Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2014

Ωχ, αδελφέ, εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο;

Περπατάμε, Μαθαίνουμε, Ονειρευόμαστε, Διεκδικούμε.Συλλογικός περίπατος στην Πόλη

Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη  ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, τιμώντας τα 90 χρόνια της Νίκαιας, ξεκινά μια σειρά θεματικών - συλλογικών περιπάτων με σκοπό την ανάκτηση της προσφυγικής - ιστορικής μνήμης  και την ανάδειξη της προοπτικής για μια ξανακερδισμένη zωή στην Πόλη μας. Στο επίκεντρο του εγχειρήματος βρίσκεται η ανάγκη  μας να επανοικειοποιηθούμε την Πόλη, να θυμηθούμε την ηρωική εγκατάσταση και ιστορία των προσφύγων κατοίκων της, να οραματιστούμε το μέλλον μας και να επανανοηματοδοτήσουμε τη σχέση μας με αυτήν και τους συμπολίτες μας.


Περπατάμε, Μαθαίνουμε, Ονειρευόμαστε, Διεκδικούμε.Την Κυριακή 4 Μαϊου 2014 αρχίζουμε με την πρώτη μας διαδρομή «Από την ΟδόΟκτώ στη Δεξαμενή» σε μια αναζήτηση της ταυτότητας της Πόλης. Συναντιόμαστε έξω από το Δημαρχείο (Π.Τσαλδάρη 10) στις 10.30 π.μ και κάνουμε στάσεις σε σημεία της πόλης μαθαίνοντας την Ιστορία και την κοινωνική ζωή της. Μαζί μας στην πρώτη περιήγηση η Ιστορικός - Μουσειολόγος Μορφούλα Γαλοπούλου.

47 χρόνια μετά .

47 Χρόνια μετά την Απριλιανή ξενοκίνητη χούντα .
Το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη και του Τάσου Λειβαδίτη σαν ελάχιστος φόρος τιμής .21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
Του Θ.ΚΑΠΠΟΥ 
Ονομάζεται Κώστας Κάππος, είναι 37 ετών πατέρας ενός ανήλικου αγοριού. Στις 25 Απριλίου 1968 το απόγευμα συνελήφθη. Κρατήθηκε στη Γενική Ασφάλεια ένα μήνα και μετά οδηγήθηκε στο Διόνυσο.
Βασανίστηκε ένα μήνα εκεί και τον ξανάφεραν στην Ασφάλεια Αθηνών, από όπου οδηγήθηκε στη Λέρο. Καμία κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εις βάρος του.
Κανένας μάρτυρας δεν τον κατάγγειλε για τίποτα. Η δουλειά του ήταν λογιστής. Αρτιμελής, καλοφτιαγμένος, από τη φύση του...
Το μόνο που δεν ήξερε ήταν η αντοχή του… Αυτή την δοκίμασε στον Διόνυσο και αργότερα στο Μπογιάτι. Όσοι τον ήξεραν πριν, είδαν ότι τόσο η φυσιογνωμία του, όσο και η διάπλαση του είχαν αλλοιωθεί. Τα βασανιστήρια είχαν αλλοιώσει τη διάπλαση και τη μορφή του.
Δεκαέξη βασανιστές, εκτός από εκείνους που έδιναν μόνο ξύλο, όργωσαν κυριολεκτικά το κορμί του. Νοσηρές διά…

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

Δύο Φίλοι μας από την Θεσσαλονίκη ο Λευτέρης Αυφαντής και η Ελένη Εμπορίδου ΑΝΘΡΩΠΟΙ Εξαιρετικοί που ασχολούνται με τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του  μας έκαναν ένα δώρο για την Άννα.
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους ευχόμαστε τα καλλίτερα .
Αφιερώνεται στην Άννα και στους γονείς της, την Ελένη και τον Κώστα Παπαδόπουλο από την Κοκκινιά, τους ήρωες της ζωής που με το παράδειγμά τους μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα και της Αλληλεγγύης. Ο εξαιρετικός πίνακας της Άννας που δημιουργήθηκε από το Θεσσαλονικιό ζωγράφο Βαγγέλη Κώτση, χαρίστηκε στους γονείς της Άννας, σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, την Παρασκευή 4 Απρίλη 2014, στα πλαίσια του τριημέρου για τη Διαφορετικότητα. Καλόν Αγώνα ΆΝΝΑ, ΕΛΕΝΗ, ΚΩΣΤΑ ... όλοι εμείς οι γονείς Ανθρώπων με Αναπηρία που ζούμε με το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο σας ευχαριστούμε για το καλό παράδειγμα ... Κώστα σου ευχόμαστε να γίνεις ο αυριανός Δήμαρχος στην Κοκκινιά και να συμβάλλεις ώστε η αλληλεγ…

Καλό Πάσχα, καλή δύναμη, καλή ανάσταση για το λαό μας,

Καλό Πάσχα, καλή δύναμη, καλή ανάσταση για το λαό μας,
 με τη μεγάλη και ελπιδοφόρα ανατροπή!