Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σάρκα αναπήρων προσφέρει η Κυβέρνηση στην τρόικα

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 718
ΤΟΜΕΑΣ:Γραμματείας                                           Αθήνα, 22/07/2013                              
ΠΛΗΡ.:Βιβή Τσαβαλιά

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
Ανθρώπινη σάρκα αναπήρων προσφέρει στην Τρόικα η Κυβέρνηση
                                                                    
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), με αποτροπιασμό και πραγματική αηδία για τους εμπνευστές και όσους συνήργησαν στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης των τυφλών της χώρας, πληροφορήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, τη νέα απόπειρα της Κυβέρνησης για ανεύρεση αποδιοπομπαίων τράγων για τα δεινά που επιφέρουν στους πολίτες της Χώρας τα απανωτά Μνημόνια που ψηφίζουν «κατά ριπάς» οι μονοκομματικές, τρικομματικές, δικομματικές, κι ότι άλλο τερατούργημα ήθελε προκύψει, Κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να κρύψουν τους πραγματικούς αίτιους για την εξαθλίωση των ασφαλιστικών ταμείων, την κατάρρευση του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, την ισοπέδωση της Παιδείας και τη φτωχοποίηση μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Τους πληροφορούμε ότι οι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα είναι καλά κρυμμένοι και προφυλαγμένοι στη λίστα Λαγκάρντ και σε πολλές άλλες τέτοιες λίστες που επιμελώς προστατεύονται με νύχια και με δόντια.
Το ΙΚΑ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με αριθμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εφόσον δε διευκρινίζει τι είδους άνθρωποι (απόλυτα υγιείς ή με ποσοστό αναπηρίας που πλησιάζει πολύ το όριο που θέτει ο νόμος προκειμένου να αποδώσει σε κάποιον πολίτη τον ορισμό του τυφλού) είναι εκείνοι οι οποίοι δε συμπεριελήφθησαν εκ νέου στη λίστα των επιδοματούχων. Θεωρούν οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης ότι ένας άνθρωπος με οξύτητα όρασης π.χ.  90% σε μια αγροτική ή ναυτική περιοχή της χώρας δεν είναι πρακτικά τυφλός για να ασκήσει το επάγγελμα του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του ναυτικού ή του ψαρά;
Μας πληροφορούν τα Μ.Μ.Ε. ότι ο κύριος Υπουργός Εργασίας είναι σφόδρα οργισμένος με τις νέες λίστες «απατεώνων» που ανακαλύφθηκαν, (τυχαία;) αμέσως μετά την ψήφιση ενός νέου πολυνομοσχεδίου καρμανιόλα. Και εμείς οι τυφλοί της Χώρας οργιζόμαστε κάθε μέρα όταν άνθρωποι που έχουν υποστεί εξόρυξη και στους δύο οφθαλμούς παίρνουν ποσοστό αναπηρίας 81% !!! ή άτομα χωρίς καν αντίληψη φωτός ποσοστά 85%, μόνο και μόνο για να αναγκαστούν να καταθέσουν ένσταση και άλλα 50 ευρώ παράβολο, ως μη όφειλαν, και να αναμένουν επί μήνες στις «λίστες της ντροπής!» με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λήψη των προνοιακών τους επιδομάτων, της αναπηρικής τους σύνταξης και της ασφαλιστικής τους κάλυψης.
Γιατί οι δημοσιογράφοι στην πλειοψηφία τους προτιμούν να προβάλουν μονομερώς τα στοιχεία και τις απόψεις της Κυβέρνησης και ποτέ δεν μπαίνουν στον κόπο να καταγράψουν πλάι σ’ αυτά, στο ίδιο δημοσίευμα, και τις απόψεις, τις απαντήσεις και τις κραυγές διαμαρτυρίας των επίσημων συνδικαλιστικών φορέων των αναπήρων;
Εάν υπάρχουν πολίτες που παράνομα έχουν λάβει προνοιακό επίδομα ή αναπηρική σύνταξη, γεγονός που καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα, αυτό έχει γίνει για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους, δηλαδή για να πουλήσουν την ψήφο τους σε ένα από τα 2 κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, τα οποία από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα εναλλάσσονται στην εξουσία. Ασφαλώς σε τέτοιες έκνομες ενέργειες, εκτός από τα ονόματα των βουλευτών, των νομαρχών και των δημοτικών αρχόντων, εμπλέκονται και επίορκοι γιατροί. Απαιτούμε να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα έστω και ενός από αυτούς και η ποινή που του έχει επιβληθεί. Και επειδή το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι ζητάμε εδώ και τώρα να κατονομαστούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι.  
Άλλωστε και το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναφέροντας τη σχετική είδηση από την Ελλάδα, παρατηρεί ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία, συμβαίνουν και στις «καλύτερες οικογένειες», ακόμα και σε πιο «ευνομούμενες» και κάτω από σιδηρά πειθαρχία χώρες, όπως η Γερμανία, όπου 177.000 ποινικές εκκρεμότητες υπάρχουν για τέτοιου είδους μικροαπάτες απέναντι στο Δημόσιο.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. απαντήσεις σοβαρές και τεκμηριωμένες σε όλα όσα καταμαρτυρούμε εδώ, να πάψουν να χρησιμοποιούν τους τυφλούς ως εξιλαστήρια θύματα για την οικονομική καταστροφή της χώρας, για την οποία μοναδική υπεύθυνη είναι η μνημονιακή πολιτική όλων των Κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα και η αδηφαγία των τοκογλύφων δανειστών μας, η οποία ενισχύεται με κάθε πολυνομοσχέδιο που ψηφίζει μια ισχνή πλειοψηφία βουλευτών που προέρχεται από ένα φανερά άδικο και ληστρικό εκλογικό νόμο, ο οποίος δεν αντανακλά την πραγματική θέληση του ελληνικού λαού.

Με εκτίμηση
Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας


Νικόλαος Γιαλλούρης                                                           Παρασκευή Τσαβαλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: