμώνα. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Δημήτρης Βαρνάβας, «το 30% των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, επομένως έσπασε ο φραγμός για τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων και το ξέσπασμα επιδημιών είναι εύκολο. Επιπλέον, με μεγάλη μερίδα πολιτών να μην έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, επειδή είναι άποροι ή ανασφάλιστοι, και με την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, το χειμώνα θα αυξηθούν τα κρούσματα πνευμονίας και θα υπάρξουν άτομα που θα πάθουν κρυοπαγήματα λόγω της έλλειψης θέρμανσης». Ήδη αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες και η θνητότητα από καρδιαγγειακά και τα επόμενα χρόνια περιμένουμε περισσότερα κρούσματα πολλών παθήσεων, ανέφερε ο Θοδωρής Σδούκος, μέλος του δ.σ. της ΕΝΙΘ.
Σε λίγες μέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά 12-13 ίσως η πιό χειρότερη από όσες τουλάχιστον εμείς έχουμε ζήσει , για την Πόλη μας την Νίκαια η 2η δόση των χρημάτων που δεν έχει έρθει ακόμη είναι και αυτή μειωμένη κατά 60 % από τις προηγούμενες , δηλαδή δεν θα φτάσουν , όταν έλθουν, ούτε για τα αναγκαία , απλήρωτες καθαρίστριες , κομμένες ΔΕΚΟ ( έχουν ήδη κόψει το φωταέριο σε πολλά σχολεία κυρίως της αβμιας και απειλούν με ειδοποιήσεις και για το κόψιμο της ΔΕΗ) αποτέλεσμα όλων αυτών ! συνθήκες στα σχολεία απαράδεκτες , δεν εξετάζουμε το εκπαιδευτικό κομμάτι .
Η κατάσταση στους εργαζόμενους , χιλιάδες πια οι άνεργοι! 
Τι να γράφω ; δεν υπάρχουν λέξεις . Μια κουβέντα μόνο 
ΑΝ ΔΕΝ ΠΆΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΜΑΣ 
Η ΉΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΗ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΑΚΡΥΆ .
ΤΙ ΚΟΙΜΆΣΤΕ ΡΕ ;
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ . 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: