Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Είναι σίγουρο ότι άμα θέλεις να εξαφανίσεις ένα Λαό θα πρέπει να χτυπήσεις τα Παιδιά του .


Είναι πάλι σίγουρο ότι η νεολαία άμα θέλει να τους εξαφανίσει μπορεί να το κάνει .
Πάει περίπου για μήνας όταν πληροφορηθήκαμε ότι θα επιχειρήσουν να κάνουν συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .
Μίλαγαν για συγχωνεύσεις 100 περίπου τμημάτων στον ευρύτερο Πειραιά .
Αιτία σύμφωνα με το υπουργείο , η υποχρηματοδότηση της Παιδείας , λιγότεροι διορισμοί αναπληρωτών ,λιγότερα λειτουργικά έξοδα για τα σχολεία .
Αιτία σύμφωνα με την δική μας άποψη , θέλουν όλο και περισσότεροι μαθητές να μένουν τελειώνοντας το Λύκειο αμόρφωτοι , θέλουν νεολαία στο περιθώριο , αμόρφωτη , χωρίς μέλλον , φτηνούς αυριανούς εργαζόμενους με τρεις και εξήντα .
<< Αυτά τα σκοτώνεις όταν είναι μικρά γιατί άμα μεγαλώσουν ...>> όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο. Αλλά εδώ δεν είναι για γέλια .


Γονείς Εκπαιδευτικοί και μαθητές στο άκουσμα των συγχωνεύσεων αντιδράσαμε , και η αντίδραση αυτή μαζί με τις κινητοποιήσεις ΄'εφεραν αποτελέσματα , οι συγχωνεύσεις έγινα από 100 καμιά 15αρια , οι πιο πολλές βέβαια αφορούν σχολεία της Νίκαιας .
Γιατί άραγε ;

Μετά από τις κινητοποιήσεις που έγινα τις προηγούμενες μέρες στο γραφείο της διεύθυνσης στον Πειραιά σήμερα 29/11 έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση στον γραφείο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης στην Αθήνα .

οι κινητοποιήσεις βέβαια συνεχίζονται οι απαντήσεις που πήραμε απο ενα υπάλληλο της περιφέρειας , ο διευθυντής που έπρεπε να μας δεχτεί , έλειπε παρά το ότι είχε ειδοποιήθει , αλλά και εκεί να ήταν δεν νομίζω να άλλαζε κάτι .

υπάρχει κάλεσμα απο την Ενωση συλλόγων γονέων για την Δευτέρα .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί 
Μετά από μια σειρά κλιμακωτές κινητοποιήσεις ενάντια στις επιχειρούμενες από το Υπουργείο συγχωνεύσεις τμημάτων, καταφέραμε να μην περάσουν τις 100 συγχωνεύσεις που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός για τον Πειραιά και τώρα να σχεδιάζουν συγχωνεύσεις σε 7 τμήματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι σε Σχολεία της Νίκαιας. 
Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου είναι η μέρα που θα σταλούν από τα Σχολεία τα έγγραφα προς τις διευθύνσεις για τα τμήματα που πρόκειται να συγχωνευτούν.
Θα τους αφήσουμε να το κάνουν;
Εμείς λέμε ΟΧΙ. Όπως αντισταθήκαμε μέχρι τώρα και καταφέραμε αυτό που στην αρχή φαινόταν ακατόρθωτο έτσι και τώρα σας καλούμε να πάρουμε τις τύχες των Παιδιών μας στα χέρια μας.
Να μην αφήσουμε να περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια να μην τους αφήσουμε να μαυρίσουν το Μέλλον των παιδιών μας 
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ . 
ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΓΙΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΒΡΗ στις 12.00
 Στην Πλατεία Κοραή του ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση και πορεία
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Νίκαια 28/11/2012

εναντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Βασίλης Παπανίκος .Πάντα μπροστάρης

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Πάντα μπροστάρης σ' όλους τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Ο Βασίλης Παπανίκος του Λάμπρου, γεννήθηκε το 1925 στο Καλόχι Γρεβενών.
Στα εφτά του χρόνια χάνει και τον πατέρα του και ο Βασίλης γίνεται τρόφιμος του ορφανοτροφείου Γρεβενών. Μετά τη στοιχειώδη εκπαίδευση εγγράφεται στη Γεωργική σχολή Πτολεμαΐδας. Με την κύρηξη του πολέμου του 1940...
ο Βασίλης εκπαιδεύεται στα μετεωρολογικά όργανα και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αεροπορία και το υπουργείο γεωργίας. Στις 7 Απριλίου του 1941 γράφεται εθελοντής για τη στρατιωτική σχολή του Καϊρου, ματαιώνεται όμως η μετάβασή του γιατί το πλοιάριο που θα τους μετέφερε βομβαρδίστηκε και βυθίστηκε απο τα Γερμανικά Στούκας. Επιστρέφει ξανά στη σχολή Πτολεμαΐδας κι εκεί πρωτοστατεί στη ματαίωση ίδρυσης οργάνωσης Οχράνας απο το Σλαβομακεδονικό στοιχείο.
Οργανώνεται στο ΕΑΜ νέων και απο τον Κώστα Μωυσιάδη οργανώνεται στην ΟΚΝΕ όπου αναλαμβάνει υπεύθυνο καθοδηγητικό ρόλο στην οργάνωση νεολαίας.
Στο χωριό Καλόχι ήδη έχει συγκροτηθεί η πρώτη ένοπλη αντάρτικη ομάδα. Μετά τη μάχη του Σνιχόβου το Καλόχι αποτελεί σταυροδρόμι διέλευσης ενόπλων αντάρτικων ομάδων.
Ο Βασίλης αναλαμβάνει υπεύθυνο καθοδηγητικό ρόλο στην οργάνωση της ΕΠΟΝ. Μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών τον Ιούλιο του 1944 με προτροπή του γραμματέα της περιφερειακής επιτροπής της ΕΠΟΝ οι ΕΠΟΝΙΤΕΣ των Γρεβενών εντάσσονται στον μόνιμο ΕΛΑΣ, ο Βασίλης αναλαμβάνει υπεύθυνο ρόλο τροφοδοσίας των ανταρτών, πέρα όμως απο αυτή του την αποστολή πήρε μέρος και σε αρκετές μάχες.
Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας διώκεται ανηλεώς, καταφεύγει στις ομάδες καταδιωκόμενων δημοκρατικών πολιτών. Το 1947 συλλαμβάνεται στην Αιανή Κοζάνης, παραπέμπεται στο στρατοδικείο Κοζάνης και δικάζεται σε 9 χρόνια. Στις 23 Οκτωβρίου του 1949 ξαναδικάζεται απο το ίδιο στρατοδικείο σε θάνατο. Η ποινή αυτή μετατρέπεται σε ισόβια απο το αναθεωρητικό δικαστήριο και παρέμεινε στις φυλακές μέχρι το Γενάρη του 1956.
Μετά την αποφυλάκισή του εντάσσεται στην ΕΔΑ και εργάζεται στην οργάνωση Αγίου Αρτεμίου.
Το 1964 με τη διαμάχη στις γραμμές της ΕΔΑ σε Χρουτσοφικούς και Μαοϊκούς εγκαταλείπει την οργάνωση και φεύγει για τη γενέτειρά του.
Ασχολείται πλέον με τον αγροτικό συνδικαλισμό πρωτοστατώντας σε όλους τους αγώνες του αγροτικού κινήματος. Την περίοδο της Χούντας τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό. Του στήνουν μια δολοφονική απόπειρα αλλά οι εκτελεστές αρνούνται να την πραγματοποιήσουν τελικά.
Μετά τη μεταπολίτευση ο Βασίλης με την ίδια θέρμη εξακολουθεί να αγωνίζεται μέσα απο τις αγροτικές και συνεταιριστικές οργανώσεις.
Μέχρι και την ημέρα του θανάτου του (Κυριακή 25/11/12) ήτανε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής.

Η φωτογραφία του Βασίλη Παπανίκου με την αντισφυξιογόνο μάσκα στο πρόσωπο κατά την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του... 2011, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών φωτο ειδησεογραφικών πρακτορείων και αποτύπωσε δραματικά την βίαιη καταστολή που επιχειρήθηκε εναντίον των διαδηλωτών, αλλά κυρίως, την αγωνιστικότητα και την αγωνία για ένα καλύτερο αύριο.
 http://greveniotis.gr

ότι και να κάνουν, Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Gasa
Παλαιστίνιες μαθήτριες κρατώντας ομπρέλες περνάνε μέσα από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί της προηγούμενης εβδομάδας. Καταπληκτική φωτογραφία του Μπερνάρντ Αρμανγκέ του Associated Press  

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΓΥΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ για τις συγχωνεύσεις τμημάτων του σχολείου.

Σήμερα 23 Νοέμβρη 2012 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου γυμνάσιου Νίκαιας έδωσαν εξετάσεις
θέμα 1ον  :  Δεν σκύβω το κεφάλι .
θέμα 2ον  :  Αγωνίζομαι
θέμα 3ον  :  Διεκδικώ

η φωτογραφία από την διαμαρτυρία στην αυλή του Σχολείου
και λίγο αργότερα μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους Γονείς διαμαρτυρία στο γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά .

 

Νέο αγωνιστικό ραντεβού  την Τρίτη στις 27/11 στις 12.00 στην πλατεία Κοραή του Πειραιά για να πορευτούμε διαδηλώνοντας πρός τους υπεύθυνους .


Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Νίκαιας-Ρέντη για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Για άλλη μια φορά βρίσκεται η Εκπαιδευτική κοινότητα αντιμέτωπη με τις εφαρμογές των μνημονιακών μέτρων στα Σχολεία.
Τώρα με καταργήσεις συμπτύξεις τμημάτων, μετά τις συγχωνεύσεις των Σχολείων μετά τις περικοπές κατά 60% των χρημάτων που πάνε στα Σχολεία, τις περικοπές στους διορισμούς εκπαιδευτικών 
Έρχονται τώρα με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και καταργούνται 100 τμήματα στην περιφέρεια του Πειραιά. Στην Πόλη μας την Νίκαια- Ρέντη καταργούνται συγχωνεύονται τμήματα στο 4ο – 6 - 7ο - 10ο γυμνάσια .
Για άλλη μια φορά οι Μαθητές τα Παιδιά μας καλούνται να «πληρώσουν τα σπασμένα» στη μέση της σχολικής χρονιάς .
Μας ήταν γνωστό ότι σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι « εάν δεν θέλετε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις να βρούμε τα ισοδύναμα από την υγεία την παιδεία και την πρόνοια»
Τώρα λοιπόν με την ψήφιση του 3ου μνημόνιου και συντάξεις και μισθούς κόβουν , και στην ανεργία στέλνουν χιλιάδες και περικοπές κάνουν στην Υγεία και στην Πρόνοια .
Για Εμάς τους Γονείς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη λύση .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ .
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε σε κοινό αγώνα με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ .
Γονείς για άλλη μια φορά καλούμαστε να μπούμε μπροστά και να αγωνιστούμε για να σταματήσουν να καταστρέφουν την Ζωή των Παιδιών μας και την Δική μας .
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 12.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ) ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.


Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

στέλνουν μπράβους της νύχτας για να κόβουν το ρεύμα


Άγριος ξυλοδαρμός Χαϊδαριώτη από εργολάβο της ΔΕΗ. "Στέλνουν μπράβους για να μάς κόψουν το ρεύμα", λένε οι παθόντες

 http://xaidarisimera.blogspot.gr/

Επεισόδια μεγάλης έκτασης, συμπλοκές, ξυλοδαρμός ηλικιωμένου και προπηλακισμός καταστηματαρχών! Αυτός είναι ο απολογισμός της απόπειρας εργολάβου της ΔΕΗ να κόψει σήμερα το ρεύμα από καταστήματα της οδού Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου.


Ματωμένο το πρόσωπο του κ. Ιγνάτιου Καζάζη
από τα χτυπήματα του εργολάβου που πήγε στο κατάστημά του
για να κόψει το ρεύμα.
Όλα ξεκίνησαν όταν σήμερα το πρωί εμφανίστηκε στη γειτονιά υπάλληλος εργολάβου τής ΔΕΗ, με εντολή να κόψει το ρεύμα από 4 καταστήματα που είχαν απλήρωτους λογαριασμούς. Στο πρώτο που απευθύνθηκε τού είπαν ότι έχουν ήδη εξοφλήσει το χρέος, αλλά αυτός επέμενε με σκαιό ύφος να μπει μέσα για να διακόψει τη σύνδεση. Στις αντιρρήσεις του πολίτη αντέδρασε πολύ επιθετικά και, όπως λένε οι παριστάμενοι στο περιστατικό, τον κλώτσησε! Ο καταστηματάρχης κλειδώθηκε στο μαγαζί του, ενώ ο "άγριος εντολοδόχος της ΔΕΗ" απ' έξω τον έβριζε επί 2Ο λεπτά και τον απειλούσε ότι θα τον κάνει ρεζίλι σε όλους. 


Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κατάστημα υαλοπινάκων του κ. Ιγνάτιου Καζάζη. Εκεί τού εξήγησαν ότι την εκκρεμότητα με τη ΔΕΗ έχει η 95χρονη ιδιοκτήτρια του ακινήτου που μένει στην επαρχία και ότι οι ίδιοι ανέλαβαν να προχωρήσουν κάποια γραφειοκρατικά θέματα που εκκρεμούσαν και πράγματι ετοίμασαν τα χαρτιά που απαιτούνται για την εξόφληση του χαρατσιού, παρόλο που δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι. Παρόλο που τού έδειξαν όλα τα έγγραφα, ο "άγριος εντολοδόχος" επέμεινε να κόψει το ρεύμα και τελικά ήρθε στα χέρια με τον ηλικιωμένο Ιγνάτιο Καζάζη, τον οποίο γρονθοκόπησε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ο παθών διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

"Προσπαθήσαμε να τού εξηγήσουμε πώς έχει η κατάσταση με το μαγαζί μας, αλλά δεν ήθελε να ακούσει τίποτε. Είχε από την αρχή προκλητικό ύφος και θέλησε με τραμπουκισμό να επιβάλει το νόμο του", μάς λέει ο γιος του θύματος Χρήστος Καζάζης και συνεχίζει. "Μάς έλεγε ότι είναι άνθρωπος της νύχτας και ότι δεν κολώνει! Τελικά χτύπησε τον πατέρα μου στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Δεν έχω ούτε το κατοστάρικο για τη μήνυση, το χαράτσι του ιδιοκτήτη να πληρώσω;"

Νίκος Κούρκουλος
Ο κ. Νίκος Κούρκουλος, που βρέθηκε μπροστά στην επίθεση, δήλωσε: "Φαίνεται ότι βρήκαν τη λύση: στέλνουν μπράβους στα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας, για να κόψουν το ρεύμα. Ο συγκεκριμένος είχε επιδεικτικά τραμπούκικο ύφος. Έλεγε: "εγώ θα κόψω το ρεύμα και εσείς κόψτε το λαιμό σας". Όλη η γειτονιά βγήκε εκτός εαυτού με τη στάση του. Είναι άραγε επίσημη τακτική της ΔΕΗ αυτά που έγιναν εδώ;"   

Ο ξυλοδαρμός του καταστηματάρχη προκάλεσε την αντίδραση της γειτονιάς, που έτρεξε να γλιτώσει τον κ. Καζάζη. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 άτομα και μερικοί συνεπλάκησαν με τον "άγριο εντολοδόχο της ΔΕΗ" και από το κυνηγητό προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα! Στη σημείο της συμπλοκής ήρθε και η αστυνομία.

Η κ. Ντορότα Κολοκοτρώνη, που παρακολούθησε έντρομη όσα έγιναν, είπε στο Χ.Σ. "Ας πάνε να τα πάρουνε από τους μεγάλους, που ξεπούλησαν την Ελλάδα. Εμάς μάς έχουνε ξεζουμίσει! Θα μάς δέρνουν κιόλας από πάνω; Ούτε το ψωμί τους δε βγάζουν τα μαγαζιά. Ευτυχώς το Χαϊδάρι είναι ένα μικρό χωριό, αγαπάει ο ένας τον άλλο και έτρεξαν οι άνθρωποι να βοηθήσουν".

Η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου, όπου ο "άγριος εντολοδόχος της ΔΕΗ" κατάφερε να κόψει το ρεύμα δεν έδειξε να πτοείται: "Αν θέλουν να το κόψουν, ας το κόψουν. Δεν θα πεθάνουμε χωρίς ρεύμα. Θα βρούμε λύσεις..."

Οι καιροί είναι άγριοι. Η κοινωνία οδηγήθηκε σε βίαιους δρόμους. Πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι έστω και με μεθόδους σαν τις παραπάνω θα συγκεντρώνουν χρήματα για να γεμίζουν το αχόρταγο στομάχι του χρέους; Ως πότε;

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τα κέρδη τους πάνω απο της Ζωές μας


από το blog Νεαπολίστας πληροφορηθήκαμε για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Ανω Νεάπολης .


ΚΕΡΑΙΑ COSMOTE ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περιοχή μας και συγκεκριμένα επί των οδών  ΝΕΑΡΧΟΥ 9 & ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ 156 εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE ) έχει καταθέσει φάκελο στην πολεοδομία του δήμου ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ για την νομιμότητα του κτηρίου, προκείμενου η εταιρεία να εγκαταστήσει την κεραία με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.
Γνωρίζοντας όλοι ότι η περιοχή είναι κατοικημένη και ότι πολύ κοντά βρίσκονται σχολεία (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ,ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ)
Κάτοικοι της ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗΣ,ΕΚΛΗΣΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ πρέπει να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της με κινητοποιήσεις ,συλλογής υπογράφων Και συνάντηση με τον δήμαρχο ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ.
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                      ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ.


Η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι σε μικρή απόσταση απο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία .της περιοχής  :http://www.ploigos.gr



Η Άμεση παρέμβαση των Κατοίκων καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας των Σχολείων που είναι σε μικρή απόσταση είναι αυτή που θα "βάλει τα πράγματα στην θέση τους "
Η κατάσταση με τις κεραίες έχει πάρει πάλι μεγάλες διαστάσεις , η εταιρείες εκμεταλλεύονται την ανάγκη πλέον όλων και περισσοτέρων συμπολιτών μας για χρήματα η για άλλες αποδοχές και βάζουν πλέον χωρίς κανένα ελεγχο  παντού τέτοιες κεραίες .
Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα γραφειοκρατικά, ενώ το θέμα των κεραιών είναι θέμα ποιότητας Ζωής και Υγείας πρώτα απο όλα κια μετά θέμα νομιμότητας  .
Τα κέρδη των εταιρειών δεν μπορεί να είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ .
Οσο και να προσπαθούν τα κέρδη τους να τα περιτυλίξουν με τον μανδύα της νομιμότητας .

  

Θέλω να γίνω γιατρος ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.

 (κείμενο που διαβάστηκε στις 14/11 στην ορκομωσία της ιατρικής σχολής στο Ηράκλειο, απο φοιτητές που ορκίστηκαν εκείνη την μέρα)

 Απο σήμερα θεωρούμαστε γιατροί, σε μια χώρα που δεν αναγνωρίζει πλέον το δικαίωμα στην περίθαλψη, που κλεινει τα νοσοκομεία της, που δεν πληρωνει τους γιατρους της, που πειναει. Που διωχνει στο εξωτερικο τη νεολαια της, ιδιως την σπουδασμένη νεολαία της.
Λέγαμε «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω γιατρός». Δεν ξέραμε οτι θα ηταν αναγκη να το προσδιορισουμε ακομα περισσοτερο.
 Θέλω να γίνω ΓΙΑΤΡΟΣ. Θέλω να γίνω γιατρος ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.
 Θέλω να δουλεψω σε δημόσιο νοσοκομειο, θελω να μπορω να ειμαι δίπλα σε οποιον με εχει αναγκη, θελω οι ασθενεις μου να μπορουν να φανε και να βρισκουν τα φαρμακά τους. Σ’αυτα τα θελω, εχουμε πολλα να συμβάλλουμε,και οφειλουμε να παλέψουμε.
Πολλες φορες μέσα στην σχολή μας προτάθηκε να φύγουμε στο εξωτερικό. Μας παρουσιαστηκε ως η μονη λύση. 
«Θα είναι καλύτερα, πιο εκπαιδευτικά, πιο καλοπληρωμένα». Διαφωνούμε.
 Δεν γίναμε γιατροί για να κανουμε καριέρα, για να αποκτήσουμε θέσεις περιοπής, για να κολυμπήσουμε στο χρήμα εις βάρος ασθενών. 
Ακόμα περισσοτερο, δεν γίναμε γιατροί για να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην δυστυχία που απλώνεται πλεον φανερά γύρω μας. 
Θα μείνουμε εδω να το παλέψουμε, απαιτείται αγώνας για να ορθοποδήσει μια χώρα που την έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού, απο αυτο τον αγώνα εμείς δεν θα λείψουμε. 


ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΙΔΑΧ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται «Διαθεσιμότητα – ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων.
Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα «δήθεν» επιτελικό κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών Δ.Ε. σήμερα και όλων των υπολοίπων αύριο.
Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων. Και αν το επιτρέψουμε δεν θα είναι οι μοναδικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και νέο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων. Γνωρίζουμε πως το δεύτερο κύμα απολύσεων θα φέρει υποχρεωτικά και τρίτο κύμα.
Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και κατάρρευση των υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Οι υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κλπ, είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.
Με τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων μας, καλούμε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να αρνηθούν κατ’ αρχήν να δώσουν στοιχεία και με κάθε τρόπο να διευκολύνουν τέτοιες πολιτικές. Οφείλουν να σταθούν απέναντι. Είναι η ώρα να αναμετρηθούν αποφασιστικά με τη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας.
Στόχος μας είναι να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν και να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.
Οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία είναι οι φορείς της συλλογικής αντίδρασης απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και θα υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.
Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για να παρθεί ομόφωνη απόφαση που να εναντιώνεται στις κυβερνητικές προσταγές και να δηλώνει απόλυτη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Λογότυπο. Καλούμε όλους τους γονείς παιδιών που φοιτούν στην Ε.Α.Ε εντός και εκτός Αθήνας, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο des_ath@yahoo.gr προκειμένου σχολεία που δεν ανήκουν στο Δίκτυο Ειδικών Σχολείων (Δ.Ε.Σ.) να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθειά μας για προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή.
Ειδικά για γονείς εκτός Αθήνας, η επικοινωνία σας μαζί μας είναι πολύ σημαντική καθώς θέλουμε το Δ.Ε.Σ. να αναπτυχθεί πανελλαδικά και να ενσωματώσει κάθε ΣΜΕΑΕ στη χώρα μας.
Στις δύσκολες ώρες που περνούν οι οικογένειές μας και η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, το να αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τα όσα αυτονόητα στερούμαστε, είναι το μόνο που πρέπει να μας ενώνει.
Σας περιμένουμε για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτό που μας ανήκει! Ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τα παιδιά μας!






Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

απο την Κοκκινια στην Αρτα στην Πρέβεζα και σε όλη την Ελλάδα

Εκδήλωση-συζήτηση του Σωματείου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων στην Άρτα



   Το Σωματείο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων (δηλαδή όλοι μας!) μαζί με την Πρωτοβουλία Πολιτών διοργανώσε εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. και στην αίθουσα του Συλλόγου "Μακρυγιάννης".

   Είναι μια πρωτοβουλία για να διερευνηθούν οι δυνατότητες να αναπτυχθούν και στην Άρτα δομές αλληλεγγύης, όπως έχει συμβεί με επιτυχία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια αποτελεσματικής, συλλογικής και ενωτικής αντιμετώπισης της κρίσης.

απο την εκδήλωση συζήτηση συμμετείχαν απο το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας η Πόπη Μιχελάκου και απο το Σχολείο Αλληλεγγύης Νίκαιας η Ελένη Παπαδοπούλου .

Κοινωνική Αλληλεγγύη: η δική μας απάντηση    
   Η δημιουργία και στήριξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομίας αποτελεί μείζονος σημασίας παρέμβαση απέναντι στην κρίση. Η αλληλεγγύη, για εμάς, αφενός καλύπτει άμεσες ανάγκες, υποδεικνύοντας δραστικά στην πολιτεία τις ελλείψεις της.
      ● Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στον πόλεμο που ζούμε –γιατί περί πολέμου πρόκειται─ αντιπαρατάσσουμε τη μεγαλύτερη αντίσταση, την αντίσταση της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη για μας ταυτίζεται με την αντίσταση του λαού ώστε να βρει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του.
      ● Η λαϊκή αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στον κατακερματισμό, τον κανιβαλισμό, τον εφησυχασμό, τη μοναξιά και την απόγνωση. Παράλληλα είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης στην ανάπτυξη αντικοινωνικών φαινομένων, όπως η ανάπτυξη ρατσιστικών, φασιστικών και εθνικιστικών τάσεων.
      ● Αφετηρία μας είναι η αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων ξεπερνώντας την παγίδα της φιλανθρωπίας.
      ● Δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το υπό διάλυση κοινωνικό κράτος, αλλά να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την ενεργοποίηση και την αυτενέργεια, τη διεκδίκηση των κοινωνικών παροχών σε όλους.
      ● Δεν προτείνουμε κάτι νέο – σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσονται δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλέγγυας οικονομίας. Συμπολίτες μας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και επινοούν συλλογικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης.
   Η κρίση γίνεται αδυσώπητη για ένα τεράστιο ποσοστό των οικογενειών και της αρτινής κοινωνίας, για τη συντριπτική πλειοψηφία εμάς των ίδιων. Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε σε εκδήλωση - συζήτηση, ώστε να ενημερωθούμε για δράσεις, που έχουν ξεκινήσει σε πολλές περιοχές της χώρας, να ανταλλάξουμε προβληματισμούς και απόψεις, να διερευνήσουμε τις δικές μας δυνατότητες και να παρέμβουμε συλλογικά και ενωτικά.
 Στην εκδήλωση συζήτηση παρουσιάστηκαν οι δομές αλληλεγγύης που εχουν ξεκινήσει και λειτουργούν 
Το κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας απο την Πόπη Μιχελάκου  και 
Το Σχολείο Αλληλεγγύης Νίκαιας Ρέντη απο την Ελένη Παπαδοπούλου   


Το κτίριο που στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» χτίστηκε το 1850 από τον Παναγιώτη Τζανέτο, μέτοικο από τη Μάνη, που ήταν τυρέμπορος στο επάγγελμα. Το έκτισε ο ίδιος στο χώρο αυτό που ήταν τότε η αριστοκρατική γειτονιά του Αγίου Κοσμά. Στη γειτονιά αυτή ήταν τότε όλα τα προξενεία και οι προύχοντες της πόλης.Είναι δείγμα κλασσικής αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής. Αποτελούνταν από το ισόγειο, το υπόγειο και τον πρώτο όροφο. Στο ισόγειο και στο πίσω μέρος ήταν το πλυσταριό και πάνω ακριβώς το μαγειρείο. Από το διάδρομο του ισογείου περνούσαν τα άλογα για τους στάβλους που ήταν στην πίσω αυλή.
 Εκεί υπήρχε μια συκιά στην οποία λέγεται πως κρεμάστηκε μια υπηρέτρια του σπιτιού. Το μπροστά ισόγειο που βλέπει στο δρόμο ήταν τα δωμάτια του σπιτιού και στη μέση ήταν το χειμωνιάτικο δωμάτιο με το τζάκι αλλά χωρίς παράθυρα. Στον πάνω όροφο το κτίριο είχε τρεις χώρους. Το καλό σαλόνι (η μεγάλη σάλα) και η τραπεζαρία όπου δέχονταν τους επισκέπτες, και προς το δρόμο η επίσημη σάλα. Στο υπόγειο ήταν το κελάρι.
Σ’ αυτό το κτίριο παραδόθηκε η πόλη από τους Τούρκους και τον Τούρκο Πασά στον Ελληνικό Στρατό με την απελευθέρωσή της το 1881. Στη συνέχεια οι κληρονόμοι του το άφησαν στο Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς. Λειτούργησε κατ’ αρχή ως γραφεία Πρόνοιας, μετά ως Παιδικός Σταθμός και στη συνέχεια παραχωρήθηκε τα τελευταία 32 χρόνια στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» 
προκειμένου να στεγαστεί και να αναπτύξει τις δραστηριότητές του. Ανακαινίστηκε από τη Δημοτική Αρχή και αποτελεί κόσμημα στο κέντρο της πόλης μας.