Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

54 aniversario de la Revolución! Κουβανική Επανάσταση....



«Όσο για μένα, ξέρω πως η φυλακή θα 'ναι σκληρή όσο δεν ήτανε ποτέ για κανένα, πως θα βρω μπροστά μου απειλές, παγίδες και άτιμες βιαιότητες. Μα, δεν τις φοβούμαι, όπως δεν τρέμω τη μανία του άθλιου τυράννου που πήρε τη ζωή εβδομήντα αδελφών μου. Καταδικάστε με, δεν πειράζει, η Ιστορία θα με δικαιώσει».
Με τούτα τα λόγια έκλεισε την ιστορική του απολογία, στις 6 του Οκτώβρη του 1953, στο δικαστήριο του Σαντιάγκο της Κούβας, ο Φιντέλ Κάστρο, κατηγορούμενος για την επίθεση στη Μονκάδα, στις 26 του Ιούλη του ίδιου έτους, που σκοπό είχε να ξεσηκώσει το λαό του νησιού εναντίον της δικτατορίας του Μπατίστα. Κι όμως, τότε, κανείς δεν πίστευε πως η δικαίωση βρισκόταν πολύ κοντά. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15 χρόνια φυλάκιση στο σωφρονιστήριο του Λος Πίνος, που σήμερα ονομάζεται Ισλα δε Χουβεντούδα.
Το 1955, στις 15 του Μάη, ο Κάστρο αποφυλακίστηκε και στις αρχές Ιούλη αναχώρησε για το Μεξικό, όπου οργάνωσε και εκπαίδευσε στρατιωτικά μια ομάδα επαναστατών, από τις τάξεις της οποίας βγήκαν όλοι οι μεγάλοι ηγέτες της Κουβανέζικης Επανάστασης, όπως ο Καμίλο Σιενφουέγκος, ο Χουάν Αλμέιδα και, φυσικά, o Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ουσιαστικά όμως, η 26η του Ιούλη σηματοδοτεί την απαρχή της μεγάλης λαϊκής εξέγερσης κατά του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα, που κατέληξε στη Νίκη της Επανάστασης, την 1η του Γενάρη του 1959.
Εισβολείς στον κόλπο των Χοίρων, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι από κουβανικά στρατεύματα. Από τους 1.197 αιχμάλωτους εισβολείς, οι 100 ήταν ιδιοκτήτες φυτειών, οι 67 εκμισθωτές διαμερισμάτων, οι 24 ιδιοκτήτες μεγάλων περιουσιών, οι 112 μεγάλοι επιχειρηματίες, οι 194 πρώην στρατιώτες του Μπατίστα, οι 179 «αργόσχολοι πλούσιοι», οι 35 μεγιστάνες της βιομηχανίας κ.ο.κ.
Η Ιστορία, πράγματι, δικαίωσε τον Φιντέλ Κάστρο. Οταν ο λαϊκός επαναστατικός στρατός της Κούβας έμπαινε στην πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα την 1η Γενάρη του 1959. Οταν την ίδια μέρα δόθηκε η αποφασιστική μάχη στη Σάντα Κλάρα με νίκη των επαναστατών. Την προηγούμενη, 31 Δεκέμβρη 1958, ο δικτάτορας Μπατίστα είχε εγκαταλείψει τη χώρα, φεύγοντας κρυφά για τον Αγιο Δομίνικο.
Ετσι, οι αντάρτες με τον Τσε μπήκαν θριαμβευτικά στην Αβάνα την 1η Γενάρη του 1959. Στις 8 Γενάρη 1959, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Αβάνα και αναλαμβάνει πρωθυπουργός της πρώτης επαναστατικής κυβέρνησης. Ετσι άρχισε η νικηφόρα προς το σοσιαλισμό πορεία, αφού ξανοιγόταν η δυνατότητα στο λαό να οργανώσει τη δική του «έφοδο στον ουρανό». «Μέσα στη μύτη» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Στα 90 μόλις μίλια απόσταση από το Μαϊάμι των ΗΠΑ. Μα, από δω αρχίζουν και τα δύσκολα.




«Κανένας παράδεισος δεν κερδίζεται με έφοδο, γιατί δεν υπάρχει παράδεισος.
Για να έχεις παράδεισο, πρέπει πρώτα να τον χτίσεις.
Ο ιμπεριαλισμός δεν μας άφησε κανέναν παράδεισο.
Μας άφησε κόλαση: Κόλαση φτώχειας, αμάθειας, ένδειας και δυστυχίας.
Την κόλαση της υπανάπτυξης»
(Φιντέλ Κάστρο, 24/11/1971)

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Την Κυριακή 30/12 δεν ψωνίζουμε



Ανακοίνωση 50 σωματείων για απεργία στις 30/12

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι.
Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το συμφέρον τους. Ακούστε και τη δική μας φωνή. Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν!
Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές “δεν αδειάζουν” άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες! Είναι προκλητικοί όσοι βγαίνουν από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και όσοι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες:
Για την δήθεν “τόνωση” της αγοράς με την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Για τη μείωση της ανεργίας. Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:
Την ”τόνωση” των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών. Την γιγάντωση της ανεργίας, την νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους. Μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς “γιορτές και σχόλες”. Για αυτούς τους λόγους αξιοποιούν και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.
Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί!
Ό,τι άρχισε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε σαν τη φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
Είναι μέτρο που προστίθεται στην άγρια φοροληστεία, τα χαράτσια τα τιμολόγια, τους λογαριασμούς, τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, τις απολύσεις, τα απλήρωτα μεροκάματα.
Χιλιάδες δουλεύουμε χωρίς αμοιβή, είμαστε άνεργοι χωρίς στήριξη και χωρίς τσίπα βγαίνουν και μας ονομάζουν “τζίτζικες” όπως έκανε ο Στουρνάρας πριν λίγες μέρες. “Ζούσαμε σαν τζίτζικες” λένε για εμάς αυτοί που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, οι κηφήνες!
Μια Κυριακή είχε μείνει στις εργατικές οικογένειες, σε όσους έχουν ακόμα δουλειά, για να βρίσκονται σαν οικογένεια και αυτή θέλουν να την φάνε!

Την Κυριακή 30 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά Απεργούμε! Αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο εμάς. Μας αφορά όλους. Φίλοι καταναλωτές βοηθήστε τον αγώνα μας είναι και δικός σας αγώνας.

Δείτε τα Σωματεία Εργαζομενων που υπογράφουν 

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Να είναι η τελευταίες "στενάχωρες Γιορτές"


Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει
όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,
έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

Μανώλης Αναγνωστάκης .

 Μπορούμε παρά τις δυσκολίες παρά τις διαφορές να τα καταφέρουμε . Η ευχή να είναι οι τελευταίες στενάχωρες γιορτές , και ο ερχομός τους "νέου έτους " μας βάζει σε νέα καθήκοντα σε νέους αγώνες . 
Να οργανώσουμε την δική μας δουλειά , την  Αντίσταση  , την Αλληλεγγύη , και τον Αγώνα που πρέπει να δώσουμε για να γίνει η Ευχή Πραγματικότητα .
Κώστας Παπαδόπουλος.
   

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

....................... Κοκκινιά. Πόλη ανταρτομάννα, με ανεπτυγμένο από παλιότερα προοδευτικό κίνημα, με μαζικές οργανώσεις του ΕΑΜ, με δικό της σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Μια από τις πόλεις δηλαδή, με το πιο οργανωμένο αντιστασιακό κίνημα, όχι μόνο στην Αθήνα και στον Πειραιά, αλλά και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Εάν κατάφερναν να γονατίσουν την αδούλωτη πόλη και το λαό της Κοκκινιάς, τότε, θεωρούσαν οι κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, ότι πράγματι θα κατάφερναν ένα δυνατό χτύπημα στον ΕΛΑΣ και στο ΕΑΜ. Η είδηση θα κυκλοφορούσε γρήγορα σ’ όλο τον Πειραιά και την Αθήνα, ακόμα και στα βουνά της Ελλάδας, και έτσι θα κάμπτονταν το ηθικό του ελληνικού λαού και των μαχητών του λαϊκού απελευθερωτικού στρατού. Ο ηρωισμός όμως του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ και του Κοκκινιώτικου λαού, η αντίστασή τους και οι απώλειες που προκάλεσαν στους Ναζί, στους ταγματασφαλίτες και στους χωροφύλακες, έφερε το αντίθετο από το προσδοκώμενο γι αυτούς αποτέλεσμα. Ανέβασε το ηθικό του λαού στα ύψη...... http://opateras.blogspot.gr απο το χρονικό για την Μάχη της Κοκκινιάς .


 Η Ιστορία επαναλαμβάνετε , για άλλη μια φορά η Κοκκινιά στο στόχαστρο τους , Η Πόλη που αντιστέκεται πρέπει να πέσει , το έχουν βάλει στοίχημα οι κατσαπλιάδες αλλά το κακό γι αυτούς είναι ότι το έχουμε βάλει και εμείς . 

Την Κυριακή 16 Δεκεβρη κάνουμε το χρέος που έχουμε αναλάβει απέναντι στους  Αγωνιστές Πατριώτες Αντιφασίστες Κομμουνιστές Κοκκινιώτες που έδωσαν την Ζωή τους για να είναι η Κοκκινιά 
...στο Εθνικό Πάνθεον δίπλα στο Κούγκι και στ' Αρκάδι. Δίπλα στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο.


ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

αλήθειες και ψέμματα για τον Δεκέβρη του 2008

Ο εξεγερμένος υποδιοικητής Μάρκος απευθύνει χαιρετισμό στα ελληνικά στις εξεγερμένες και τους εξεγερμένους του Δεκέμβρη.

MP3 audio: listen
Στο πλαίσιο του 1ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ της Αξιοπρεπούς Οργής, που λαμβάνει χώρα στο Μεξικό, ο εξεγερμένος υποδιοικητής Μάρκος ξεκινάει την παρέμβασή του, με τίτλο "Πρώτος άνεμος. Μια οργισμένη αξιοπρεπής νεολαία", με ένα χαιρετισμό στα ελληνικά:
"Συντρόφισσα, σύντροφε. Εξεγερμένη Ελλάδα. Εμείς, οι πιο μικροί, από αυτή τη γωνιά του κόσμου, σε χαιρετάμε.
Δέξου το σεβασμό μας και το θαυμασμό μας γι' αυτό που σκέφτεσαι και κάνεις. Από μακριά μαθαίνουμε από σένα. Ευχαριστούμε".

Από μακρυά ο Κομαντάντε Μάρκος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης τις μέρες του Δεκέβρη το 2008.



Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω γράψει κάτι για την δολοφονία του Αλέξη τον Δεκέμβρη του 2008 , αν και είναι μια "στιγμή" στην ζωή μου που με σημάδεψε .
Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τις μέρες όπου χιλιάδες μαθητές , νεαροί , εργαζόμενοι από όλους τους χώρους βγήκαν στους   δρόμους .
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους μαθητές να πολιορκούν στην κυριολεξία τα αστυνομικά τμήματα και τα "όργανα της τάξης " κλεισμένα και φοβισμένα πίσω από τις πόρτες να κοιτάνε τις πρώτες μέρες αμήχανα.
Εικόνες όπως εκείνη στον Κορυδαλλό όπου μαθητές από τα λύκεια της Νίκαιας και του Κορυδαλλού έδιναν μάχη με διμοιρίες των ΜΑΤ , και τους γονείς τους αλλά και τους γειτόνους να τα υπςρασπίζονται μπαίνοντας μπροστά από τα ΜΑΤ και λέγοντας << να φύγετε , δεν έχετε καμιά δουλειά εδώ , >> τον πιτσιρικά που είχε συλληφθεί από έναν ματατζή και την απελευθέρωση του από τους πολίτες . Την Έφη να φωνάζει << σταματήστε αυτό τον θάνατο στα Παιδιά μας >> φώναζε να σταματήσουν να ρίχνουν χημικά στους μαθητές που διαδήλωναν .
Δεν ήθελα και φέτος να γράψω κάτι γιατί εκτός από αυτές τις θύμησες μου έρχονται στο νου και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών έξω από το μέγαρο Μαξίμου , και οι δηλώσεις περί κουκουλοφόρων και τα γνωστά .
Αλλά !
Διάβασα σήμερα στην ιστοσελίδα του 902 ένα αρθρο : Δεκέμβρης 2008 επίκαιρα συμπεράσματα
Και απόρησα με τα ψέμματα.......
<<Πρώτοι αντέδρασαν στο γεγονός το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, καλώντας, από την πρώτη στιγμή,  σε μαζικό συλλαλητήριο λαού και νεολαίας στην Ομόνοια, τη Δευτέρα, 8 Δεκέμβρη. Ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ομάδες «αντιεξουσιαστών», «αναρχικών» και της λεγόμενης «επαναστατικής αριστεράς», που καλούσαν με χωριστές ανακοινώσεις για την ίδια μέρα στα Προπύλαια.>>

Εγώ την Κυριακή 7 Δεκέμβρη που ήμουνα στην Αθήνα σε συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή η οποία χτυπήθηκε από την αστυνομία βίαια στην Λ. Αλεξάνδρας πριν να φτάσουμε στην ΓΑΔΑ ! αυτή την συγκέντρωση δεν την είδαν οι του ΚΚΕ που έβγαλαν τα συμπεράσματα;
Δεν θα μιλήσω για την συγκέντρωση της Δευτέρας 
 η φωτό δίπλα είναι από την Δευτέρα μόλις έχουμε περάσει από την Ομόνοια με τις διπλές αλυσίδες του ΚΚΕ μην τυχόν και περάσει το μίασμα στην συγκέντρωσή τους .

Καλά τα συμπεράσματα και τα μηνύματα  αφορούν εσάς και είναι κυρίως για "εσωτερική κατανάλωση " προφανώς και ο αρθρογράφος να τα είδε όλα αυτά απο το σπίτι του μέσα απο τις σελίδες του τοτε "ριζοσπάστη" ότι έβλεπε έγραφε .
Τα ψέμματα όμως δεν βοηθάνε σύντροφοι .
Δεν γράφω αλλά .
Τα παρακάτω των μηνυμάτων ασχολίαστα , αρκούν τα πρώτα ψέμματα .

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

"3 φέτες ψωμί με ζάχαρι και ένα ποτήρι γάλα"

 << χρειαζόμαστε τρείς φετες ψωμί με ζάχαρι και ένα ποτήρι γάλα για κάθε μαθητή . Μπορείτε να βοηθήσετε μας ρώτησε ο διευθυντής του σχολείου>>

το δημόσιο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά στα Καμίνια είναι το εργαστήριο ειδικής αγωγής που είχαμε επισκεφτεί και το Ιούνιο του 2011 όταν οι Γονείς έκαναν κατάληψη στο κτήριο βάζοντας μια σειρά αιτήματα αναγκαία τότε για την επιβίωση και συνέχιση της λειτουργίας του ΕΡΓΑΣΤΗΡΊΟΥ 

 http://opateras.blogspot.gr/2011/06/blog-post_09.html

Σήμερα Δεκέμβρη του 2012 η πολιτική των συγκυβερνώντων της τρόικας και των μνημονίων χτυπά αλύπητα το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ 
Δεν ξέρω αν βγήκαν στα κανάλια να μιλήσουν για Ανθρώπους με ειδικές ικανότητες πάλι στις 3ης του Δεκέμβρη .
Εγώ ένα πράγμα ξέρω και λέω " ετοιμαστείτε να νιώσετε την ανάσα του εξεγερμένου στο σβέρκο σας γομάρια"

μια δημοσίευση για την ανάγκη συλλογής τροφίμων μας αναστάτωσε και μας έβαλε  άλλες προτεραιότητες για το τώρα .
ΜΑΖΕΎΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ "ΣΒΟΥΡΑ" για τις δομές αλληλεγγύης.

 παρακάτω το δημοσίευμα για το ΕΕΕΕΚ

Επισκεφτήκαμε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Πειραιά (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), ένα δημόσιο σχολείο ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 128 μαθητές. Σε αυτό εκπαιδεύονται έφηβοι 14-22 ετών απόφοιτοι ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου. Η διάρκεια φοίτησης είναι 5-8 χρόνια, ανάλογα με το βαθμό της μαθησιακής ετοιμότητας. Στα εργαστήρια του σχολείου οι μαθητές μαθαίνουν τις τέχνες Ξυλουργικής – Επιπλοποιίας, Υδραυλικής,  Κοπτικής – Ραπτικής, Ανθοκομίας και Κεραμικής.
Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο στις 8:00 και φεύγουν στις 13:20. Πολλά ξυπνούν στις 5 το πρωί για να είναι στο σχολείο στην ώρα τους. Αρκετές οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Μέχρι σήμερα κατάφερναν, με στήριξη από ιδιωτική πρωτοβουλία να εξασφαλίζουν για τους μαθητές ένα γεύμα (δεκατιανό) που περιλάμβανε 3 φέτες ψωμί με ζάχαρη ή μαρμελάδα ή μερέντα + 1 ποτήρι γάλα. 
Δυστυχώς λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών οι ιδιώτες που μέχρι σήμερα στήριζαν αυτά τα παιδιά, δεν είναι πλέον σε θέση να το κάνουν σε μόνιμη βάση και γι΄αυτό και το σχολείο ζήτησε την βοήθειά μας.
Οι ανάγκες που καταγράψαμε:
ΑΜΕΣΕΣ
  • γάλατα εβαπορέ
  • γιαούρτια
  • βούτυρο
  • μαρμελάδα
  • μερέντα
  • ζάχαρη
  • ψωμί 
ΕΠΙΠΛΕΟΝ
  • ένα πλήρες γεύμα για να τρώνε τα παιδιά το μεσημέρι πριν φύγουν
  • χυμούς
  • 130 ποτήρια + 130 πιάτα που να μην σπάνε «τα οποία θα πλένουν οι μαθητές για να μαθαίνουν», όπως μας είπαν οι άνθρωποι του σχολείου
  • χαρτοπετσέτες
  • ένα πλυντήριο ρούχων (κατά προτίμηση επαγγελματικό) για να πλένουν τα ρούχα των παιδιών
  • αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες
  • τετράδια, στυλό
  •  ένα αποκωδικοποιητή τηλεόρασης
  • δύο υπολογιστές
Οι άνθρωποι που εργάζονται στο σχολείο μας συγκίνησαν πραγματικά. Είναι δίπλα στα παιδιά αυτά με όλη τους την ψυχή. Το απόγευμα οργανώνουν εξωσχολικές δραστηριότητες που γίνονται από εθελοντές και τις παρακολουθούν 30 περίπου παιδιά. Αυτές είναι μαγείρεμα, εικαστικά, αθλοπαιδιές, θεατρικό παιχνίδι, κηροπλαστική και τους μαθαίνουν πως μπορούν να μείνουν 2-3 μέρες στο σπίτι μόνοι τους φροντίζοντας τον εαυτό τους.