Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ !!ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ!!

Μέλη Φίλοι και Ενεργοί Πολίτες της Νίκαιας σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 3 Δεκέβρη 2014 αποφάσισαν να στηρίξουν ενεργά τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τους συντρόφους του στον ΑΓΩΝΑ που δίνουν για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και το αναφέρετο δικαίωμα τους για ΜΟΡΦΩΣΗ .
Αποφασίσαμε το παρακάτω κείμενο το οποίο θα μοιραστεί σε όλη την Πόλη  και να τεθεί και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νίκαιας Ρέντη σαν ψήφισμα .


Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη Κόντρα στο Ρεύμα ,τα μέλη και οι φίλοι,παρακολουθούμε άναυδοι αλλά και ιδιαίτερα οργισμένοι ,εδώ και 22 ημέρες άλλο ένα κακοπαιγμένο έργο από μέρους της αποθηριωμένης πια Eξουσίας.Η ''νομότυπη"  Πολιτεία μας,με ακραία επίδειξη πυγμής, κυνικής αυθαιρεσίας και απάνθρωπης αναλγησίας  αρνείται στον εικοσάχρονο κρατούμενο Νίκο Ρωμανό να φοιτήσει με εκπαιδευτική άδεια,στη Ανώτατη Τεχνολογική Σχολή στην οποία κατάφερε να εισαχθεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όπως του επιτρέπει ο νόμος.Η απεργία πείνας του Νίκου,τρεις εβδομάδες πλέον, στην οποία κατέφυγαν και οι συγκρατούμενοι του Ηρακλής Κωστάρης, Δημήτρης Πολίτης, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης ,σαν μέσο άσκησης πίεσης προς τις Αρχές για την ικανοποίηση του αιτήματός του ,έχει φτάσει πια σε ακραία και επικίνδυνα σημεία για την εξέλιξη της υγείας του και απειλεί ήδη τη ΖΩΗ του.

Σήμερα, ένας νέος άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι καθένας από εμάς ή το δικό μας παιδί, αψηφά τον κίνδυνο στον οποίο θέτει την ίδια την επιβίωσή του και  αγωνίζεται με το τελευταίο όπλο που του απέμεινε: με όλο του το πολύτιμο, νεανικό ΣΩΜΑ για να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στη μόρφωση. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Γιατί, αυτό είναι που θέλουν να τού στερήσουν και κατ' επέκταση να "σωφρονίσουν" και εμάς τους υπόλοιπους ώστε να συμμορφωνόμαστε 'προς τας υποδείξεις".Το ιερό δικαίωμα όλων μας στην ίση μεταχείριση απαιτεί ο Νίκος, να ισχύει δηλαδή για όλους ανεξαίρετα τους πολίτες,η δυνατότητα να σπουδάσουν και να μορφωθούν  στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, χωρίς κάγκελα και αλυσίδες.Το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, ο σωφρονισμός να έχει σαν στόχο την επανένταξη και  να περνάει μέσα από τη μάθηση και όχι μέσα από την εκδίκηση της "ευνομούμενης" πολιτείας προς "αποσυνάγωγους" και "επικίνδυνους" νέους, αυτό είναι το αίτημα! Η εκδίκηση όμως, ως μέσον επαναφοράς στον "ίσιο δρόμο' δεν απέφερε και δεν θα αποφέρει ποτέ αποτελέσματα παρά μόνο τον τρόμο και την οργή. Η δικαιοσύνη έκρινε και μίλησε για την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού - ό,τι ορίζει τώρα  ο Νόμος πρέπει να απονεμηθεί και σ΄ αυτόν και σε όσους κρατούμενους επιθυμούν να σπουδάσουν στον "φυσικό" χώρο των σχολείων τους κάνοντας χρήση των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούνται!

  Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνει με επιμονή για την  αξιοπρέπεια τη δική του του αλλά και όλων μας.Η αλληλεγγύη είναι το όπλο κάθε κοινωνίας που στηρίζει το δίκαιο,η απάντησή  μας ενάντια σε κάθε κρατική επιβολή που επιθυμεί να μας υποβαθμίσει σε απλούς και άβουλους θεατές της ταξικής  ιεράρχησης.. Ως ενεργοί  πολίτες της Νίκαιας και της χώρας μας,δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αρνούμαστε να συναινέσουμε στο έγκλημα κατά της ζωής και της μόρφωσης του Νίκου Ρωμανού και των συγκρατουμένων του και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία των κρατουμένων και την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών κράτησής τους. Αρνούμαστε να συναινέσουμε σε κάθε έκφανση του σχεδίου της κυβέρνησης να δημιουργήσει "κράτος έκτακτης ανάγκης", ως ύστατο μέσο διατήρησης της εξουσίας, μετατρέποντας τους πολίτες σε τρομοκρατημένα, ανίκανα να αντιδράσουν όντα. Καλούμε κάθε αρμόδιο παράγοντα να μεριμνήσει για την εξασφάλιση της απόλυτης ελευθερίας  στη Γνώση και τη Μόρφωση κάθε Πολίτη,κρατούμενου ή μη. Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας, πριν να είναι αργά.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ !!ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: