Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ






Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά από την κυβερνητική τρόικα, μόνο με την περίοδο της Χούντας μπορεί να συγκριθεί. Η φίμωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το κλείσιμο των δομών και των υπηρεσιών της  αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία.
Πάνω από 2500 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο .
Η κυβερνητική τρόικα υπακούοντας σαν πιστό σκυλί στις εντολές της τρόικα κάνει την αρχή στις απολύσεις με τους εργαζομένους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση και έπεται συνέχεια .
Έτσι όπως μέσα σε μια στιγμή βρέθηκαν στο δρόμο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έτσι θα βρεθούν αύριο και χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ .
Η ΕΡΤ είναι η αρχή .
Η απάντηση πρέπει να είναι πάνδημη και δυναμική.
Οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, τα κτήρια, το αρχείο και το σύνολο των ενημερωτικών, πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων της ΕΡΤ αποτελούν κοινό κτήμα όλης της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε να φιμωθούν ούτε να παραχωρηθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα, φίλους και διαπλεκόμενους με το σάπιο και καταρρέον πολιτικό σύστημα.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των πολιτών που διεκδικούν ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, πηγή αντικειμενικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης και πολιτισμού.
Καλούμε όλους τους Πολίτες της Νίκαιας και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη σε κοινό αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής τρικοματικής κυβέρνησης και την αποτροπή ολοκληρωτικής καταστροφής της Χώρας μας .
Υπερασπιζόμαστε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΤΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ
Υπερασπιζόμαστε  την  ΖΩΗ  ΜΑΣ .

Καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας , το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσουν αυτές τις αντιδημοκρατικές αντισυνταγματικές πρακτικές .



Δεν υπάρχουν σχόλια: