Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

στο πλευρό του Κώστα Σακκά

Σήμερα 10 Ιούλη  στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ δόθηκε συνέντευξη τύπου της "Δράσης  αλληλεγγύης για τον Κώστα Σακκα" . Συμμετείχαν δεκάδες αλληλέγγυοι πολίτες από όλους τους χώρους Εργαζόμενοι φοιτητές πανεπιστημιακοί γιατροί καλλιτέχνες κ.α.


Απο την ενημέρωση που είχαμε απο τον Γιατρό Καραμπέλη ο Σακκάς βρίσκεται στην τελευταία φάση της απεργίας πείνας. Έχει χάσει 16 κιλά, 20% του σωματικού του βάρους.
Νιώθει έντονους πόνους στην κοιλιά από χτες και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από καρδιακό επεισόδιο, σήψη κ.λπ.
 Αν η απόφαση του Εφετείου αύριο είναι αρνητική, τότε διάφοροι ακαδημαϊκοί, βουλευτές κ.λπ. δήλωσαν πως θα ξεκινήσουν απεργία πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Σακκά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, συνεδρίασαν πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, νομικοί, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, πρώην κρατούμενοι κ.ά. για να εκφράσουν συμπαράσταση και να ενημερώσουν για το πώς θα κινηθούν νομικά. Τη συμμετοχή τους στην απεργία πείνας σε περίπτωση που το εφετείο απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης δήλωσαν η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, η Μάνια Μπαζέφσκι (μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ), ο πρώην κρατούμενος Χρήστος Ρούσος, η Ιωάννα Κοντούλη (Οικολόγοι Πράσινοι)  ο πανεπιστημιακός Νίκος Μπελαβίλας , η Μαρία Σταθάκη από το "λιμάνι της αγωνίας" ο δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας Ρέντη με την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" Κώστας Παπαδόπουλος αλλά και άλλοι πολλοί αλληλέγγυοι πολίτες που θα ανακοινωθούν .

http://mao.gr/apergia-peinas-sakkas/




Πιστεύοντας ότι εκπροσωπώ το πιο μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μου , που αγωνίστηκαν, αγωνίζονται για Δημοκρατία και Ελευθερία και για την ανατροπή αυτής της δολοφονικής πολιτικής , συμμετέχω και Εγώ στην «δράση αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά» .
Για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που πρώτα από όλα δολοφονεί την Δημοκρατία και την Ελευθερία πρέπει να μπούμε μπροστά .
Δεν αρκούν τα λόγια οι ανακοινώσεις , εδώ μιλάμε για την Ζωή ενός νέου Ανθρώπου που διώκετε για της ιδέες του .
Σήμερα είναι ο Σακκάς αύριο θα είναι κάποιος από εμάς .
Αν τυχόν και οι εξελίξεις με την υγεία το Κώστα είναι αρνητικές και εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση δεν ξέρω πώς θα μπορούμε να κυκλοφορούμε πια σε αυτή την Πόλη .
Δεν ξέρω πιο μαξιλάρι θα μας ανεχτεί να κοιμόμαστε ήσυχοι τον ύπνο του δικαίου .
Κώστας Παπαδόπουλος

2 σχόλια:

mao.gr είπε...

Την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη, το Συμβούλιο Εφετών, κάνοντας δεκτό το αίτημά του. Η προσωρινή κράτηση αντικαθίσταται από αυστηρότατους, (ομάδες αλληλεγγύης τους χαρακτήρισαν εκδικητικούς και προσβλητικούς), περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ. Οι περιοριστικοί όροι είναι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση συνάντησης ή επικοινωνίας με συνκατηγορούμενους του, αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι του με τους γονείς του στον Πειραιά και απαγόρευση εξόδου του από τον Νομό Αττικής.

Η εξέλιξη αυτή πρόκειται για μεγάλη νίκη του κύματος αλληλεγγύης που παρά τη σιωπή των επίσημων ΜΜΕ κατάφερε να εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική οργή. Φυσικά, οφείλεται κυρίως στο ψυχικό σθένος του ίδιου του Κώστα Σακκά που έδωσε αυτή τη μάχη με το μόνο όπλο που του έμεινε, το ίδιο του το σώμα.

ΓΙΆΝΝΗΣ Τ. είπε...

η αλληλεγγύη στην πράξη, μια Φωνή, εργαζόμενοι καλλιτέχνες δάσκαλοι όλοι μαζί ενάντια στην επίθεση στην ελευθερία και την Δημοκρατία . Σφίξτε την γροθια και πάμε μπροστά.