Κυριακή 7 Απριλίου 2013

κινητοποίηση για την υπερασπιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας νοσεί



Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 11 το πρωί η συντονιστική επιτροπή των Γιατρών του Κρατικού νοσοκομείου της Νίκαιας μας καλεί στην είσοδο του νοσοκομείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία .
Σας είναι ήδη γνωστό πως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ήδη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ.
Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Ενδεικτικά , μόνο στη νοσηλευτική υπηρεσία , υπάρχουν περίπου 250 κενές οργανικές θέσεις σε σύνολο 750 .
Διαρκώς έχουμε αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις , ενώ προσλήψεις δεν γίνονται.
Λειτουργούν μόνο 11 από τις 18 κλίνες ΜΕΘ – ΜΑΦ και μόνο 6 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες .
Στις κλινικές και στα ιατρεία , η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα .
Παρομοίως απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν και όσον αφορά τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου .
Επίσης δραματική είναι η κατάσταση σχετικά με τις υποδομές του νοσοκομείου.
Ενδεικτικά αναφέραμε πως εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια τα αναγκαία έργα που υποτίθεται πως θα εντάσσονταν στα προγράμματα ΕΣΠΑ όπως:
- Η προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου.
- Η ανακαίνιση του ισογείου κεντρικού κτιρίου – εργαστηρίων .
- Η ανακαίνιση 1ου και 2 ου ορόφου κεντρικού κτιρίου – κλινικών.
- Η ανακατασκευή χειρουργείου – ειδικών μονάδων.
- Η κατασκευή του νέου κτιρίου ψυχιατρικού τομέα.
Το ηθικό του προσωπικού που στηρίζει με αυτοθυσία την δωρεάν δημόσια περίθαλψη έχει κλονιστεί σοβαρά με τους μισθούς πείνας και τις απλήρωτες εφημερίες και υπρωρίες.
Η απαξίωση και περιφρόνηση από την πολιτεία στους λειτουργούς των νοσοκομείων είναι πραγματικά εξοργιστική.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ πολιτικής που ασκεί εναντίον του Ελληνικού λαού η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΕ – ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
Πρόκειται για πολιτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ γενοκτονίας ενάντια στον πληθυσμό της χώρας . Για παράδειγμα σχετικά με το θέμα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχουν προειδοποιήσεις (από έγκυρες διεθνείς, επιστημονικούς οργανισμούς για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που προκύπτει) , οι οποίες ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ από την Τρόικα και τους κυβερνώντες.


Είναι επιτακτική ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ ένα δυναμικό ΜΕΤΩΠΟ για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του νοσοκομείου.


3 σχόλια:

Ενας χρήστης του νοσοκομείου . είπε...

Συμφωνώ απόλυτα , ότι το δημόσιο σύστημα νοσεί όπως λέτε , τι κάνετε όμως ;
Και απευθύνομαι κυρίως στους Γιατρούς , τους αριστερούς γιατρούς , ας πούμετου νοσοκομελιου της Νίκαιας για να το περιορίσουμε . Τι κάνετε αδέλφια;
Πώς πάτε ;
Απο την αίσθηση που έχω , και τα ξέρω απο μέσα καλά , ξέρω ότι παίζεται κυρίως κομματικά παιχνιδάκια. Του τύπου , εμείς είμαστε πιό αριστεροί απο εσάς , κτλ. Αρκεί αυτό για να σώσουμε το νοσοκομείο , αρκεί μια όλγα; , να βουτάει τα χαρτιά του παπάρα και να τους ξεφτιλίζει;
Δεν αρκεί αδέλφια , αν δεν βρούμε την ελάχιστη συνενόηση , αν δεν βάλουμε κάτω τα προβλήματα να τα δούμε ένα , ένα δεν νομίζω ότι θα κάνουμε κάτι . Εκτός αν το θέμα μας δεν είναι να λύσουμε έστω και ένα απο όλα αυτά , αλλά μόνο να τα αναδείξουμε σαν σοβαρά προβλήματα και τίποτε άλλο .
Τότε , πάσο, αν και αυτό παίζει κατά πόσο το έχετε κατορθώσει.

Ανώνυμος είπε...

και κάτι άλλο που ξέχασα, αυτός εδώ που γράφω στο σαιτ του είναι καλό παλληκάρι , αλλά και αυτός κολημένος , μπορεί να βοηθήσει , έχει δυνατότητες αλλά .
Κώστα ξεκόλα δεν φτάνει να γράφεις και να λές ξεκόλα τι δουλειά έχεις εσύ με όλα αυτά που ανακατώνεσαι.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αν δεν βγούμε μπροστά σα λαός να υπερασπίσουμε δυναμικά το αυτονόητο δικαίωμά μας στη δωρεάν περίθαλψη, τότε μας περιμένουν ακόμη πιο σκληρές μέρες...