Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Οι Άθλιοι της Ευρώπης


Οι Άθλιοι (Les Misérables), όχι όμως του μεγάλου Γάλλου μυθιστοριογράφου Βίκτορος Ουγκώ...

Αναγεννησιακή αλληγορία της κρίσης από τον ζωγράφο Andrei Budaev (που σχολιάστηκε στο περιοδικό The Moscow Times) στην οποία απεικονίζεται η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ως ταβερνιάρισσα.
Αριστερά της ο Έλληνας πρωθυπουργός υποκλίνεται (είναι ο μόνος σκυφτός του πίνακα). Μπροστά της, στημένος στον τοίχο και κουρελιασμένος, ο Γάλλος πρωθυπουργός να την κοιτά σχεδόν τρομοκρατημένος και δίπλα του η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, με φορεσιά ζητιάνας, έχει το χέρι της παρατεταμένο προς την Μέρκελ, ενώ η τελευταία, αγνοώντας τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες (Jose Manuel Barroso, Herman Van Rompuy, Mariano Rajoy, Mario Draghi κ.α.), φαίνεται να έχει μάτια μόνο για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος κάθετε πλάι στον Gerard Depardieu, που δήλωσε ότι θα γίνει υπήκοος της χώρας του Πούτιν για να διαμαρτυρηθεί για τους φόρους που του επιβάλει ο Φρανσουά Ολάντ (σ.σ. το πατάκι που σκουπίζει τα πόδια του ο... "απλωμένος" Depardieu φέρει το όνομα του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Ολλάντ).
Στο βάθος αριστερά, ο προηγούμενος Έλληνας πρωθυπουργός (Γεώργιος Α. Παπανδρέου), περπατά με ένα μαχαίρι στο χέρι, ενώ, ακριβώς πίσω του, κείτονται αιμόφυρτοι πολίτες.

Πηγή: http://www.budaev.ru/gallery/16 (μήνας Σεπτέμβριος)


Η φωτογραφία και το κείμενο απο το προφίλ του Γιώργου Βεράνη 

2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Eξαιρετικό

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Μια ζεστή ανάσα από τον Πηγαιμό.....http://ligery.pblogs.gr/2014/12/poia-efhh-mporei.html#comments