Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ .

Συμμετέχω στο κίνημα των Γονιών από την πρώτη στιγμή που η Φωτεινή , δεύτερη κόρη μου, πήγε στην 1η τάξη  στο 10ο δημοτικό σχολείο Νίκαιας . Βλέπετε η πρώτη μου Κόρη η Άννα παιδί τότε με αναπηρία δεν είχε το δικαίωμα , έτσι είχαν αποφασίσει οι κυβερνώντες να συμμετέχει της δημόσιας παιδείας , μέχρι και τώρα μετά από 16 χρόνια με διάφορους τρόπους και από πολλές θέσεις έκανα ότι μπορούσα για να πάμε το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και το δημόσιο σχολείο ένα βήμα παραπέρα .
Από την θέση του προέδρου ενός συλλόγου γονέων δημοτικού σχολείου , από την θέση του προέδρου της Ένωσης συλλόγων γονέων Νίκαιας , από την θέση του μέλους του ΔΣ της Ανώτατης συνομοσπονδίας γονέων μαθητών Ελλάδας που είμαι μέχρι και σήμερα προσπάθησα πάντα . Δεν ξέρω αν κατάφερα κάτι πάντως έχω την ικανοποίηση ,και θα το λέω και στα εγγόνια μου ότι δεν κάθισα με σταυρωμένα χέρια , ότι κάτι έσπρωξα και εγώ .
Φέτος πήρα την απόφαση , τελειώνοντας και η μικρή μου κόρη Μαρία το 2014 το λύκειο να μην ξαναασχοληθώ με το κίνημα των γονιών από θέση διοικητική , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καθημερινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου Σχολείου .
Έτσι τώρα με την αποφασισμένη απεργία των εκπαιδευτικών παίρνουμε θέση  , είμαστε μπροστά και δίπλα στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται είμαστε δίπλα στο Δημόσιο σχολείο που συρρικνώνεται .
Απευθυνόμενος στους Γονείς που γνώρισα τοσα χρόνια στα σχολεία της Πόλης μας αλλά και στους νέους Γονείς που είναι και θα έρθουν στα Σχολεία ,
ΑΝΤΙΔΡΆΣΤΕ , ΟΡΓΑΝΩΘΗΤΕ , και πάρτε θέση απέναντι σε όλα αυτά που σας ετοιμάζουν .
Δεν αντιδράσετε όταν έδωσαν στα Παιδιά σας φωτοτυπίες αντί για βιβλία .
Δεν αντιδράσατε όταν σας καλούσαμε να κινητοποιηθούμε για να μην είναι το Παιδί σας χωρίς Δάσκαλο .
 Δεν αντιδράσατε όταν ακόμη και τώρα λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις δεν έχει έρθει το βιβλίο της Φυσικής που θα δώσους εξετάσεις .
Δεν αντιδράσατε όταν είδατε να κρυώνουν τα Παιδιά σας μέσα στη τάξη
όταν είδατε άλλα Παιδιά να πεινάνε
όταν είδατε άλλα Παιδιά να εγκαταλείπουν το Σχολείο
όταν σας λέγαμε να υπογράψετε για την ίδρυση του ειδικού σχολείου στην Νίκαια ρωτάγατε "που θα γίνει;" μην τυχών και γίνει προφανώς στην γειτονιάς !
Τι να πώ άλλο
Ενα θα σας πώ , μην απορήσετε όταν αύριο γυρίσει το Παιδί σας και σας πεί τι "έκανες εσύ όταν μου κατέτρεφαν το μέλλον μου ;"
Δεν ξέρω τι θα του πείτε , δικαιολογίες που έχετε πάντα πολλές , μάλλον θα του πείτε , Εγώ ξέρω πάντως τι θα απαντήσω .
ΑΓΩΝΙΖΟΜΟΥΝΑ .
Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε έναν άλλο αγώνα που θα είναι καθοριστικός για το μέλλον του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος καλούμαστε να πάρουμε θέση ΟΛΟΙ ΜΑΣ
Εμείς πήραμε θέση όπως πάντα . 
 Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών , για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης όπως και για την διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών . 
Δεν είναι η πρώτη φορά που είμαστε μαζί στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το Δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα ,  μαζί με τους Γονείς τα Παιδιά μας , με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να υπερασπιστούμε ότι έχει απομείνει από την λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της συγκυβέρνησης και της τρόικα .
Δημοσιεύουμε ολόκληρη και συμφωνούμε ανεπιφύλακτα την ανακοίνωση κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας , ΑΣΓΜΕ η οποία καλεί στο συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών την Δευτέρα στις 19.00 στο Σύνταγμα



2 σχόλια:

mairy xr. είπε...

isos o kalliteros proedros poy exei perasei apo thn enosi goneon . oxi mono exeis prosferei kosta tha synexiseis na prosfereis den pisteyo oti teleionei tipota

Ανώνυμος είπε...

προχώρα ΠΑΤΕΡΑ