Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

....................... Κοκκινιά. Πόλη ανταρτομάννα, με ανεπτυγμένο από παλιότερα προοδευτικό κίνημα, με μαζικές οργανώσεις του ΕΑΜ, με δικό της σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Μια από τις πόλεις δηλαδή, με το πιο οργανωμένο αντιστασιακό κίνημα, όχι μόνο στην Αθήνα και στον Πειραιά, αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Εάν κατάφερναν να γονατίσουν την αδούλωτη πόλη και το λαό της Κοκκινιάς, τότε, θεωρούσαν οι κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, ότι πράγματι θα κατάφερναν ένα δυνατό χτύπημα στον ΕΛΑΣ και στο ΕΑΜ. Η είδηση θα κυκλοφορούσε γρήγορα σ’ όλο τον Πειραιά και την Αθήνα, ακόμα και στα βουνά της Ελλάδας, και έτσι θα κάμπτονταν το ηθικό του ελληνικού λαού και των μαχητών του λαϊκού απελευθερωτικού στρατού. Ο ηρωισμός όμως του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ και του Κοκκινιώτικου λαού, η αντίστασή τους και οι απώλειες που προκάλεσαν στους Ναζί, στους ταγματασφαλίτες και στους χωροφύλακες, έφερε το αντίθετο από το προσδοκώμενο γι αυτούς αποτέλεσμα. Ανέβασε το ηθικό του λαού στα ύψη...... http://opateras.blogspot.gr απο το χρονικό για την Μάχη της Κοκκινιάς .


 Η Ιστορία επαναλαμβάνετε , για άλλη μια φορά η Κοκκινιά στο στόχαστρο τους , Η Πόλη που αντιστέκεται πρέπει να πέσει , το έχουν βάλει στοίχημα οι κατσαπλιάδες αλλά το κακό γι αυτούς είναι ότι το έχουμε βάλει και εμείς . 

Την Κυριακή 16 Δεκεβρη κάνουμε το χρέος που έχουμε αναλάβει απέναντι στους  Αγωνιστές Πατριώτες Αντιφασίστες Κομμουνιστές Κοκκινιώτες που έδωσαν την Ζωή τους για να είναι η Κοκκινιά 
...στο Εθνικό Πάνθεον δίπλα στο Κούγκι και στ' Αρκάδι. Δίπλα στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο.


ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να δούμε πως θα αντιδράσουν οι Κοκκινιώτες στην φασιστοσύναξη ,Θα βγούν στην πλατεία μαζικά να την ακυρώσουν η θα κάτσουν πάλι στα σπιτάκια τους και στην ησυχία τους . Η Κοκκινιά της "προσφυγιάς και της Αντίστασης" μετά απο την πασοκοκρατία λουφάζει και περιμένει . Τώρα και με τον δημαρίτη δήμαρχο που έχετε θα τα δείτε όλα σε "αριστερή" version . Καλά να πάθετε Νικαιώτες είσαστε άξιοι της τύχης .
Ο χρήστης ΧΧΧΧ είπε…
ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΑΝ ΒΑΣΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
Ο χρήστης ΕΦΗ ΚΟΚΚΙΝΙΑ είπε…
ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΧΤΥΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η συντονισμένη επίθεση της φασιστικής συμμορίας στην Νίκαια δεν πέρασε. Εισαγώμενοι φασίστες μπράβοι της νύχτας, συμμορίες ληστών και απατεώνων μαζεύτηκαν την κυριακή για να δώσουν παρουσία και να μας πείσουν ότι έχουν δύναμη στην Νίκαια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

.....μέρα αναστάσιμη ....

.....Κάποια ξημερώματα σε μακρύ τραπέζι
θάρθουν να καθίσουνε μάνες και παιδιά
μέρα αναστάσιμη κι ο λαός θα παίζει
τα πολλά τραγούδια του για τη λευτεριάΤράπεζα πετάει στο δρόμο Οικογένεια στην Νίκαια

Πετάνε στο δρόμο και ξεκληρίζουν ολόκληρη οικογένεια ανέργων στη Νίκαια αφού πρώτα φρόντισαν να δέσουν χειροπόδαρα και να τους αρπάξουν τη πρώτη κατοικία.. Ολόκληρη οικογένεια κινδυνεύει να βρέθει στο δρόμο μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, αφού η eurobank έστειλε τελεσίγραφο να φύγουν μέχρι τη παραπάνω ημερομηνία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στη Νίκαια με τα δύο διαμερίσματα να ανήκουν ξεχωριστά στους δύο γιούς της οικογένειας, οι οποίοι βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα να είναι δηλωμένα σαν ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και το ισόγειο-κατάστημα (που δεν λειτουργεί πλέον) που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας επίσης άνεργο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που πέρασε λόγω της περιπέτειας που περνάει.

Τα σπίτια έχουν ήδη βγει σε πλειστηριασμό τον οποίο η τράπεζα που τα διεκδικούσε ''πλειοδότησε'' και τα πήρε στη κατοχή της αντί πινακίου φακής.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι πέρα από το ξεκλήρισμα μιας ο…

16/8 ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ - 17/8 ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Στον απόηχο των θυμάτων του Αυγούστου, και είναι πολλά, αφιερωμένο στη μνήμη τους, ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένο από το Θάνο Μικρούτσικο.
"ΤΟ ΧΡΕΟΣ"    ΚΟΚΚΙΝΙΑ  ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ


«Κι ύστερα πάλι ομοβροντία τα χαράματα
διώχνοντας απ' τα κυπαρίσια τα σπουργίτια τα φορτηγά αυτοκίνητα γιομάτα αγωνιστές
περνώντας για τον τόπο της εκτέλεσης
κόβοντας με τις ρόδες τους στα δυο τον ήλιο.
Εμεινε πάλι πολλή σκόνη τ' απογεύματα
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια
Των μανάδων
Καθώς περνάνε απ' του Αβέρωφ ή απ' του Χατζηκώστα
Ή από τα τμήματα των μεταγωγών
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια
Με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους
Σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει
Ούτε ο Θάνατος.» Η ιδέα της ανάρτηση; απο τον Χ. ΖΟΥΛΙΆΤΗ