Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

                              Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά 

                       ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η ιατρική κοινότητα του νοσοκομείου σημαίνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ γιατί εκτιμά πως απειλείται άμεσα η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά ακόμα και η ίδια η ύπαρξή του.
Θυμίζουμε πως είναι το νοσοκομείο που εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο όγκο επειγόντων και τακτικών περιστατικών πανελλαδικά, με τον μεγαλύτερο βαθμό πίεσης, αναφερόμενο σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Διαθέτει πολλά εξειδικευμένα τμήματα και ειδικές μονάδες, καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων, υποειδικοτήτων και εξειδικεύσεων. Αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος γενικής εφημερίας και γενικά της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης στο λεκανοπέδιο, αλλά και ευρύτερα στην Νότια και νησιωτική και Ελλάδα.
Έχει ανασταλεί κάθε διαδικασία εφοδιασμού του νοσοκομείου από 4-2-13, λόγω μη έγκαιρης έγκρισης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου από 2η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας, και λόγω πρόσφατης νομοθεσίας.
Έτσι, όπως είναι αυτονόητο, οδηγείται σε άμεση αναστολή η λειτουργία του νοσοκομείου λόγω οικονομικής ασφυξίας.
Προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα γιατί είχε προηγηθεί έκθεση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), σύμφωνα με την οποία περιέργως (και έστω και αν προφορικά αναγνωρίστηκε ως «λάθος») το νοσοκομείο από πρότυπο τριτοβάθμιο κατατάσσεται στα «δευτεροβάθμια». Επίσης, υπήρξε πρόσφατα έντονη φημολογία περί απομάκρυνσης από το νοσοκομείο νευραλγικών τμημάτων, κρίσιμων για τη λειτουργία του.
Καλούμε όλους τους φορείς χρηστών υπηρεσιών ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του νοσοκομείου, συλλογικότητες, σωματεία, δήμους, βουλευτές και πολιτικά κόμματα σε πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης – συμπαράστασης, στην οποία καλούμε και τα ΜΜΕ.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Πληροφορίες:
Πάνος Παπανικολάου 6974383283
Όλγα Κοσμοπούλου 6934351324
Η δική μου άποψη για το συγκεκριμένο θέμα . Συμμετέχουμε εδώ και χρόνια  σε όλες τις παρόμοιες κινητοποιήσεις , ενημερώσεις και ότι άλλο κάλεσμα έχει γίνει απο την κοινότητα του Νοσοκομείου. Είναι γνωστό και δεν θέλει πολλή προσπάθεια για να το δει κανείς ,ότι το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι σε κατάρρευση , μια πρόσφατη εμπειρία μου λέει ότι "κρατιέται στη ζωή " απο την δουλειά και το φιλότιμο του προσωπικού , το οποίο παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι συγκυβερνώντες να το κλείσουν , όπως μπορούν οι Εργαζόμενοι σε αυτό το κρατάνε "ζωντανό" .
Το ζητούμενο δηλαδή από τέτοιες κινήσεις είναι να γίνει μια πλατιά ενημέρωση και έξω από τα τείχη του νοσοκομείου με κάλεσμα ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν . Αυτό αφορά ΟΛΟΥΣ Εργαζόμενους , ανασφάλιστους , άνεργους , τους πάντες και έτσι πρέπει να κινηθούμε για να έχουμε αποτέλεσμα . 
Να μπει θέμα από τους ίδιους στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της περιοχής , να γίνει πλατιά ενημέρωση στις γειτονιές να οργανωθεί μια μαζική κινητοποίηση με συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής . 
Η Δημόσια Υγεία , η Δημόσια Παιδεία , οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο ,  η Νεολαία η Ζωή μας στο στόχαστρο των μνημονίων και των συγκυβερνώντων . 
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: