Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο αγώνας της ανατροπής συνεχίζεται...

Επιτυχία η μοτοπορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο αγώνας της ανατροπής συνεχίζεται... 

 Μετά την χτεσινή αποτροπή της συνάντησης τρόικα - ΚΕΔΕ από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, η ΠΟΕ - ΟΤΑ συνεχίσε τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα νέα εξοντωτικά, για τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, μέτρα,που σχεδιάζει να πάρει η τρικομματική συγκυβέρνηση.

Με μοτοπορεία σήμερα στις 12.00 στο κέντρο της Αθήνας .

Μοτοπορεία εργαζομένων στους Δήμους
Με επιτυχία έληξε η moto-πορεία των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για μην περάσουν τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση με την τρόικα αλλά και για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και των τοκογλύφων.

  Εκατοντάδες εργαζόμενοι «εποχούμενοι» στα μηχανάκια τους έκαναν το γύρω της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της μνημονιακής πολιτικής, κορνάροντας και βάζοντας δυνατά να παίζει … ο «Καραισκάκης ...», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν δυνατά ώστε να μην περάσουν τα μέτρα – σφαγείο και να ζήσουν κόντρα στα συμφέροντα του συστήματος που θέλουν να τους «τελειώσουν».

Σταθμοί διαμαρτυρίας υπήρξαν το υπουργείο εσωτερικών, η βουλή, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Ενώ δεν προκλήθηκε πουθενά κατά τη διάρκεια της πορείας κανένα θερμό επεισόδιο, εν τούτοις τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ήταν «οπλισμένα» από δυνάμεις καταστολής σαν «αστακός» και οι βουλευτές της που βρέθηκαν στον ισόγειο χώρο δεν παρέλειψαν να κουνήσουν απειλητικά το δάκτυλό στους διαδηλωτές, δείχνοντας απερίφραστα ότι εδώ και καιρό ζουν στο δικό τους «αριστερισμό». Το μικροεπεισόδιο που προκάλεσαν από μόνοι τους δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος γιγάντωσης μιας και οι εργαζόμενοι προτιμούν τις συνδικαλιστικές δράσεις και τον πολιτικό λόγο ενάντια ακόμα και στους αχυράνθρωπους, ρεφορμιστές πολιτικάντηδες.
Ανάλογες moto-πορείες έγινα και σε άλλες πρωτεύουσες νομών όπως και στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη επιτυχία. Η Θεσσαλονίκη που κρατά τη σημαία του αγώνα ψηλά, βρίσκεται σε πολυήμερη κατάληψη των περισσότερων δημαρχείων του νομού, ενώ καθημερινά ακολουθούν το παράδειγμά της και άλλοι δήμοι σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ο αγώνας σίγουρα θα είναι μακρύς και επίπονος, αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι, όπως όμως πολύ καλά γνωρίζουν από προσωπικά βιώματα πλέον, ότι η πολιτική των μνημονίων είναι αυτή που μας έφερε την φτώχεια και την εξαθλίωση και ότι είναι αυτή που σχεδιάζει τώρα την ολοκληρωτική καταστροφή μας, βάζοντας ενέχυρο τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

ο Θωμάς Μπιζάς απο την ΕΠ της ΠΟΕ ΟΤΑ
Η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού δεν περνάει πια, αυτοί που συντηρούν τη λογική ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα και ότι όλα είναι κανονισμένα ας συνεχίσουν να κάθονται ανεύθυνα στον καναπέ τους κι ας περιμένουν καρτερικά το «θάνατό» τους.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ !!


                                                                             
http://megalo-limani.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: